Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Kerstmarkt Düsseldorf

  • Kerstmarkt met ijsbaan op de Königsallee in Düsseldorf

    Kerstmarkt met ijsbaan op de Königsallee in Düsseldorf

    Kerstmarkt Düsseldorf

Weihnachtsmärkte

Als de laatste maand van het jaar aanbreekt, hangt in Duitsland een lucht van gepofte kastanjes, amandelen en Glühwhein. Het is de Weihnachtszeit, dus tijd voor een gezellige Kerstmarkt. In Düsseldorf zijn er in december verschillende Kerstmarkten, verspreid over de hele binnenstad. Bijvoorbeeld bij de Kerstmarkt am Burgplatz vind je verschillende gezellige kraampjes met eten en drinken en is er een reuzenrad. De Kerstmarkt op de Kö is de grootste en heeft als attractie een leuke ijsbaan.

Eigen karakter

Iedere Kerstmarkt heeft haar eigen uitstraling en de kraampjes zijn een echte toeristenmagneet. Ieder jaar opnieuw weten busladingen Nederlanders en Britten de weg naar Düsseldorf te vinden. Maar ook de Duitsers zelf zijn gek op Kerstmarkten. Want wie zegt nu nee tegen een glas Feuerzangenbowle en een lekkere bradwurst.

Hieronder vind je enkele van de leukste kerstmarkten van Düsseldorf:

Kerstmarkt Marktplatz

Behalve hapjes en dranken vind je op de Kerstmarkt bij het Rathaus allerlei snuisterijen en handwerken. De Carousel is al meer dan honderd jaar oud.

Kerstmarkt Heinrich Heine Platz

Lampjes, engelen, glühwein en hapjes.

Kerstmarkt Gustav Gründgens Platz

Wat is een kerstmarkt zonder winterplezier. Ga schaatsen op de ijsbaan!

Wanneer?

De kerstmarkten zijn iedere dag geopend tot oudjaar, al gaan er stemmen op om de kraampjes ook nog in de eerste week van januari open te gaan houden.

Kerstmarkt Düsseldorf op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Dusseldorf vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!