Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Canarische Eilanden zonvakantie

 • Canarische Eilanden zonvakantie. Zon, zon, zon! Strand, strand, strand!

  Canarische Eilanden zonvakantie

  Zon, zon, zon! Strand, strand, strand!

 • Fuerteventura. De mooiste stranden van de Canarische Eilanden

  Fuerteventura

  De mooiste stranden van de Canarische Eilanden

 • La Palma. Vakantie op een vulkaan

  La Palma

  Vakantie op een vulkaan

 • Lanzarote. Vakantie naar de Canarische zon, zee en vulkanen

  Lanzarote

  Vakantie naar de Canarische zon, zee en vulkanen

Zon, zon, zon! Strand, strand, strand!

Ieder Canarisch eiland heeft haar eigen karakter. De landschappen variëren per eiland. Fuerteventura en Lanzarote zijn extreem droog en kaal. Op La Palma vind je juist weelderige groene natuur. Wat de Canarische eilanden met elkaar gemeen hebben zijn de vulkanische oorsprong en het hele jaar door een aantrekkelijk vakantie klimaat!

De mooiste plaatsen in Canarische-Eilanden

Fuerteventura

Fuerteventura
Fuerteventura

De temperatuur, de prachtige zandstranden in allerlei kleurschakeringen maken Fuerteventura tot de perfecte plek voor een heerlijk zonvakantie. Ook windsurfers komen hier volop aan hun trekken vanwege de altijd aanwezige wind. Het binnenland van Fuerteventura is droog en woest. Er is weinig begroeing. Overal op het eiland kom je gedoofde vulkanen en uitgestrekte lavavelden tegen. Het beste zit je dan ook aan de kust want hier vind je misschien wel de mooiste stranden van alle Canarische Eilanden.

Fuerteventura

La Palma

La Palma
La Palma zonvakantie

La Palma is het groenste Canarische eiland en de meer dan 1000 km wandelpaden bieden voor iedere wandelaar wat wils. De belangrijkste badplaatsen, Los Cancajos in het oosten en Puerto Naos in het westen, hebben stranden met vulkanisch zand. Het vliegveld ligt vlak bij hoofdstad Santa Cruz.

La Palma

Lanzarote

Lanzarote
Een lekkere zon- en strandvakantie op de Canarische eilanden

Lanzarote is vooral bekend vanwege de vele vulkanen. Er zijn er bijna 300. Door uitbarstingen in het verleden is het eiland in zijn geheel bedekt met een donkergekleurde laag lava. Samen met het naastgelegen Fuerteventura is het het meest woeste en dorre eiland van de archipel. Opvallend op het eiland is de wijnbouw. Iedere rank staat in haar eigen 'hoyo', een kuil in de zwarte vulkanische grond met daaromheen een halfrond muurtje van lavastenen die de plant bescherming biedt tegen de wind.

Lanzarote

La Gomera

La Gomera
De toppen in het midden van het Canarische eiland La Gomera hangen soms in de wolken

La Gomera is een vakantie bestemming voor het hele jaar, maar niet voor de doorsnee toerist. Nauwelijks zandstranden en geen directe vluchten, wél een aangename temperatuur in zomer én winter. Het eiland is een aangename wandelbestemming. La Gomera biedt spectaculaire natuur. Bergen, diepe barranco's, glooiende velden, woestijn en mooie baaien aan de kust. Maar La Gomera heeft bovenal een geheel eigen karakter!

La Gomera

El Hierro

El Hierro
De ruige kust van de Canarische Eilanden

La Isla Chiquita is de vrolijke bijnaam voor El Hierro, het kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland biedt weinig voor strandgangers en zonaanbidders; de kust bestaat voornamelijk uit steile kliffen en niet uit zandstranden zoals de andere Canarische eilanden. Wél heeft El Hierro charme en rust te bieden. Mede daardoor wint het eiland steeds meer aan populariteit, vooral onder wandelaars. Vakantie El Hierro: Klein maar karaktervol

El Hierro

Tenerife

Tenerife
Relaxen op het strand van Tenerife op de Canarische Eilanden

De grootste verrassing van Tenerife is de el Teide, de hoogste berg van Spanje. Terwijl op de top van de imposante vulkaan soms sneeuw ligt (op slechts 300 km afstand van de Sahara!), kun je beneden bij de oceaan heerlijk aan het strand van de zon genieten. Het zuiden van Tenerife is het meest in trek bij de toerist op zoek naar zon en vertier. Het noorden van Tenerife is veel ruiger en veel minder toeristisch.

Tenerife

Tenerife bezienswaardigheden

Tenerife bezienswaardigheden
Walvis spotten Tenerife

Wat zijn de highlights van Tenerife naast de bekende stranden en het lekkere weer? Een overzichtje met de mooiste bezienswaardigheden en leukste uitstapjes op Tenerife.

Bezienswaardigheden

Tenerife sportieve uitstapjes: 8 tips

Tenerife sportieve uitstapjes: 8 tips
Kustpad

De Canarische Eilanden hebben het imago dat ze alleen maar zon, zee en strand bieden. Maar dat beeld klopt niet helemaal. Zo zijn er volop mogelijkheden voor actievelingen en kun je er klimmen, downhillen, duiken, surfen, kiten en nog heel veel meer. En dat alles op en rond een enorme vulkaan in een spectaculair landschap en met een heerlijk klimaat. 8 tips om leuke dingen te doen op Tenerife:

Tenerife actief

Gran Canaria vakantie

Gran Canaria vakantie
Strand & zon: vakantie!

Gran Canaria staat bekend om haar heerlijke weer. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust heeft het 's zomers en 's winters een aangenaam klimaat. Kortom een ideale zomer- en winterzon bestemming om de regen en kou in Nederland te ontlopen. Ook kun je prachtig wandelen in het vulkanische bergland van Gran Canaria. Een zonnige vakantie naar de Canarische Eilanden is snel geregeld. Een overzicht met de beste aanbiedingen en populairste reizen uit het aanbod van de grote reisorganisaties.

Gran Canaria

Praktische informatie

Praktische informatie
Een lekkere zon- en strandvakantie op de Canarische eilanden

De term eilandhoppen komt eigenlijk uit Griekenland waar veel mensen tijdens de vakantie van eiland naar eiland trekken. Ook op de Canarische Eilanden wordt het Eilandhoppen steeds populairder. De vakantie op een van de grotere eilanden wordt dan uitgebreid met een bezoek van een of meerdere dagen aan een van de andere eilanden.

Praktische informatie

Waar liggen de Canarische Eilanden?

Waar liggen de Canarische Eilanden?
Kamelen op Lanzarote

Alle bewoonde eilanden van de Canarische archipel hebben tegenwoordig hun eigen vliegveld, maar ze bieden niet allemaal dezelfde verbindingen met het vasteland en met de andere Canarische eilanden. Een vlucht tussen El Hierro en La Palma duurt ca. 20 minuten. De vlucht van La Palma naar Lanzarote duurt ca. 70 minuten.

Waar ligt het?

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Canarische drankjes

De Barraquito en de Gomeron zijn bijzondere Canarische drankjes. Gomeron is een likeurtje dat typisch is voor het kleine eiland La Gomera. Barraquito is een Spaanse dessertkoffie die vooral op Tenerife en La Palma erg populair is.

Vulkanische oorsprong Canarische Eilanden
De vulkanische oorspronge van de Canarische Eilanden zijn in het landschap duidelijk te zien

Vulkanische oorsprong

Kans op vulkaan uitbarstingen?

De laatste grote vulkaanuitbarsting op de Canarische eilanden vond plaats op Tenerife in 1826. De meest recente uitbarsting, maar dan op veel kleinere schaal, was in 1971 op La Palma.

Mooie hotels

Canarische-Eilanden vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!