Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Landschaftspark Duisburg-Nord

  • Voormalige staalfabriek bij Duisburg - nu fotogenieke hotspot

    Voormalige staalfabriek bij Duisburg - nu fotogenieke hotspot

    Landschaftspark Duisburg-Nord

Imposant en fotogeniek staalcomplex

In 1901 bouwde August Thyssen een enorme staalfabriek bij Duisburg. Dankzij de nabijheid van de Deutscher Kaiser kolenmijn was dit de beperkte locatie voor zijn 'Meiderichen Hüttenwerk'. In 1944 werden de hoogovens vrijwel geheel verwoest, maar na de oorlog weer opgebouwd totdat de staalcrisis van 1985 keihard toesloeg en de fabriek gesloten werd. In de jaren'90 werd de fabriek onderdeel van het Landschaftspark Duisburg-Nord. Tegenwoordig kun je de fabriek bezoeken en rondlopen over de platforms. 's Nachts wordt de fabriek mooi verlicht.

Landschaftspark Duisburg-Nord
Landschaftspark Duisburg-Nord

Landschaftspark Duisburg-Nord
Landschaftspark Duisburg-Nord

Alsumer Berg

Meer industrieel erfgoed zien of zoek je een bijzondere fotostop? Vanaf de top van de Alsumer Berg aan de Rijn, een voormalige vuilnisbelt, heb je uitzicht over het noorden van Duisburg en kun je het vuur in de staalovens van Hamborn zien gloeien.
Adres: Alsumer Str. 215, 47166 Duisburg


In de regio
Duisburg
Ruhrgebied bezienswaardigheden
Tiger & Turtle

Landschaftspark Duisburg-Nord op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Dusseldorf vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!