Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

MedienHafen

  • MedienHafen Düsseldorf

    MedienHafen Düsseldorf

    MedienHafen

De hippe oude nieuwe wijk van Düsseldorf

In de haven van de Düsseldorfse wijk Unterbilk liggen tegenwoordig geen binnenvaartschepen meer. Dit deel van de Rijnoever is in de afgelopen jaren flink verbouwd en is nu bekend als de MedienHafen; een hip en modern stadsdeel met bijzondere architectuur. Het is de thuisbasis van verschillende televisiezenders, mode- en reclamebedrijven als ook verschillende hotels. Je komt er eenvoudig met de tram, maar ook vanuit de Altstadt kun je de wijk eenvoudig bereiken: je wandelt de promenade langs de Rijn af en loopt zo de MedienHafen binnen.

Gehry Bauten

Vanaf de Rheinturm heb je een prachtig uitzicht op de naastgelegen MedienHafen van Düsseldorf. Maar ook een wandeling door de voormalige haven is de moeite waard. Opvallend zijn de drie Gehry gebouwen. Ze lijken door hun bijzondere vormen wel te ‘dansen'.
Het middelste kantoor heeft een metaalkleurige gevel en weerspiegelt daardoor de gevels van de twee naastgelegen kantoren die uit witte en rode baksteen zijn opgetrokken.
Het complex werd door de Canadees-Amerikaanse architect Frank O. Gehry ontworpen en tussen 1997 en 1999 gebouwd. Dezelfde architect bouwde eerder al het bekende 'dansende huis' in Praag.

Een van de drie dansende gebouwen van Gehry in MedienHafen
Een van de drie dansende gebouwen van Gehry in MedienHafen

Colorium

De gevel van het opvallende Colorium is bekleed met maar liefst 2200 glazen panelen in verschillende kleuren.Het 17 verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door de Britse architect William Alsop Allen en is omgebouwd tot een hotel.

MedienHafen op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Dusseldorf vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!