Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Surfen in hartje München

  • Golf surfen in hartje München.Zelfs onder het vriespunt wordt er fanatiek gesurfd

    Golf surfen in hartje München.Zelfs onder het vriespunt wordt er fanatiek gesurfd

    Surfen in hartje München

Golf surfen Eisbachwelle in de Englischer Garten

Surfen op een rivier in hartje München. Hoe cool is dat?! Dankzij een grote golf in het riviertje de Eisbach wordt er in de Englischer Garten dag en nacht gesurft. Regen, sneeuw, hagel, ijzel of zon het maakt niet uit. Er rijden vrijwel altijd surfers op de golf achter de brug in de Eisbach. Je zou je eigen board kunnen meenemen op stedentrip, maar als je die niet hebt kun je ook lekker kijken. Bekijk de video voor een impressie. Halverwege het filmpje zijn er zelfs 2 surfers aan het werk!


Zomer en winter. Dag en nacht. Zelfs met sneeuw en vrieskou wordt er fanatiek gesurfd in de Englischer Garten in München. Hier op het filmpje wordt er bij -5°C tijdens een sneeuwbui gesurfd.

City surfen

Wat doe je als je 800 kilometer van de kust woont en toch wilt surfen? Je pakt je board onder de arm en gaat naar het centrum van de stad. De Eisbach is een zijarm van de Isar. Het riviertje perst zich op volle kracht vlakbij de Englischer Garten onder een brug. Aan het einde van de brug wordt een permanente golf van 1 meter hoog gevormd.

Amerikaanse ambassade

Volgens het verhaal zouden medewerkers van de Amerikaanse ambassade eind jaren 70 als eerste het ijskoude water ingedoken zijn om op de golf te surfen. Al snel was het een populaire spot voor surfers. Decenia lang werd het surfen gedoogd, maar het duurde tot 2010 voordat de stad het officieel toestond.
Voor beginners is de Eisbachwelle ongeschikt. Maar vanaf de kant is het leuk om het spektakel te bekijken!

Surfen in München locatie

Aan de rand van de Englischer Garten: neem de U-Bahn naar Lehel. De surfspot ligt in het park bij de brug over de Eisbach, vlak achter het Haus der Kunst. Er zijn drie golven met uiteenlopende moeilijkheidsgraad. De mooiste en grootste golf ligt direct achter de brug.

Surfen in hartje München op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Munchen vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!