Californië. The Golden State

Vakantie Amerikaanse Westkust

Californië is de grootste staat aan de Amerikaanse westkust. Dankzij de mooie natuur, het aangename klimaat en steden als San-Francisco en Los Angeles is het een van de populairste bestemmingen binnen de VS.

De mooiste plaatsen in Amerika/Californie

Los Angeles

Los Angeles
Hollywood

Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach, Hollywood, Malibu en ga zo maar door. Eigenlijk is Los Angeles geen stad maar een grootstedelijk gebied met meerdere plaatsen. LA heeft meer dan 18 miljoen inwoners en is de thuisbasis van verschillende clubs als de LA Lakers, Clippers, Sparks en Kings.

Los Angeles

San Francisco

San Francisco
De Golde Gate met links San Francisco

Iedereen kent San Francisco, ook al ben je er nooit geweest. De kabeltrammetjes, de steile heuvels, de houten huisjes, Alcatraz en natuurlijk de Golden Gate Bridge kent iedereen uit de film. Los van deze symbolen is San Francisco ook een hele aangename stad. De winters zijn zacht en de zomers zijn koel.

San Francisco

San Francisco Downtown

San Francisco Downtown
Cable Cars San Francisco

Van Fisherman's Wharf tot South of Market, van Van Ness Avenue tot aan de Embarcadero. Het stadcentrum van San Francico strekt zich uit over een enorm gebied met in het centrum de buurt rond Union Square met haar drukke straten, hotels en grote winkels.

Bezienswaardigheden Downtown

Alcatraz: Welcome to The Rock

Alcatraz: Welcome to The Rock
Alcatraz

Alcatraz is de bekendste gevangenis van Amerika. Over het beruchte gevangenis eiland zijn verschillende films gemaakt waaronder Escape from Alcatraz en The Rock. Op het maximaal bewaakte gevangeniseiland waren de meest gevaarlijkste boeven van Amerika ondergebracht en ontsnappen was onmogelijk. Of toch wel?

Alcatraz

San Francisco Praktisch

San Francisco Praktisch
Trams in San Francisco

San-Francisco en Los Angeles zijn voor veel reizigers het begin- of eindpunt van hun vakantie aan de Amerikaanse westkust. Vanuit beide steden kun je eenvoudig een rondje rijden en zo in een, twee of drie weken alle belangrijke highlights in Californie en omliggende staten te zien.

Praktische informatie

Yosemite NP

Yosemite NP
De Half Dome in Yosemite NP

Yosemite is een van de populairste nationale parken van Californië. Behalve de natuurschoon is het park ook nog eens eenvoudig te bereiken - in minder dan een dag rijden van San Francisco. Nadeel is wel dat het behoorlijk druk kan zijn in het hoogseizoen.

Yosemite NP

Sequoia & Kings Canyon

Sequoia & Kings Canyon
Een gezin posseert aan de voeten van General Sherman

Met een stam van maar liefst 8 meter breed (!) is The President een van de vele grote bomen in het Sequoia National Park. De 75 meter lange stam bevat o'n 13.720 kubieke meter hout en naar schatting hangen er meer dan 2 miljard naalden aan deze woudreus. Ondanks zijn leeftijd van 3200 jaar (dus nog voor de oude Romeinen en Grieken) groeit de boom nog steeds met een kubieke meter per jaar. Alle superlatieven zijn waar. De bomen zijn echt enorm - er is zelfs een sequoia met een tunnel door de stam.

Sequoia & Kings Canyon NP

Death Valley NP

Death Valley NP
Badwater, Death Valley

Devils Golf Course is natuurlijk geen mooi groen grasveld in de zinderende woestijn van Death Valley. Het is een uitgestrekte dorre vlakte, bedekt met een zoutkorst met vlijmscherpe randen. Ook Badwater ligt hier in het zinderende Death Valley; met 94 meter onder zeespiegel het absolute dieptepunt van de VS. Mocht je denken dat Death Valley een saaie woestijn is, dan heb je het mis. Je zult versteld staan van de prachtige landschappen.

Death Valley

Nevada

Nevada
Nevada

"How I wish that there were more than the twenty-four hours in the day. But even if there were forty more I wouldn't sleep a minute away. Oh, the black jack and poker and the roulette wheel. A fortune won and lost on ev'ry deal" zong Elvis Presley. Zijn homade "Viva Las Vegas" is ook vandaag de dag nog steeds razend actueel in Las Vegas.

Nevada

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Blythe Intaglios

Colorado Desert

De Blythe Intaglios of Blythe Geoglyphs zijn reusachtige tekeningen in het woestijnzand van de Colorado Desert in zuidelijk Californië. Op drie verschillenden locaties zijn zes figuren gemaakt waarvan een 52 meter lang mensfiguur de grootste is. De reusachtige tekeningen zijn gemaakt door Mojave- en Quechan indianen. Onduidelijk is waarom ze gemaakt zijn, net als hoe oud de tekeningen echt zijn.
Blythe Intaglios ligt ca. 25 kilometer ten noorden van Blythe aan de Route 95

Forestiere Undergound Gardens

Fresno's best kept secret

De Forestiere Undergound Gardens is het 'best kept secret' van Fresno. Toen de Siciliaan Baldasarre Forrestiere zich in 1906 in Californië vestigde, dacht hij fruit te kunnen gaan verbouwen. Dat klinkt makkelijker dan gedaan. De grond was niet zo geschikt en in de zomer is het bij Fresno geregeld ver boven de 40°C. Maar in plaats van boven de grond, ging Forrestiere onder de grond zijn fruit telen en ging daar ook maar meten wonen. Het is er een stuk koeler! Dakramen en binnenplaatsjes zorgen voor daglicht. De Siciliaan overleed in 1946. Zijn tuinen zijn nu open voor publiek.
De tuinen liggen even ten noorden van Fresno: 5021 W Shaw Ave, Fresno, CA 93722 http://www.undergroundgardens.com

Mooie hotels

Amerika/Californie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners