Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Transnistrië

Het land van Lenin. Ingeklemd tussen Moldavië en Oekraïne

Wanneer we de grens van Transnistrië passeren en na een half uurtje hoofdstad Tiraspol bereiken, staat een oude bekende ons al op te wachten. Het is Vladimir Iljitsj Lenin! Het enorme beeld geeft aan hoezeer het pseudo-landje aansluiting zoekt bij Rusland. Rusland erkent het land weliswaar niet, maar ondersteunt Transnistrië wel met gas en een vredesmacht.

De mooiste plaatsen in Transnistrie

Transnistrië Top 10

Transnistrië Top 10
Het Huis van de Sovjets

Net als in vele andere (ex) communistische landen worden de helden en overwinningen in Transnistrië ruimschoots gevierd. Vooral met grootse en bijzondere monumenten, standbeelden en parades. Wat is de Top 10 met de meest opvallende bezienswaardigheden in Transnistrië?

Transnistrië Top 10

Tiraspol

Tiraspol
Tiraspol

Tiraspol is de hoofdstad van Transnistrië. Het is een van de minst bekende hoofdsteden van Europa. Wat is er te zien en te doen? De meeste bezienswaardigheden liggen bij elkaar langs de Strada 25 Octombrie, de belangrijkste straat door de stad. Heb je haast? Je kunt ook een stadsgids nemen voor een 'Sovjet-tour' langs alle heroïsche monumenten of een 'Ancient' tour langs kloosters en andere oude gebouwen.

Tiraspol

Transnistrië praktische informatie

Transnistrië praktische informatie
Transnistrisch geld

Transnistrië ligt ingeklemd tussen Moldavië en Oekraïne. Het is een curieus landje. Het is een provincie van Moldavië, maar tevens een onafhankelijk dwergstaatje. Het is maar wie je gelooft.

Praktisch

Moldavië vakantie

Moldavië vakantie
Moldavië

Welkom in Moldavië, een land dat ingeklemd ligt tussen Roemenië, Oekraïne en het pseudo-landje Transnistrië. De hoofdstad Chisinau ligt in het hart van Moldavië en heeft ongeveer 700.000 inwoners. In totaal wonen er zo'n 4,5 miljoen mensen in Moldavië.

Moldavie bezoeken

Transnistrie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!