Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Oberhausen bezienswaardigheden

  • Welkom in het Ruhrgebied

    Welkom in het Ruhrgebied

    Oberhausen bezienswaardigheden

Het Ruhrgebied

Het Ruhrgebied is dichtbevolkt en de grote steden liggen dicht bijeen. Verblijf je een paar dagen in Düsseldorf en ben je nieuwsgierig naar een andere stad? Met de trein ben je vanuit Düsseldorf (of Nederland) zo in Oberhausen.

Altmarkt

Rond de Altmarkt ligt het oude centrum van Oberhausen. Door de week is er markt op de Altmarkt. Kom je rond de Kerst? Dan kun je hier de gezellige jaarlijkse Kerstmarkt bezoeken.

Neue Mitte Oberhausen

Oberhausen is een echte industrie-stad. Maar uit de sloop van verschillende hoogovens is het “Neue Mitte Oberhausen’ ontstaan.

CentrO

In het Neue Mitte vind je CentrO, een groot en populair winkelcentrum.

Gasometer

Gasometer is een voormalige gashouder. De reusachtige installatie is eind vorige eeuw omgebouwd tot een tentoonstelling- en evenementen gebouw. Vanaf het dak heb je een geweldig uitzicht.

LVR Industrial Museum

Tijdens een bezoekje aan Zinkfabriek Altenberg krijg je een beeld van de zware industrie in de regio.

Slot Oberhausen

Slot Oberhausen is het voormalige onderkomen van graaf Maximilian Friedrich von Westerholt-Gysenberg en werd begin negentiende eeuw gebouwd. Tegenwoordig biedt het paleis onderdak aan het Ludwig Galerie kunst museum en het plaatselijke gemeente museum.
In de regio
Düsseldorf Stedentrip
Duisburg
Ruhrgebied bezienswaardigheden

Oberhausen bezienswaardigheden op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Dusseldorf vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!