Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Keulen

De prachtige skyline van Keulen
De prachtige skyline van Keulen

Stedentrip dichtbij

De grote blikvanger van Keulen is de Kölner Dom. De enorme kathedraal steekt met kop en schouders boven de stad uit en is al van verre te zien. Na de Tweede Wereldoorlog moest er in Keulen veel worden opgebouwd. Ondanks de jaren '50 herbouw heeft de stad haar sfeer behouden. Naast bekende en minder bekende monumenten en musea biedt Keulen ook veel uitgaansgelegenheden en winkelmogelijkheden. De bekendste winkelstraat is de Schildergasse. Keulen is een leuke bestemming voor een stedentrip dichtbij.

Keulen Top 10

De mooiste bezienswaardigheden

De Altstad is het leukste en meest historische gedeelte van Keulen. Rondom de Dom is een groot voetgangersgebied. Ook zijn hier de belangrijke winkels en veel terrasjes en restaurants.

Dom van Keulen

De grootste bezienswaardigheid (letterlijk!) van Keulen is natuurlijk de Dom. Deze imposante kathedraal domineert de skyline van de stad; ze torent hoog boven alles uit. De torens zijn 157 meter hoog en bieden een fantastisch uitzicht over Keulen.

Rathaus

Het historische Rathaus is van begin 1400. Het Pretorium onder het stadhuis bevat ruïnes van Romeinse gebouwen.

Groß St. Martin

De Groß St. Martin is de andere grote kerk in het centrum van Keulen. Deze Romaanse kerk valt op door haar vier hoektorens.

Museum Ludwig

Museum Ludwig heeft een geweldige collectie moderne kunst. Je ziet er de meeste Picasso's van Europa. Ook is er veel aandacht voor pop-art van ondermeer Andy Warhol en Roy Lichtenstein. museum-ludwig.de

Belgische Viertel

In de wijk Belgische Viertel vind je hippe bars en trendy restaurants en winkeltjes. Veel straten zijn vernoemd naar Belgische steden als Antwerpen, Brussel en Gent. Het plein Brüsseler Platz is altijd druk en gezellig.

Romeins-Germaans Museum

2000 jaar geleden woonden er al Romeinen in Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Het Römisch-germanisches Museum is gevestigd naast de Dom van Keulen, bovenop de resten van een Romeinse stadsvilla uit de derde eeuw. De collectie van het museum bevat vele archeologische vondsten uit de omgeving. roemisch-germanisches-museum.de

Alter Markt

Op de Alter Markt wordt elk jaar de traditionele kerstmarkt van Keulen georganiseerd. Ben je in december in Keulen of een andere Duitse stad, dan mag een bezoekje aan de gezellige Weihnachtsmarkt niet ontbreken!(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Duitsland vakantie
Duitsland Top 10 vakantie
Hoofdstad Berlijn
Dresden citytrip
Leipzig stedentrip
Keulen
Winterberg
Hamburg beziens­waardigheden
München. Populairste reistijd: oktober
Zwarte Woud. Een korte vakantie
Frankfurt am Main
Stuttgart stedentrip

De reis

Keulen is een populaire bestemming voor een stedentrip dicht bij huis. Niet vreemd want Keulen is een leuke stad, mooi gelegen aan de Rijn en is ook nog eens eenvoudig te bereiken met de auto (ca. 250 km vanaf Utrecht) of met de trein. De ICE brengt je in 2.45 uur vanuit Amsterdam naar hartje Keulen. Voordeel van de trein is ook dat je geen milieusticker (Umweltplakette) nodig hebt. Zo'n sticker is voor iedere auto verplicht als je het centrum in wilt. Vanuit Nederland kun je zo'n sticker bij de ANWB kopen.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!