Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Duisburg

  • Centrum van Duisburg

    Centrum van Duisburg

    Duisburg

Wat is er te doen en is het de moeite waard?

Is een dagje Duisburg de moeite waard? Duisburg is een echte industriestad met een sfeerloos centrum. Verwacht geen stedelijk schoon - tenzij je van brutalistische betonkolossen uit de jaren zestig houdt. Maar als je nieuwsgierig bent, of misschien meerdere dagen in Düsseldorf verblijft, dan kun je een uitstapje naar Duisburg overwegen. Voor een paar euro stap je na een ritje van slechts 20 minuten uit de trein in hartje Duisburg.

Innenhafen Duisburg

Duisburg ligt op de kruising van de Rijn met de rivier de Ruhr en heeft de belangrijkste binnenhaven van Europa. Als havenstad heeft Duisburg het water herontdekt want de Inner Harbour is in de afgelopen jaren van industriegebied omgetoverd tot een hippe plek waar wonen, werken en uitgaan bij elkaar komen.
In de regio
Landschaftspark Duisburg-Nord
Tiger & Turtle
Ruhrgebied bezienswaardigheden
Düsseldorf Stedentrip
Oberhausen bezienswaardigheden

Duisburg op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Dusseldorf vakantie

Oberhausen

Duisburg is ook goed te combineren met een dagje Oberhausen. Winkelcentrum Center O is een van de grootste van Europa. Een dagje shoppen is ook goed te combineren met een bezoek aan het Sea Life Aquarium in Oberhausen.

Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!