Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

De beste Wintersport bestemmingen 2022

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

De grootste wintersportgebieden van Europa vind je in Frankrijk en Oostenrijk. Wordt Oostenrijk vaak als het meest gezellig ervaren, Frankrijk heeft haar hooggelegen en uitgestrekte ski-gebieden (sneeuwzekerheid) als groot pluspunt. Vanwege het aantrekkelijke prijspeil zijn de laatste jaren Oost-Europa en ook Turkije in opkomst, maar de kwaliteit is nog niet vergelijkbaar met de toppers Oostenrijk en Frankrijk.

De mooiste plaatsen in Wintersport

Frankrijk wintersport vakantie 2022

Frankrijk wintersport vakantie 2022
Wintersporten in Frankrijk. Skien op het dak van de Alpen. C'est cool!

Groot, sneeuwzeker én veel dorpen direct aan de skipiste. Dat is wintersport in Frankrijk. Daarnaast is er altijd een ruime keuze uit pistes in alle moeilijkheids categorieën en de mogelijkheid om tochtjes te maken. Niet voor niets is Frankrijk een enorm populaire wintersport bestemming. De belangrijkste wintersport regio's in de Franse Alpen zijn Haute-Savoie, Savoie en Isère.

Frankrijk

Oostenrijk wintersport vakantie 2022

Oostenrijk wintersport vakantie 2022
Hallo Anton. Hier kommt Holland!

Oostenrijk biedt alles wat een wintersporter zich maar kan wensen. Prachtige bergen met fantastische blauwe, rode en zwarte pistes, goede voorzieningen, sfeervolle dorpjes met vaak prima appartementen én natuurlijk heel veel gezelligheid. De populairste bestemmingen vind je in Tirol en Voralberg.

Oostenrijk

Wintersport vakantie Zwitserland 2022

Wintersport vakantie Zwitserland 2022
Zwitserland biedt skiërs, snowboarders en sneeuwwandelaars naast prachtige pistes ook veel landschappelijk schoon

Zwitserland is een wintersportland bij uitstek. Hoewel sommige mondaine wintersportdorpen de hele winter door bevolkt worden door de internationale jetset, is Zwitserland niet alleen voor miljonairs weggelegd. Enkele populaire skigebieden zijn Les 4 Vallees, Gstaad, Disentis en het spectaculaire gebied rond de Aletsch gletsjer. Een overzicht.

Zwitserland

Wintersport vakantie Italië 2022: het beste onder de zon

Wintersport vakantie Italië 2022: het beste onder de zon
Wintersport in Italie is genieten van de zonnige zuidkant van de Alpen

In Italië zijn de Dolomieten de belangrijkste wintersportbestemming. Het leuke van Italië is dat de sfeer rond de piste anders is dan in veel andere landen. Hier geen selfservice, maar ongedwongen restaurantjes waar, zoals vaak in Italië, de betere culinaire versnaperingen de boventoon voeren.

Italië

Wintersport Winterberg. Skien en snowboarden op 3 uurtjes rijden in Duitsland

Wintersport Winterberg. Skien en snowboarden op 3 uurtjes rijden in Duitsland
Naast skien en snowboarden kun je ook schansspringen en bobsleeën in Winterberg

Voor de wintersportvakantie hoef je minder ver te rijden dan je denkt. Skien, snowboarden en langlaufen kan ook net over de grens in Winterberg, in het Sauerland in Duitsland. Er zijn in Winterberg 30 pistes die van december tot maart geopend zijn. De de Kahler Asten, de hoogste top, ligt op 841 meter. Bij Winterberg is ook een bobsleebaan, Nederlandse teams oefenen hier regelmatig, en een skischans.

Duitsland (Winterberg)

Willingen (Wintersport Arena Sauerland)

Willingen (Wintersport Arena Sauerland)
Wintersport Arena Sauerland

Geen zwart en geen rood, maar wel leuke afdalingen voor een weekendje weg naar de sneeuw dicht bij huis. Op slechts een paar uurtjes rijden vind je onder de noemer 'Wintersport Arena Sauerland' een aantal aangename en kleinschalige wintersport dorpjes waaronder Willingen.

Willingen

Wintersport vakantie in Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Polen

Wintersport vakantie in Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Polen
Wintersport in Oost Europa is een voordelig alternatief voor de Alpen

Sinds de toetreding tot de Europese Unie in 2004 wint het (wintersport)toerisme naar Tsjechië en Slowakije snel aan populariteit. Ook Bulgarije is een nieuwe bestemming. Groot voordeel is vooral de prijs, maar ook de mogelijkheid om nieuwe gebieden te ontdekken speelt mee. Nadeel is wel weer de oostblok uitstraling van sommige plaatsjes en de bergen die minder hoog zijn dan bijvoorbeeld in de Alpen. De reisafstand vanuit Nederland en België naar Tsjechië is vergelijkbaar met de afstand naar Oostenrijk en Frankrijk.

Oost-Europa

Wintersport Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Finland

Wintersport Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Finland
Rond de Kerst en aan het begin van het jaar zijn de dagen in Scandinavië nog erg kort

De berghellingen in Scandinavië zijn dan wel niet zo steil als in de Alpen, maar wintersport in Scandinavië is dan ook veel meer dan alleen maar skiën en snowboarden. Langlaufen door eindeloze sparrenbossen, een stoere tocht door de ruige natuur met een snowscooter, crossen op het ijs in een rallywagen, ijsklimmen, Nordic Walking of op pad met een hondenslee en overnachten in een iglo. In Scandinavië heb je alle ruimte om eindeloos van de overweldigende natuur te genieten.

Scandinavie

Wintersport Spanje en Andorra 2022

Wintersport Spanje en Andorra 2022
De sneeuw bedekt alles onder een dikke witte deken

Het voordeel van een wintersportvakantie in Spanje en Andorra is dat er veel kans is op zon. Een nadeel is er echter ook. Ten opzichte van bijvoorbeeld Frankrijk zijn er in Spanje veel minder skigebieden. Daardoor kan het al snel erg druk worden op de pistes.

Spanje en Andorra

Summerski: Wintersport in de zomer

Summerski: Wintersport in de zomer
Skien en snowboarden op de gletsjer in de zomer

Ook in de zomer kun je van de sneeuw genieten! Daarvoor kun je naar Australië, Nieuw Zeeland, of Zuid-Amerika of iets dichter bij huis. Want enkele hoog gelegen gletsjers in Europa zijn het hele jaar door wit. Regent het in het dal, dan sneeuwt het meestal op de berg. Wel is het zo dat door de zonkracht de sneeuw in de zomer overdag papperig kan zijn. Daarom kun je het beste al 's ochtends vroeg op pad gaan.

Summerski

Wintersportvakantie reistips

Wintersportvakantie reistips
Het is even rijden, maar dan sta je ook op de piste!

Een bijzonder plekje ontdekt? Goede of minder goede ervaringen opgedaan met de wintersport? In een leuk hotel overnacht onderweg? Mooie sprong gemaakt? Deel je tips, verhalen en je zelfgemaakte foto's met je medereizigers!

Reistips

Wintersport kwis: ijskoude ski vragen

Wintersport kwis: ijskoude ski vragen
De Wintersport Kwis

Onderweg naar de wintersport is er volop tijd voor een leuke kwis. Want wat weten jij en je medereizigers eigenlijk over koude sporten? Test hieronder je wintersportkennis in de grote kwis!

Kwis

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Mooie hotels

Wintersport vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!