Rondreis Australie

Destination Down Under

Maak van je Australie vakantie een wereldreis

Australie is een werelddeel op zich. Tenzij je in dit enorme continent minimaal een jaar op reis gaat, heb je in Down Under aan één zomervakantie niet genoeg!

De koala beer is een van de beroemde symbolen van Australie
De koala beer is een van de symbolen van Australie

Vakantie Australie

Het rode continent

Australie is al jaren een populaire ver weg bestemming. Maar wel een bestemming waarvoor je minimaal 4-6 weken moet uittrekken. Niet alleen vanwege de enorme afstanden, maar ook om alles te zien en te doen. Enkele highlights van Australie zijn het Great Barrierrif (duiken of snorkelen verplicht!), Ayers Rock, Great Ocean Road, Sydney en natuurlijk de eindeloze Outback.
Op reis in Australie +

Sydney is de mooiste stad van Australie
Sydney is een van de topbestemmingen van Australië

Sydney

Moet je gezien hebben

Sydney is een geweldige stad om te bezoeken. Het is de oudste en tevens een van de grootste en populairste steden van Australiƫ. De haven met de beroemde Harbour bridge en het Sydney Opera House bepalen het aangezicht van de stad. De ferry's vanaf Circular Quay brengen je naar populaire plekken aan de rand van de stad als Bondi en Manly Beach.
lees verder over Sydney +

Vakantie West Australie
The Pinnacles, een bizar natuurfenomeen aan de Australische westkust

Western Australia

Daarom heb je 6 weken vakantie nodig!

De afstanden in Western Australia zijn enorm. De meeste plaatsen liggen langs de kust, vaak op honderden kilometers afstand van elkaar. De tocht langs de kust van Perth naar Darwin is lang, maar spectaculair. Deze reis van 4000 tot 7000 km brengt je langs spectaculaire parken, afgelegen plaatsjes in de Outback en de mooiste stranden waar je vanaf het strand zo naar het rif snorkelt. Enjoy!
Vakantie West Australie +

Azië reizen

Singapore, uitvalsbasis voor Zuid-oost Azië

Stopover Singapore

Verleng je vakantie met een paar daagjes in deze Aziatische super stad

Op een strategische plek ten zuiden van Maleisië ligt Singapore. Deze voormalige Britse kroonkolonie wordt omsloten door de Straat van Malakka en de Zuid Chinese zee. Door de ligging, Singapore heeft een van de grootste havens in de regio, is de stadstaat uitgegroeid tot een Aziatische tijger en is daarmee een van de rijkste landen in Zuid-oost Azië. De stad bestaat uit een bijzondere mix van hedendaagse wolkenkrabbers, koloniale gebouwen en tempels.
Bezoek Singapore +

Vakantie Vietnam
Markt op straat in Vietnam

Vakantie Vietnam

Vietnam is een snel opkomende vakantiebestemming. Er is veel te beleven en te zien en het land heeft een aangenaam prijspeil, het eten en het klimaat. Bezoek tijdens een rondreis bijvoorbeeld de keizerstad Hué, de 'Franse' stad Hanoi en het moderne Ho Chi Minh City.
Vakantie Vietnam +

De Aziatische olifant
The Big Five, de mooiste dieren van de wereld

The Big Five

De 5 grootste dieren die je gezien moet hebben

Als je op safari gaat in Afrika wil je het liefste alle grote wilde dieren van dichtbij zien. De 5 grootste worden de 'Big Five' genoemd en zijn de leeuw, luipaard, olifant, buffel en het nijlpaard.

Noord-Amerika avontuur

Een heerlijke vakantie naar de ongerepte natuur van Canada
Een van de 'blauwe' meren van British Columbia in het westen van Canada

Avontuur in Canada

British Columbia and beyond

De Canadese westkust is een van de populairste bestemmingen tijdens een Canada vakantie. Dit gebied heeft dan ook heel veel te bieden. Aan de ene kant heb je de uitgestrekte, woeste en ongerepte natuurgebieden van de Rocky Mountains en het gebied langs de Grote Oceaan; aan de andere kant heb je bekende steden als Vancouver (Olympische Winterspelen 2010) en Calgary (bekend van de Winterspelen van 1988).
Vakantie Canada »

Vakantie Alaska
Grizzly beren in Katmai NP, Alaska

Alaska vakantie

Op reis in The Final Frontier

De noordelijke staat Alaska beslaat maar liefst een vijfde deel van de VS en ligt dichter bij Rusland dan bij de rest van Amerika. Ben je opzoek naar vrijheid, avontuur en uitgestrekte natuur; dan is Alaska de vakantiebestemming voor jou. Een deel van Alaska is goed bereikbaar en bereisbaar. Een ander deel absoluut niet. Soms is de dichtsbijzijnde weg honderden mijlen ver weg! Niet voor niets is Alaska The Last Frontier. In het uitgestrekte, ruige en dun bevolkte land ben je vooral op jezelf aangewezen en is de natuur zowel je vriend als vijand. Enjoy!
Vakantie Alaska +

Reizen Exlusief

New York, New York

The city that never sleeps is de bijnaam van New York en dat klopt helemaal want hier is 24 uur per dag wel iets te beleven. Bezoek The Big Apple en ervaar deze geweldige stad aan de Amerikaanse Oostkust.
Hoteloverzicht New York »

Viva Las Vegas

Las Vegas is nog steeds dé gokstad van Amerika, maar het draait inmiddels al lang niet meer om blackjack en ratelende slotmachines alleen. Veel mensen weten de stad met de bekende Strip nu ook te vinden om haar entertainment, uitgaans- en shopping-mogelijkheden. Tel de luxe hotels met zwembad(en) onder de woestijnzon daar bij op en je hebt een prima plek om een paar dagen te relaxen, te vermaken en vooral ook te verbazen! Want alles in Las Vegas is de overtreffende trap: groot, groter, grootst!
Hoteloverzicht Las Vegas »

Vakantie op Curacao, lekker naar de tropische zon!
Vakantie op Curaçao - altijd zon!

Coole Cocktails, Tropische Zon

Bon Bini op Curaçao

Welkom op het altijd zonnige Curaçao en beleef de perfecte strandvakantie onder de tropische zon!!
Vakantie Curacao »

Wanneer ben je een Globetrotter?

De test voor wereldreizigers!

Afrika, Australie, Azie, Amerika, Europa of zelfs de Noordpool. Als wereldreiziger ligt de hele wereld aan je voeten. Als globetrotter heb je geen last van heimwee, maar juist van reiskriebels. Doe de test en ontdek of jij een echte Globetrotter bent. Enjoy!
Globetrotter test +
Vakantie Australie
De mooiste duikbestemmingen van de wereld

Wereldreizen


Internationale Spoorwegen Wereldwijd
Een trein van Amtrak aan de Amerikaanse westkust

Spoorwegen van de wereld

Spoorweg maatschappijen en beroemde spoorlijnen

Een handig overzicht van de belangrijkste internationale spoorweg­maatschappijen. De meeste sites bieden een online spoorboekje, ideaal als voorbereiding voor je vakantie.
Alle Spoorwegmaatschappijen +

The 7 summits: De zeven hoogste toppen van de wereld
De zeven summits, de hoogste top van ieder continent

The Seven Summits

Ieder continent z'n eigen topper

1. Mount Everest (8850m) in Nepal, Azië
2. Kilimanjaro (5895m) in Tanzania, Afrika
3. Cerro Aconcagua (6962m) in het Andesgebergte, Zuid-Amerika
4. Denali (6194m) in Alaska, Noord-Amerika
5. Elbrus (5642m) in de Kaukasus, Europa
6. Mount Vinson (4897m), Antartica
7. Carstenz (4884m) op Papua Nieuw Guinea, Oceanië