Bornholm vakantie

  • Welkom op het Deense eiland Bornholm

    Welkom op het Deense eiland Bornholm

    Bornholm vakantie

Bezienswaardigheden op het Deense eiland

Het Deense eiland Bornholm ligt centraal in de Oostzee. Het charmante eiland is een beetje het buitenbeentje van Denemarken; het ligt wat verder van Denemarken, tussen Zweden en Polen. Langs de kust liggen verschillende leuke dorpjes. De hoge, steile kustlijn van Bornholm is 105 kilometer lang en er zijn mooie witte stranden. Het zand is zo fijn dat het in zandlopers wordt gebruikt. Met een beetje conditie of met een ebike fiets je zo een rondje Bornholm. Ook kun je mooi wandelen. Het binnenland van Bornholm is groen en heuvelachtig. Het havenplaatsje Rønne heeft de meeste faciliteiten.

Bornholm stranden

Rond Bornholm liggen verschillende stranden, waarvan die bij Dueodde aan de zuidkant een van de mooiste is. Het mooie fijne witte zand op Bornholm wordt gebruikt voor zandlopers.

Kliffen

Bij het plaatsje Gudhjem ligt de Helligdomsklipperne, een wandelroute over de indrukwekkende klippen. Vanaf de kliffen heb je een formidabel uitzicht over de Oostzee.

Hoogste waterval Denemarken

Verscholen tussen de rotsen en bomen vind je bij Døndalen de hoogste waterval van Denemarken. Deze Døndalen Vandfald waterval is 20 meter hoog.

Ertholmene

De Ertholmene, de 'Erwt-eilanden', is een groep kleine eilandjes 19 kilometer ten noorden van het plaatsje Gudhjem. Christiansø is de bekendste en is net Bornholm in het klein.

Bornholm praktisch

Bornholm is te bereiken met de ferry vanuit het Noord-Duitse Sassnitz. In minder dan 4 uur vaar je naar de haven van Rønne op Bornholm.
Met de ferry vanuit Zweden kan ook (via de Øresundbrug tussen Kopenhagen en Zweden). De overtocht met de boot vanuit het Zweedse Ystad duurt ca. 80 minuten.
Vliegen kan ook. Vanaf Kopenhagen zijn er iedere dag verschillende vluchten naar het vliegveld bij Rønne.

Bornholm vakantie op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Denemarken vakantie

Het charmante Bornholm is het buitenbeentje van Denemarken en ligt tussen Zweden en Polen. Langs de kust liggen verschillende leuke plaatsjes. Langs de hoge, steile kustlijn liggen mooie witte stranden

Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners