Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Utah en de Mighty Five

Land van de bijzondere natuurverschijnselen

De staat Utah (UT) ligt in de Amerikaanse Midwest. De staat is vernoemd naar de Utes, een van de indianenstammen die het gebied bevolkten. Utah is bijzonder vanwege haar fantastische natuur. Je vindt hier Utah's Mighty Five: maar liefst 5 spectaculaire nationale parken, namelijk Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands National Park, Arches en Zion. Ook is er het Dixie National Forest. Ook de Glen Canyon National Recreation Area ligt voor een deel in de staat Utah.

De mooiste plaatsen in Amerika/Utah

Zion National Park

Zion National Park
Zion NP

Het belangrijkste deel van Zion National Park bestaat uit de spectaculaire Zion Canyon die hier door de Virgin River in de afgelopen miljoenen jaren in het Colorado Plateau is uitgesleten. Op sommige paatsen zijn de rotswanden 900 meter diep.

Zion NP

Bryce Canyon NP

Bryce Canyon NP
Bryce Canyon

Alsof je bovenaan een amfitheater staat, met aan je voeten de arena. Zo opent het landschap van Bryce Canyon zich aan je voeten. Vanaf de rand van het Paunsaugunt Plateau heb je een formidabel uitzicht over de eindeloze rijen hoodoos. Tegenwoordig hebben deze rotspilaren fantasievolle namen als Thor's hammer, de Schakers en Wall Street, maar de oorspronkelijke Indiaanse bewoners van het gebied geloofden dat het versteende slechterikken waren. Het maakt de aanblik van het oranje landschap alleen maar magischer.

Bryce Canyon NP

Arches NP

Arches NP
Arches NP

De bizarre rotsformaties maken van Arches National Park een bijzondere plek om te bezoeken; maar de echte verrassing zijn de vele natuurlijke rotsbogen. Nergens ter wereld zie je er zoveel. Er zijn er meer dan 200!

Arches NP (Moab)

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park
Capitol Reef National Park

Capitol Reef suggereert een rif. In werkelijkheid is het, net als onze Alpen, een plooingsgebergte. Hoewel het Nationale Park minder bekend is dan Zion, Bryce en Arches (en daardoor ook minder druk), is het beschermde natuurgebied wel heel mooi om te bezoeken.

Capitol Reef NP

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park
Een bezoeker van Canyonlands National Park

In het hart van Canyonlands National Park in Utah komen de Colorado River en de Green River samen. Door het water is in het afgelegen rode landschap een indrukwekkend gebied ontstaan met kloven, rotsbogen en andere spectaculaire rotsformaties. Het woeste Canyonlands is uitgestrekt en bestaat uit drie verschillende delen: Island in the Sky, The Needles en The Maze.

Canyonlands

Dixie National Forest

Dixie National Forest
Dixie National Forest

Het uitgestrekte Dixie National Forest in het zuiden van Utah wordt gekenmerkt door diversiteit. In het 8.000 km² grote gebied vind je niet alleen woestijn en rode canyons, maar ook uitgestrekte bossen en bergmeren; Dixie is het grootste bosgebied van de staat en er zijn flinke hoogteverschillen. Het hoogste punt is Brian Head Peak op 3.446 meter. Temperaturen in het gebied lopen uiteen van -30°C tot bijna +40°C in de zomer. Dixie forest is vernoemd naar Utah's Dixie, de early settlers die het gebied wilden ontginnen voor katoenbouw.

Dixie National Forest

Nevada

Nevada
Nevada

Nevada

Amerika/Utah vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!