Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Düsseldorf Stedentrip

Stedentrip dichtbij

Düsseldorf ligt niet ver over de grens en is populair onder Nederlands voor een korte stedentrip. Behalve verschillende musea en andere bezienswaardigheden kun je er uitgebreid shoppen. In de Altstadt zijn diverse leuke winkelstraten. Luxe winkels vind je aan de sjieke Königsallee. Wanneer je uit-gewinkeld bent, kun je even uitwaaien met en drankje aan de Rijnoever of een van de musea bezoeken. Interessante zijn K21 (moderne kunst) - in Orbit, hoog bovenin het museum maak je de mooiste Instagram foto's, en het Neanderthal Museum over het leven in de oertijd. Rond de kerst is Düsseldorf het decor van een van de grootste kerstmarkten van Duitsland en tijdens de Carnaval is hier de langste toog van Europa voor je geopend.

De mooiste plaatsen in Duitsland/Dusseldorf

Rond de Schlossturm am Burgplatz

Rond de Schlossturm am Burgplatz
Der Schlossturm am Burgplatz

Der Schlossturm am Burgplatz markeert het centrum van de binnenstad van Düsseldorf. Het plein met de toren ligt direct aan de Rijn en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het water. Rond de Kerst staat op het plein een reuzenrad en is er een Kerstmarkt. Tijdens de Carnaval is de Burgplatz een populair trefpunt.

Schlossturm am Burgplatz

Düsseldorf Stadtmitte

Düsseldorf Stadtmitte
Stadmitte: de Kö-bogen

Stadtmitte is het moderne stadshart van Düsseldorf. Je vindt hier ondermeer de Kö(nigsallee), de Japanse buurt en het gebied rond het hoofdstation.

Stadtmitte

K21 - Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen

K21 - Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
K21 in Düsseldorf

K21 is zondermeer het meest opvallende kunstmuseum van Düsseldorf. Hoogtepunt is het spectaculaire "in orbit" van kunstenaar Tomás Saraceno dat met 2500 vierkante meter het gehele dak van het museum beslaat. Hier kun je zelf - hoog boven de grond - een spectaculaire wandeling maken. Unieke foto's gegarandeerd!

K21

MedienHafen

MedienHafen
MedienHafen

In de haven van de Düsseldorfse wijk Unterbilk liggen tegenwoordig geen binnenvaartschepen meer. Dit deel van de Rijnoever is in de afgelopen jaren flink verbouwd en is nu bekend als de MedienHafen; een hip en modern stadsdeel met bijzondere architectuur. Het is de thuisbasis van verschillende televisiezenders, mode- en reclamebedrijven als ook verschillende hotels. Je komt er eenvoudig met de tram, maar ook vanuit de Altstadt kun je de wijk eenvoudig bereiken: je wandelt de promenade langs de Rijn af en loopt zo de MedienHafen binnen.

MedienHafen

Rheinturm

Rheinturm
Rheinturm Düsseldorf

De Rheinturm bepaald de skyline van Düsseldorf. De opvallende toren is 240.5 meter hoog en is hét landmark van de stad

Rheinturm

Kiefernstrasse

Kiefernstrasse
Kiefernstraße Düsseldorf

De Kiefernstraße ligt tussen de wijken Flingern-Süd en Oberblik, een stukje met de tram achter het centraal station van Düsseldorf. Goedkopere huisvesting is al decennia lang schaars in Düsseldorf. In de vorige eeuw werd de buurt gebruikt om immigranten te huisvesten. Ook werden verschillende panden gekraakt en was het de thuisbasis voor punkers en anarchisten in de stad. Tegenwoordig biedt de straat onderdak aan meer dan 800 mensen uit 40 verschillende landen en is de Kiefernstraße een ontmoetingsplaats voor creatieven en alternatieve culturen.

Kiefernstrasse

Classic Remise Düsseldorf

Classic Remise Düsseldorf
Classic Remise Düsseldorf

Denk je aan Duitsland, dan denk je waarschijnlijk ook aan mooie auto's. Aan de Kö zie je soms de nieuwste en duurste modellen staan. Ga je liever voor oudere auto's, bezoek dan de Classic Remise Düsseldorf. In een voormalige treinremise zie je ongeveer 300 geweldige auto's.

Classic Remise Düsseldorf

Brückenrunde & Oberkassel

Brückenrunde & Oberkassel
Uitzicht op de stad tijdens het hardlopen

Hardlopen is populair in Düsseldorf, met als jaarlijkse hoogtepunt de Düsseldorf Marathon in mei. Maar ook als je niet de marathon wilt lopen (of gewoon lekker wilt wandelen), dan kun je rond de Rijn een mooie route lopen. Zelf vinden we de 'Brückenrunde', de bruggenronde de leukste - want deze biedt een geweldig uitzicht op de stad.

Brückenrunde

Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf
Kerstmarkt op de Königsallee in Düsseldorf

Als de laatste maand van het jaar aanbreekt, hangt in Duitsland een lucht van gepofte kastanjes, amandelen en Glühwhein. Het is de Weihnachtszeit, dus tijd voor een gezellige Kerstmarkt. In Düsseldorf zijn er in december verschillende Kerstmarkten, verspreid over de hele binnenstad. Bijvoorbeeld bij de Kerstmarkt am Burgplatz vind je verschillende gezellige kraampjes met eten en drinken en is er een reuzenrad. De Kerstmarkt op de Kö is de grootste en heeft als attractie een leuke ijsbaan.

Kerstmarkt Düsseldorf

Duisburg

Duisburg
Centrum van Duisburg

Is een dagje Duisburg de moeite waard? Duisburg is een echte industriestad met een sfeerloos centrum. Verwacht geen stedelijk schoon - tenzij je van brutalistische betonkolossen uit de jaren zestig houdt. Maar als je nieuwsgierig bent, of misschien meerdere dagen in Düsseldorf verblijft, dan kun je een uitstapje naar Duisburg overwegen. Voor een paar euro stap je na een ritje van slechts 20 minuten uit de trein in hartje Duisburg.

Duisburg

Landschaftspark Duisburg-Nord

Landschaftspark Duisburg-Nord
Voormalige staalfabriek bij Duisburg

In 1901 bouwde August Thyssen een enorme staalfabriek bij Duisburg. Dankzij de nabijheid van de Deutscher Kaiser kolenmijn was dit de beperkte locatie voor zijn 'Meiderichen Hüttenwerk'. In 1944 werden de hoogovens vrijwel geheel verwoest, maar na de oorlog weer opgebouwd totdat de staalcrisis van 1985 keihard toesloeg en de fabriek gesloten werd. In de jaren'90 werd de fabriek onderdeel van het Landschaftspark Duisburg-Nord. Tegenwoordig kun je de fabriek bezoeken en rondlopen over de platforms. 's Nachts wordt de fabriek mooi verlicht.

Landschaftspark Duisburg-Nord

Tiger & Turtle

Tiger & Turtle
Tiger & Turtle, Duisburg: By Avda - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85566509

Een achtbaan waar je doorheen kunt lopen? De 20 meter hoge achtbaan van Heike Mutter en Ulrich Genth bij Duisburg oogt spectaculair en is het ook! Van een afstandje zie je een razendsnele achtbaan met looping (een snelle tijger). Van dichtbij zie je wandelaars rustig (zo langzaam als een schildpad) over de smalle trappetjes door de achtbaan lopen.

Tiger & Turtle

Oberhausen bezienswaardigheden

Oberhausen bezienswaardigheden
Welkom in het Ruhrgebied

Het Ruhrgebied is dichtbevolkt en de grote steden liggen dicht bijeen. Verblijf je een paar dagen in Düsseldorf en ben je nieuwsgierig naar een andere stad? Met de trein ben je vanuit Düsseldorf (of Nederland) zo in Oberhausen.

Oberhausen

Ruhrgebied bezienswaardigheden

Ruhrgebied bezienswaardigheden
Ruhrgebied

Dankzij de mijnbouw en haar uitstekende ligging aan de grote rivieren, was het Ruhrgebied een belangrijk industrieel gebied in de vorige eeuw. Steenkolenmijnen, hoogovens, staalfabrieken en andere zware industrie waren de drijvende kurk van de economie. Maar toen de mijnen werden gesloten (de laatste sloot in 2018), trad het verval trad op. De fabrieken en andere bouwsels van toen zijn nu imposante monumenten van een tijdperk van zware arbeid, stoflongen en economische ontwikkeling. In het Rurhgebied is een route uitgezet langs de grootste en mooiste industriële monumenten. Onze 10 favorieten verspreid over het hele Ruhrgebied:

Industriële monumenten

Duitsland/Dusseldorf vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!