Nevada & Las Vegas

The Silver State

Nevada is eigenlijk maar van een ding bekend: Las Vegas! Maar gelukkig is er in deze staat meer te beleven - zelfs als je alleen maar op weg bent naar de beroemdste gokstad van de wereld. Enjoy your visit and come back again!

De mooiste plaatsen in Amerika/Nevada

Viva Las Vegas

Viva Las Vegas
Een hotel in piramidevorm mét sfinx. Alleen in Vegas

"How I wish that there were more than the twenty-four hours in the day. But even if there were forty more I wouldn't sleep a minute away. Oh, the black jack and poker and the roulette wheel. A fortune won and lost on ev'ry deal" zong Elvis Presley. Zijn homade "Viva Las Vegas" is ook vandaag de dag nog steeds razend actueel in de stad van superlatieven: Las Vegas.

Las Vegas

Hoover Dam en Lake Mead

Hoover Dam en Lake Mead
Hooverdam

Met de grote droogtes waarme het zuidwesten van de VS tegenwoordig te maken heeft, is het moeilijk voor te stellen dat een enorme overstroming van de Colorado rivier in 1905 de basis vormde voor de bouw van de beroemde Hoover Dam. Bij het begin van de bouw, in 1931, was Las Vegas nog een onbeduidend plaatsje. Maar later kwam de elektriciteit en het water van de stuwdam goed van pas voor het snelgroeiende Las Vegas.

Hoover dam


Valley of Fire

De Valley of Fire doet zijn naam eer aan. Vooral in de hele vroege ochtend, of aan het einde van de dag kleuren de uitgebleekte rotsen vurig oranje. Bij de Seven sisters kun je mooi zien hoe het afnemende licht de omgeving verandert, totdat ook de laatste contouren oplossen in het donker.
De rode rotsblokken van zandsteen worden ook wel beehives (bijenkorven) genoemd.

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Colorado rivier

De machtige Colorado schiep ooit de Grand Canyon, maar het waterpeil staat tegenwoordig lager dan ooit door de droogte in het Zuidwesten van de Verenigde Staten. De rivier ontspringt in de Rocky Mountains en slingert zich door de staten Wyoming, Utah, Colorado, New Mexico, Arizona, Nevada en ten slotte Californië. Veertig miljoen mensen zijn afhankelijk van dit water, maar door het enorme verbruik en de droogte is het water schaars aan het worden worden.

Mooie hotels

Amerika/Nevada vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners