Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Keulen

  • De prachtige skyline van Keulen met rechts de imposante Kölner Dom

    De prachtige skyline van Keulen met rechts de imposante Kölner Dom

    Keulen

Stedentrip Duitsland dichtbij

De grote blikvanger van Keulen is de Kölner Dom. De enorme gotische kathedraal ligt pal naast het Haubtbahnhof in de middeleeuwse Altstadt. Naast de bekende en minder bekende bezienswaardigheden en musea biedt Keulen ook veel uitgaansgelegenheden en gevarieerde winkelmogelijkheden. Uitgeslenterd? Pak dan een Kölsch biertje op een van de heerlijke terrasjes en geniet van deze bruisende stad. Keulen is een leuke bestemming voor een stedentrip dichtbij.

Keulen Top 10

De mooiste bezienswaardigheden

De Altstad is het oude en daarmee meest historische gedeelte van Keulen. Na de Tweede Wereldoorlog moest er in Keulen veel worden opgebouwd. Ondanks de jaren '50 herbouw is er veel te zien en te doen in Keulen en komt de stad aangenaam over. Rondom de Dom is een groot voetgangersgebied. Ook zijn hier de belangrijke winkels en veel terrasjes en restaurants te vinden. De bekendste winkelstraat van Keulen is de Schildergasse.

Dom van Keulen

1. De grootste bezienswaardigheid (letterlijk!) van Keulen is natuurlijk de Dom. Deze imposante kathedraal domineert de skyline van de stad; ze torent hoog boven alles uit. De torens zijn 157 meter hoog en bieden een fantastisch uitzicht over Keulen.

Rathaus

2. Het historische Rathaus is van begin 1400. Het Pretorium onder het stadhuis bevat ruïnes van Romeinse gebouwen.

Groß St. Martin

3. De Groß St. Martin is de andere grote kerk in het centrum van Keulen. Deze Romaanse kerk valt op door haar vier hoektorens.

Museum Ludwig

4. Museum Ludwig heeft een geweldige collectie moderne kunst. Je ziet er de meeste Picasso's van Europa. Ook is er veel aandacht voor pop-art van ondermeer Andy Warhol en Roy Lichtenstein. museum-ludwig.de

Belgisches Viertel

5. In de wijk Belgisches Viertel vind je hippe bars en trendy restaurants en winkeltjes. Veel straten zijn vernoemd naar Belgische steden zoals de Antwerpener, Brüsseler en Genter. Maar heel precies komt het kennelijk niet want er is ook een Venloer Strasse en een Maastrichter Strasse. Op het plein Brüsseler Platz is altijd druk en gezellig.
Het Belgisches Viertel ligt op circa 10 minuten lopen vanaf de Altstadt. De beste en leukste route is via de Breite Strasse. Een huurfiets pakken kan natuurlijk ook.

Romeins-Germaans Museum

6. 2000 jaar geleden woonden er al Romeinen in Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Het Römisch-germanisches Museum is gevestigd naast de Dom van Keulen, bovenop de resten van een Romeinse stadsvilla uit de derde eeuw. De collectie van het museum bevat vele archeologische vondsten uit de omgeving. roemisch-germanisches-museum.de

Alter Markt

7. Op de Alter Markt wordt elk jaar de traditionele kerstmarkt van Keulen georganiseerd. Ben je in december in Keulen of een andere Duitse stad, dan mag een bezoekje aan de gezellige Weihnachtsmarkt niet ontbreken!

Rheinterrassen

8. Bij mooi weer heb je vanaf een ligstoel een geweldig uitzicht op de Dom en de Altstadt, de Hohenzollernbrücke (met strook voor wandelaars en fietsers) en het grote Centraal Station.

Ehrenfeld

9. Huur een fiets of wandel naar de wijk Ehrenfeld, een hippe wijk in wording met een mix van authentieke Keulenaars, studenten en immigranten.

Kölner Brauhaus

10. Te laat of te fris voor een terrasje? Drink een Kölsch, het blonde bier van Keulen, in een traditioneel Kölner Brauhaus.

Bezienswaardigheden

Meer informatie

De reis

Keulen is een populaire bestemming voor een stedentrip dicht bij huis. Niet vreemd want Keulen is een leuke stad, mooi gelegen aan de Rijn en is ook nog eens eenvoudig te bereiken met de auto (ca. 250 km vanaf Utrecht) of met de trein. De ICE brengt je vanuit Amsterdam rechtstreeks naar hartje Keulen. Voordeel van de trein is ook dat je geen milieusticker (Umweltplakette) nodig hebt. Zo'n sticker is voor iedere auto verplicht als je het centrum in wilt. Vanuit Nederland kun je zo'n sticker bij de ANWB kopen.

Mooie hotels

Keulen op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!