Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Tiraspol

  • Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië

    Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië

    Tiraspol

Hoofdstad Transnistrië

Tiraspol is de hoofdstad van Transnistrië. Het is een van de minst bekende hoofdsteden van Europa. Wat is er te zien en te doen? De meeste bezienswaardigheden liggen bij elkaar langs de Strada 25 Octombrie, de belangrijkste straat door de stad. Heb je haast? Je kunt ook een stadsgids nemen voor een 'Sovjet-tour' langs alle heroïsche monumenten of een 'Ancient' tour langs kloosters en andere oude gebouwen.

Een korte geschiedenis

Tiraspol ligt op de oostoever van de Nistru of Dnjestr rivier. De stadheeft zo'n 130.000 inwoners. Binnen Moldavië is het de tweede stad van het land.
De geschiedenis van Tiraspol gaat terug naar 1792, toen het nog een Russische fort was. Na de Oktoberrevolutie van 1917 werd de stad Oekraïns. In 1940 werd Transnistrië onderdeel van de Sovjet-republiek Moldavië. Toen Moldavië in 1990 onafhankelijk werd, riep Tiraspol zich uit tot de hoofdstad van de eenzijdig opgerichte staat Transnistrië. Sindsdien staat het landje op gespannen voet met de rest van Moldavië.

Winkelen in Tiraspol
Winkelen in Tiraspol

Winkelen en eten

In de stad vind je verschillende kleine shopping malls, vaak met moderne restaurants waar je prima kunt eten.

Tank monument Tiraspol
Het tank monument in Tiraspol

За Родину!

Het Tank monument aan de Strada 25 Octombrie is opgericht ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Op de zijkant van deze Sovjet Tank staat met grote letters За Родину!: Voor het Vaderland!

Transnistrie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!