Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Vietnam Vakantie - De mooiste plaatsen en bezienswaardigheden

Happy tet! Toeschouwers voor het vuurwerk tijdens het Vietnamees nieuwjaar
Happy tet! Toeschouwers voor het vuurwerk tijdens het Vietnamees nieuwjaar

Vietnam, de nieuwe parel van Azië

Vietnam is een snel opkomende vakantiebestemming. Er is veel te beleven en te zien en het land heeft een aangenaam prijspeil. Bezoek tijdens een rondreis bijvoorbeeld de keizerstad Hué, de 'Franse' stad Hanoi en het moderne Ho Chi Minh City.

het noorden van Vietnam

Hoogtepunten Vietnam

Wat mag je beslist niet missen?

Laat je verrassen in Vietnam door de vele tempels, de mooie natuur met ruige bergen, afgewisseld met groene rijstvelden in de vruchtbare dalen. Én natuurlijk de fantastische stranden die zowel rustzoekers als actievelingen zoals kitesurfers trekken.
het noorden van Vietnam

Noord Vietnam

Hanoi

De belangrijkste stad in het noorden van Vietnam is Hanoi. Vietnam was vroeger onderdeel van Indochina, een Franse kolonie. Veel gebouwen in de stad hebben dan ook nog een Frans-koloniale uitstraling.

Ruige bergen

Het landschap in het noorden van Vietnam wordt beheerst door hoge en ruige bergen. In dit gebied wonen verschillende bergstammen, maar de dorpen zijn door de gebrekkige infrastructuur vaak lastig te bezoeken.

De grillige rotsen van Halong Bay

Eén van de hoogtepunten in het noorden is Halong Bay. Uit het water in de baai steken grillige rotsen omhoog. Het natuurverschijnsel is zo bijzonder dat het gebied tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst staat.


Het strand bj Hoi An in het midden van Vietnam
Het strand bj Hoi An

Centraal Vietnam

Hue en Hoi An - De historische plaatsen Hue en Hoi An in het midden van Vietnam zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Bij Hoi An vind je mooie zandstranden. Het nabijgelegen China Beach werd in de oorlog gebruikt door Amerikaanse soldaten om even bij te komen.

Hoi An is een gezellige oude schilderachtige stad met Chinese bruggen en tempels. De stad staat op de Werelderfgoedlijst. Prettig is dat alles beloopbaar is en met je fiets rijd je zo naar het strand. 's Avonds is de stad verlicht met lampions en kun je lichtjes kopen om op de rivier te laten drijven.

Hue en Hoi An liggen op ongeveer een halve dag reizen van elkaar. De weg gaat via de fraaie Wolkenpas en brengt je ondermeer langs de stad Danang en de Marble Mountains.


Oorlogsmuseum Vietnam
Het tunnelstelsel Cu Chi

Zuid Vietnam

Ho Chi Minh stad (Saigon)

Saigon - Toen noord- en zuid Vietnam na de oorlog weer verenigd werden, werd Saigon omgedoopt in Ho Chi Minh stad, maar in de volksmond wordt de stad nog steeds Saigon genoemd.
In Saigon wonen ruim 6 miljoen mensen. De stad is hét economische centrum van Vietnam.

Cu Shi

De tunnelstelsels van de Vietcong

Vanuit Ho Chi Minh Stad kun je het indrukwekkende tunnelstelsel Cu Chi bewonderen. Dit tunnelstelsel werd tijdens de Vietnam oorlog door de Viet Cong aangelegd om zich te verstoppen voor de Amerikanen.

Strandbestemming Vietnam: Phan Thiet

Op een paar uur rijden van Saigon ligt Phan Thiet, een populaire strandbestemming aan de oostkust met zandduinen en mooie grote stranden.


Drijvende markt in een rivierdelta in Vietnam
Drijvende markten Vietnam

Drijvende markten

De Rode rivier en de Mekon delta

De Rode rivier delta in het noorden en de Mekon delta in het zuiden zijn een wereld op zich. Aan de oevers zie je overal de uitgestrekte groene rijstvelden zoals je die alleen in Azië hebt. Op het water is er de bedrijvigheid van vissers en handelaren op de drijvende markten en de paalwoningen van Can Tho.


Koele drankjes op het strand van Vietnam

Vietnam praktisch

Geld: De lokale munt is de Dong (VND).
Taal: Vietnamees
Tijd: In de zomer is het 5 uur later. In de winter is het verschil 6 uur.
Maateenheden: Metrisch stelsel
Elektriciteit: 230V/50Hz is gangbaar in Vietnam. Een reisstekker kan van pas komen omdat de stekkers niet overal gelijk zijn en kunnen afwijken van Nederland / België.
Telefoon landcode: +84
Gezondheid: Raadpleeg de GG&GD voor vertrek voor vacinaties en eventuele gezondheidsrisico's.


Het weer in Vietnam, Azie

Klimaat en weer

Tropisch Vietnam

Vietnam heeft een tropisch klimaat. In de winter kan het in het noorden wat koeler zijn. De regentijd is in juni, juli en augustus.(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!