Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Canyonlands National Park

  • Een bezoeker van Canyonlands National Park

    Een bezoeker van Canyonlands National Park

    Canyonlands National Park

Island in the Sky, The Needles en The Maze

In het hart van Canyonlands National Park in Utah komen de Colorado River en de Green River samen. Door het water is in het afgelegen rode landschap een indrukwekkend gebied ontstaan met kloven, rotsbogen en andere spectaculaire rotsformaties. Het woeste Canyonlands is uitgestrekt en bestaat uit drie verschillende delen: Island in the Sky, The Needles en The Maze.

Island in the Sky

Island in the Sky is een hoog rotsplateau waarvandaan je een deel van het park met haar diepe rode canyons kunt overzien. Dit deel van het park is het meest toegankelijk en daardoor het meest geschikt voor een kort bezoek. Vanaf het plateau kun je verschillende hikes maken, waaronder naar Upheaval Dome, een merkwaardig krater.

The Needles

In het zuidoostelijke deel van Canyonlands National Park, in het hart van rock country, ligt The Needles. De enige geasfalteerde weg in dit deel van het Park is de Utah Highway 211. Overigens zijn er in The Needles verder weinig wegen. Het gebied verkennen doe je te voet, op je mountainbike of met een four-wheel-drive.

The Maze

Ten westen van de rivieren ligt The Maze, het meest ruige en afgelegen deel van Canyonlands National Park. Omdat het zo afgelegen ligt, is het voor de doorsnee toerist niet zo makkelijk te bezoeken. Het avontuur is daardoor des te groter. De gravelwegen zijn over het algemeen slecht; je hebt een four-wheel-drive nodig en bovendien moet je goed voorbereid zijn voordat je The Maze kunt gaan ontdekken. Water, eten, benzine en hulp zijn hier ver weg! Het Hans Flat Ranger Station, alleen bereikbaar over niet-geasfalteerde wegen, ligt op 3 uur rijden vanaf de Interstate 70 bij Moab.

Sound of Silence

Volgens de Amerikaanse National Park Service is het Canyonlands National Park een van de stilste plekken van de Verenigde Staten.

Canyonlands National Park op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Amerika/Utah vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!