Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Frankfurt am Main

  • Frankfurt am Main. Stedentrip naar de snelste stad van Duitsland

    Frankfurt am Main. Stedentrip naar de snelste stad van Duitsland

    Frankfurt am Main

Mainhattan: Stad van de Europese Centrale Bank

Frankfurt is de vijfde stad van Duitsland en dankzij de Europese Centrale Bank het financiele hart van Europa. De stad ligt op beide oevers van de Main. Aan de ene kant ligt 'Mainhattan' met haar grote kantoren en financiële instellingen, de historische Altstadt, het Haupt Bahnhof en de Innenstadt met de belangrijkste winkelstraten. Aan de overkant van de Main ligt het cosmopolitische Sachsenhausen.

Altstadt Frankfurt
De gevels van de Altstadt in Frankfurt

Altstadt Frankfurt

De historische Altstadt is het oudste stadsdeel van Frankfurt en ligt in het centrum. Na WOII is maar een klein deel in historische stijl herbouwd - het gaat dan ook maar om enkele straten aan de Römerberg. Hier vind je het stadhuis en enkele middeleeuwse gebouwen. Even verderop staan de St. Bartholomäus kathedraal en de Pauluskirche.

Sachsenhausen

Het stadsdeel Sachsenhausen ligt tegenover de Altstadt aan de andere kant van de Mainz. Het is een mooie en levendige wijk met statige huizen. Je vindt hier volop restaurants en bars. Het is het meest levendige deel van de stad.

Senckenberg Natur museum in Frankfurt
Het Senckenberg Natur museum Frankfurt

Frankfurt Musea

Frankfurt heeft een aantal interessante musea waaronder het Senckenberg Natur museum. Het Senckenberg heeft het grootste aantal dino-skeletten van Duitsland in haar bezit. Mooi om te zien.

Het Goethe Haus en Museum is het geboortehuis (1749) van Goethe. Je kan zijn geboortehuis deels bekijken en in het museum kom je meer te weten over zijn tijdgenoten.

Museum für Moderne Kunst is het onderdak van een grote kunstcollectie. De meeste werken zijn vanaf 1950.

Meer kunst zien? Bezoek dan het Städel Museum. De collectie beslaat 700 jaar Europese kunstgeschiedenis met werken vanaf de primitieven tot aan nu met veel werken uit iedere periode. Je ziet er ondermeer werk van Dürer, Vermeer, Rembrandt, Monet, Bacon en Warhol.

Frankfurt am Main op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland vakantie


Russische kerk in Wiesbaden
Russische kerk in Wiesbaden

Uitstapjes omgeving Frankfurt

Ben je wat langer in Frankfurt? Overweeg dan een uitstapje naar Wiesbaden. Iets dichterbij is Klooster Eberbach in de buurt van Eltville am Rhein. Hier is de film 'The Name of the Rose' van Umberto Eco opgenomen. Onder het klooster is een 15 meter hoge kelder waar je met een groep wijn kunt proeven.

Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!