Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Eiland Møn, Denemarken

De beroemde krijtrotsen op het Deense eiland Møn
De beroemde krijtrotsen op het Deense eiland Møn

Bezienswaardigheden Møn

Het Deense eiland Møn is vooral bekend vanwege haar spectaculaire krijtrotsen die stijl uit de Oostzee opstijgen. Behalve de beroemde kliffen heeft het eiland Møn veel meer te bieden zoals een aantrekkelijk landschap met schitterende vergezichten, bijzondere monumenten én een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden van ver voor onze jaartelling.

Møn en Møns Klint

De krijtrotsen van het eiland Mon

De spectaculaire krijtrotsen op het eiland Mon
De spectaculaire krijtrotsen op het eiland Mon
De imposante krijtrotsen van Mon (Møns klint) zijn de belangrijkste trekpleister van het eiland. Op verschillende plaatsen kun je langs het steile klif een klautertocht naar beneden maken en over het smalle strand langs de zee wandelen. Langs het water worden veel fosielen gevonden. Deze zijn 70 miljoen jaar geleden gevormd. Beproef je geluk en wie weet doe jij wel een bijzondere vondst! Wil je meer weten, dan kun je terecht bij het GeoCenter. Ook leuk is het om een boottochtje langs de kust te maken, of om een kano te huren en zelf langs de krijtrotsen te varen. Ben je hardloper, doe dan mee met de 'zwaarste' loop van Denemarken langs de kliffen.

Prehistorische grafheuvels

En bekijk een graf eens van binnen

Een dubbele grafheuvel met 2 ingangen op het eiland Mon
Een dubbele grafheuvel met 2 ingangen
Verspreid over het eiland Møn zijn een tiental prehistorische grafheuvels te vinden. Door de indrukwekkende omvang zijn ze beslist de moeite van een bezoek waard. Sommige grafheuvels zijn zelfs van binnen te bekijken! Even buiten het plaatsje Sprove ligt het grootste graf, Kong Asgers Høj. 100 meter verder ligt Sprovedyssen, een tweede graf opgebouwd uit grote stenen.

Bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen Møn

Stege en andere plaatsen

Stege is de belangrijkste plaats op het eiland Mon in Denemarken
Stege is de belangrijkste plaats op het eiland Mon
Het stadje Stege is de grootste en belangrijkste plaats op Mø. Naast winkels zijn er enkele restaurantjes en cafe's. De andere plaatsen op Mø zijn stukken kleiner.

Stranden

Het strand van Ulvshale is een van de mooiste stranden van Møn. Ook in de omgeving van Klintholm haven liggen enkele stranden. Andere strandjes liggen bij Rabylille en Oddermose, Harbølle, Hjelm bocht en Rytzebaek.

Bijzondere kerken

Fanefjord Kirke heeft een bijzondere plafondschildering
Bijzondere plafondschilderingen in Fanefjord Kirke
Op het eiland Møn en de omliggende eilanden Nyord en Bogø liggen 8 kerken, waarvan de helft typisch traditioneel Deens zijn; witte muren en rode dakpannen. De kerken van Elmelunde, Keldby en Fanefjord hebben bijzondere frescoes uit de periode 1200 - 1500. Tijdens de reformatie in de 16e eeuw zijn ze overgeschilderd met witte verf, maar inmiddels zijn ze weer in oude glorie hersteld en zeker een bezoek waard.

Zomerverblijf Liselund

Het zomerverblijf Liselund op het eiland Mon, Denemarken
Het zomerverblijf Liselund wordt omringd door een aangename tuin
Liselund is een romantisch lustslot met tuin vlakbij de krijtrotsen van Møn. Het slot is in de 17e eeuw gebouwd door grondbezitter en opzichter Antoine de Bose de la Calmette die het zomerverblijf vernoemde naar zijn vrouw Lise. In de tuin worden 's zomers soms concerten gegeven.

Bogø en Nyord - Eilandjes rond Møn

De Farobroen brug
De Farøbroen brug
Bogø - Het eiland Bogø is met een dam verbonden met Møn. Veel is er niet te doen op Bogø, maar dankzij de autoroute over het eiland heeft Møn een uitstekende verbinding met de rest van Denemarken en is Møn een ideale stop tijdens je reis vanuit Nederland naar Sjaelland/Kopenhagen.
Nyord - Tot de komst van een brug in 1968 lag het eilandje Nyord in het noordwesten van Møn geisoleerd van de rest van Denemarken en nog steeds lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het eilandje is vooral populair onder vogelspotters.

Praktische informatie Møn

Overnachten Møn

Hotel of kamperen? - Door de overzichtelijke afstanden leent Møn zich uitstekend voor een aangename kampeer en/of fietsvakantie. Voor de overnachtingen kun je gebruik maken van een van de veelal uitstekende campings of van een comfortabel hotel.
Møn hotels+

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!