Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Californië. The Golden State

Charlie Chaplin en Catwoman in Hollywood
Charlie Chaplin en Catwoman in Hollywood

Vakantie Amerikaanse Westkust

Californië is de grootste staat aan de Amerikaanse westkust. Dankzij de mooie natuur, het aangename klimaat en steden als San-Francisco en Los Angeles is het een van de populairste bestemmingen binnen de VS.


(Advertentie)

(Advertentie)
Amerika/Californie vakantie
Californië. The Golden State
Los Angeles
San Francisco
San Francisco Downtown
Alcatraz: Welcome to The Rock
San Francisco Praktisch
Yosemite NP
Sequoia & Kings Canyon
Death Valley NP
Nevada
Arizona
(Advertentie)

Blythe Intaglios

Colorado Desert

De Blythe Intaglios of Blythe Geoglyphs zijn reusachtige tekeningen in het woestijnzand van de Colorado Desert in zuidelijk Californië. Op drie verschillenden locaties zijn zes figuren gemaakt waarvan een 52 meter lang mensfiguur de grootste is. De reusachtige tekeningen zijn gemaakt door Mojave- en Quechan indianen. Onduidelijk is waarom ze gemaakt zijn, net als hoe oud de tekeningen echt zijn.
Blythe Intaglios ligt ca. 25 kilometer ten noorden van Blythe aan de Route 95

(Advertentie)

Forestiere Undergound Gardens

Fresno's best kept secret

De Forestiere Undergound Gardens is het 'best kept secret' van Fresno. Toen de Siciliaan Baldasarre Forrestiere zich in 1906 in Californië vestigde, dacht hij fruit te kunnen gaan verbouwen. Dat klinkt makkelijker dan gedaan. De grond was niet zo geschikt en in de zomer is het bij Fresno geregeld ver boven de 40°C. Maar in plaats van boven de grond, ging Forrestiere onder de grond zijn fruit telen en ging daar ook maar meten wonen. Het is er een stuk koeler! Dakramen en binnenplaatsjes zorgen voor daglicht. De Siciliaan overleed in 1946. Zijn tuinen zijn nu open voor publiek.
De tuinen liggen even ten noorden van Fresno: 5021 W Shaw Ave, Fresno, CA 93722 http://www.undergroundgardens.com


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!