Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hamburg beziens­waardigheden

Havenstad Hamburg. Aangename stad aan het water
Havenstad Hamburg. Aangename stad aan het water

De tweede stad van Duitsland

Havenstad Hamburg is de tweede stad van Duitsland. Bezienswaardigheden zijn ondermeer de 16e eeuwse barokke St. Michaelis kerk. Vanaf de 120 meter hoge toren heb je uitzicht over de hele stad en haven. Uit dezelfde tijd stamt de beroemde vismarkt die nog steeds gehouden wordt. Winkelen kan in de Mönckebergstraße, Spitalerstrasse en de Neuer Wall.

Hamburg Top 10

De mooiste bezienswaardigheden

Hamburg ligt aan de Elbe rivier en heeft een sfeervolle binnenstad. Net als veel andere grote Duitse steden in WOII is ook Hamburg gebombardeerd. Gelukkig is er veel gerestaureerd of opnieuw opgebouwd. De oude magazijnen waar vroeger handel werd gedreven, zijn veelal omgebouwd tot winkels en appartementen en omgetoverd tot een aangenaam gebied aan het water. Hieronder de top 10 van bezienswaardigheden in Hamburg.

Hamburg
Hamburg

Rathaus

1.
Het Rathaus ligt in de Altstadt, het centrum van Hamburg. Het is gebouwd tussen 1886 en 1897 nadat het vorige stadhuis in 1842 was afgebrand. Het Rathaus heeft meer dan 600 kamers. In de lobby worden regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd.

Altstadt – Neustadt

2.
Bezienswaardigheden zijn ondermeer het Chilehaus, St. Nikolai Kirche, Sint Petrikathedraal en het Sint Michaeliskirche. Ook zijn hier de twee Alstermeren, in de 13e eeuw aangelegd als drinkwatervoorziening. Tegenwoordig kun je hier ontspannen, een drankje drinken op een terras of een bootje huren.

Speicherstadt

3.
Hamburg is een havenstad. Speicherstadt is het grootste historische pakhuiscomplex ter wereld.

Miniatur Wunderland

4.
Miniatur Wunderland in Hamburg is de wereld in miniatuur. Naast de zeven Highlights van Hamburg vind je hier 10 thema werelden in het klein, verbonden door 20 km aan spoorrails. Als je als vrouw uitgebreid een dagje wilt shoppen in Hamburg, dan laat man en kinderen hier rustig een dagje alleen.
miniatur-wunderland.com

Sankt Pauli

5.
Stadswijk Sankt Pauli is het uitgaansgebied van Hamburg. Vooral de Reeperbahn, de hoerenbuurt, is bekend. In de zijstraten van de Reeperbahn vind je kroegen en clubs.

Vismarkt

6.
Iedere zondag wordt er in de haven de grote vismarkt gehouden. Vroege vogels kunnen hier in de zomermaanden al om een uurtje of vijf terecht. Naast de vis kun je hier ook bloemen, fruit en andere producten kopen.

St. George

7.
In de wijk St. George vind je een aantal interessante museum waaronder het Museum für Kunst und Gewerbe, een museum voor toegepaste kunst; de Hamburger Kunsthalle en de Galerie der Gegenwart, een museum voor hedendaagse kunst.

Haven van Hamburg

8.
Hamburg is de grootste zeehaven van Duitsland. In de haven kun je een leuke rondvaart maken. Je ziet ondermeer de Köhlbrandbrücke, de kabelbrug die in de haven beide oevers van de Elbe verbindt.

Hamburg Musea

9.
Hamburg claimt meer dan 50 musea te hebben. Hoe dan ook. Het zijn er veel. Variërend van de Kunsthalle Hamburg tot aan het Internationales Maritimes Museum Hamburg.

Elbphilharmonie

10.
De Elbphilharmonie is de nieuwe moderne en prestigieuze concertzaal van Hamburg. Het Concertgebouw is gebouwd op een oude graansilo. De bouw ging gebukt onder schandalen en budgetoverschrijdingen, maar wordt nu volop gebruikt voor (met name) klassieke concerten.

Shoppen in Hamburg

Wat winkelen betreft kun je alle kanten op in Hamburg. Van boetiek tot internationale modeketen. Van tweedehands tot designer. In de binnenstad, vooral in de autovrije Spitalerstrasse en de Mönckebergstrasse, vind je de bekende winkelketens en grote warenhuizen. In de Neuer Wall vind je de dure en exclusieve winkels van Armani, Dior en Gucci. Heb je minder geld te besteden, ga dan eens winkelen in St. Pauli, bijvoorbeeld in de Markstrasse. Hier vind je allerlei hippe boetiekjes waar je ook voor weinig geld leuke dingen kunt kopen.


(Advertentie)(Advertentie)
Duitsland vakantie
Duitsland Top 10 vakantie
Hoofdstad Berlijn
Dresden citytrip
Leipzig stedentrip
Keulen
Winterberg
Hamburg beziens­waardigheden
München. Populairste reistijd: oktober
Zwarte Woud. Een korte vakantie
Frankfurt am Main
Stuttgart stedentrip
Atlantic Hotel Hamburg
Het Atlantic Hotel in Hamburg uit de James Bond film

James Bond in Hamburg

Het verhaal van de 007 film Tomorrow never dies speelt zich deels af in Hamburg. Het hotel waar James zijn oude vlam Paris Carver ontmoet, is het Atlantic Hotel Kempinski, An der Alster 72-79 op de oever van het Aussenalster meer in het centrum van Hamburg. Overigens zijn de scenes in het hotel opgenomen in Londen. De scene waar Bond de auto van Q krijgt overhandigd, is op Hamburg International Airport opgenomen. Daarentegen is de achtervolging met de BMW in de parkeergarage weer opgenomen in Londen.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!