Fuerteventura vakantie op de Canarische Eilanden

Zon, surf en strand vakantie Fuerteventura

Fuerteventura, de zonovergoten Canarische strandbestemming, ligt op slechts enkele uren vliegen. Het eiland heeft prachtige parelwitte zandstranden. Dankzij de heerlijke wind is Fuerteventura ook een populaire bestemming voor surfers en kiters. Door haar zuidelijke ligging is Fuerteventura een zonzekere vakantie­bestemming voor zomer én winter.
De mooie stranden van Fuerteventura op de Canarische Eilanden

De mooiste stranden van Fuerteventura

Om te zonnen, kiten en te windsurfen

Fuerteventura staat bekend om haar prachtige zandstranden en de goede wind voor windsurfers. De mooiste stranden liggen onder meer bij Corralejo, waar een Sahara-achtig duingebied uitloopt in zee, en in het zuiden aan de oost- en westkust van het schiereiland Jandía.
Stranden Fuerteventura »

Kitesurf mogelijkheden Fuerteventura op de Canarische Eilanden

Surfers Paradise

Mooie stranden, perfecte wind

Surfen en kiten. Op het Canarische Eiland Fuerteventura kan het op alle niveaus. Goede wind en mooie golven zijn hier de gewoonste zaak van de wereld. De oogverblindende lange en brede stranden bieden genoeg ruimte voor iedereen. De temperatuur schommelt tussen de 20 en 30°C en er zijn voldoende faciliteiten zoals surfscholen, shops en accommodatie. Ook worden er regelmatig wedstrijden gehouden, zoals de World Cup surfen.
Kiten en surfen Fuerteventura »

Scheepswrak van de gestrande SS America Star aan de westkust van het Canarische Eiland Fuerteventura

De ruige westkust

Afgelegen stranden

Aan de ruige westkust van Fuerteventura vind je hoge kliffen, flinke golven, een oud wrak van het op de kliffen geslagen schip de American Star en enkele zeer fraaie stranden.
Ruige westkust Fuerteventura »

Het binnenland van het Canarische Eiland Fuerteventura

Het vulkanische binnenland

Het andere gezicht van Fuerteventura

Fuerteventura is net als de andere Canarische Eilanden vulkanisch van oorsprong. Het binnenland is ruig en droog en er is weinig begroeing. Verspreid over het hele eiland vind je uitgedoofde vulkanen en spectaculaire lavavelden. Maar wees gerust, de laatste vulkaan­uitbarstingen vonden zo'n tienduizend jaar geleden plaats. De vulkanen zijn allen slapende.
Binnenland Fuerteventura »

Santuario de la Virgen de las Nieves is een bedevaartsoord in de bergen op het Canarische Eiland La Palma
Het eilandje Los Lobos vlak voor de kust van Fuerteventura bij Corralejo

Dagtochtjes Fuerteventura

Bezienswaardigheden en leuke uitstapjes met de boot

Enkele populaire dagtrips vanaf Fuerteventura zijn het bezoeken van het naastgelegen eiland Lanzarote en een bezoekje aan het eilandje Los Lobos voor de kust van Fuerteventura.

Los Lobos

Voor de kust van Corralejo, in het noorden van het eiland, ligt het kleine eilandje Los Lobos met een 127 meter hoge vulkaan. Afgezien van een paar vissers en een restaurantje dat soms open is, is het eilandje onbewoond. Leuk om een dagje naar toe te gaan om te wandelen of te snorkelen. Het eilandje is bereikbaar per boot vanuit Corralejo.

Het huis van kunstenaar César Manrique op Lanzarote
Het huis van kunstenaar César Manrique op Lanzarote

Dagtocht Lanzarote

Een dagje eilandhoppen

Iets ten noordelijk van Fuerteventura ligt het eiland Lanzarote. Tussen Coralejo op Fuerteventura en Playa Blanca op Lanzarote vaart een veerboot. De overtocht duurt ongeveer 25 minuten. Er zijn 2 veerbootmaatschapijen die op Lanzarote varen. Ideaal voor een dagje eilandhoppen om zo wat meer van de Canarsiche Eilanden te zien.
Meer informatie »

Vakantie appartement met zwembad voor een fantastische vakantie op het Canarische zon eiland Fuerteventura
Een luxe appartement of hotel met zwembad staat garant voor een fantastische vakantie

Verblijf Fuerte­ventura

Leuke hotels op Fuerteventura

Wil je nét even iets anders, eilandhoppen óf wil je simpelweg je vakantie nog met een paar dagen verlengen, boek dan zelf je hotel online.
Overnachting Fuerteventura & Canarische Eilanden »


Auto huren op Fuerteventura op de Canarische Eilanden
Een huurauto is ideaal om Fuerteventura te verkennen. Het Canarische eiland beschikt over een goed wegennet waarvan de belangrijkste geasfalteerd zijn

Steden & Dorpjes Fuerteventura

Toeren over het eiland

De belangrijkste plaatsen op Fuerteventura liggen vooral aan de oostkust. Populair onder toeristen zijn onder meer Corralejo in het noorden, Gran Tarajal en Morrojable. Puerto del Rosario is de hoofdstad van het eiland en is teven de belangrijkste havenplaats. Voor toeristen is deze plaats wat minder interessant. In het binnenland is de oude hoofdstad Betancuria aardig om te bezoeken. Plaatsen Fuerteventura »

Boek nu je zonvakantie

Vakantie Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om haar eindeloze zandstranden. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust is het weer er het gehele jaar door aangenaam. Kortom een ideale winterzon bestemming om de regen en kou in Nederland te ontlopen. Last minute Fuerteventura »

Vakantiehuisjes en appartementen op de Canarische Eilanden

Algemene informatie

De makkelijkste manier om het eiland te bekijken is om een auto te huren. Maar er zijn ook geregelde busdiensten op het eiland. Fuerteventura praktisch »