Arizona bezienswaardigheden

The Grand Canyon State welcomes you

The Grand Canyon State welcomes you staat er met grote letters op het bord bij het binnenrijden van de 48e staat van de VS. De Arizonans, de inwoners van Arizona (AZ), zijn -terecht- trots op hun grootste natuurwonder. Een andere bijnaam voor Arizona is de Copper State. De staat is namelijk de grootste koperproducent van Amerika. Al zul je daar als toerist weinig van meekrijgen.

De mooiste plaatsen in Amerika/Arizona

Phoenix en central Arizona

Phoenix en central Arizona
Het stadion van de Arizona Diamondbacks in downtown Phoenix

Phoenix is een typische Amerikaanse miljoenenstad en wordt ook wel Valley of the Sun genoemd. Met Phoenix wordt vaak de gehele metropool bedoeld, inclusief plaatsen als Tempe, Chandler, Glendale en Scottsdale. Omdat Phoenix in een vallei én in de woestijn ligt, zijn de winters zacht en de zomers ronduit heet met temperaturen boven de 40 graden. Soms is het zelfs zo heet in Phoenix, dat kleine straalvliegtuigen door de warme lucht niet eens kunnen opstijgen.

Phoenix

Sedona, Arizona

Sedona, Arizona
Souvenir uit Sedona: lolly met schorpioen

Zeg dat je naar Sedona gaat, en de ogen van menig Amerikaan beginnen te glimmen. Sedona is vooral bekend vanwege haar Red Rocks. Volgens de Amerikanen is Sedona ook een spiritueel centrum. Het plaatsje heeft een grote aantrekkingskracht op healers en kunstenaars. Maar voor Europeanen is het eerder toeristisch. Sedona is een aardige en relaxte plaats om even rond te kijken, een souvenir te kopen of om even wat te gaan eten. En natuurlijk om de indrukwekkende rode rotsen van dichterbij te bekijken.

Sedona

Montezuma Castle

Montezuma Castle
Montezuma Castle

Montezuma Castle ligt tegen een hoog klif aangeplakt. Eigenlijk is het bouwwerk geen kasteel, maar een 'vijf verdiepingen tellend 20 kamer appartement' van het Sinagua volk dat hier zo'n 800 jaar geleden woonde. Trappen ontbreken. Alleen met trappen en klauteren konden de bewoners hun woonhuis bereiken.

Montezuma Castle

Flagstaff en Route 66

Flagstaff en Route 66
Flagstaff, Arizona

Flagstaff ligt in het noorden van Arizona op slechts een paar uur rijden van Phoenix en de Grand Canyon. Rond Flagstaff liggen de hoogste bergen van Arizona. Als je uit de warme 'Valley of the Sun' komt, is het moeilijk voor te stellen dat je in de winter rond Flagstaff kunt skiën. Humphreys Peak, met 3851 meter de hoogste berg van de staat, ligt zo'n 16 kilometer buiten Flagstaff in de Kachina Peaks Wilderness.

Flagstaff

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park
Grand Canyon

De 1800 meter diepe Grand Canyon is de grootste kloof van Noord-Amerika. De canyon strekt zich uit over een enorm gebied. Vanaf de canyon-rand heb je een spectaculair uitzicht over de in de rotsen uitgesleten kloof: allemaal het werk van de kronkelende Colorado rivier in de diepte.

Grand Canyon

Monument Valley

Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley is één van de grote symbolen van Amerika. Wie kent niet de steil uit de grond oprijzende rotsen, in een zinderende woestijn. Het landschap stond decor voor vele westerns, de strips van Lucky Luke en een eindeloze rij aan commercials. Monument Valley ligt deels in Utah en (groten)deels in Arizona. Het beroemde beeld van de lange rechte weg met het silhhouet van de rotsen aan de horizon zie je als je over Highway 163 van Utah naar Arizona rijdt.

Monument Valley

Tucson en omgeving

Tucson en omgeving
Tucson

Tucson in Zuid-Arizona is vooral bekend vanwege de zon. Het is er meer dan 350 dagen per jaar zonnig! Zuid-Arizona ligt tegen Mexico, je ziet en proeft hier de Mexicaanse invloeden dan ook overal.

Tucson

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Meet the locals

Arizona Wildlife spotten

Met een beetje geluk kun je tijdens je trip door Arizona ook de nodige dieren spotten. Hieronder een kort overzicht met bijzondere dieren in Arizona, van Gila monsters tot Hummingbirds:
 • Arizonaschorpioen - De Hadrurus arizonensis wordt door liefhebbers in terraria gehouden, maar komt in Arizona in het echt voor. Een beet is onaangenaam (wij hebben een slechte ervaring met een beet in de hotelkamer) en behandeling door de dokter is nodig.
 • Bald Eagle - De Haliaeetus leucocephalus is de nationale vogel van de Verenigde Staten. Deze grote jager komt in heel Nood-Amerika voor, inclusief de Sonora woestijn in Arizona.
 • Bobcat - De Lynx rufus komt voor in heel Noord-Amerika. Het dier jaagt op konijn en hazen, maar eet ook insecten, kippen en vogels.
 • Cactus wren - De Campylorhynchus brunneicapillus is de vogel van de staat Arizona. Het vogeltje eet insecten en heeft haar nest in een cactus waarbij ze beschermd wordt door de stekels.
 • Coati - De Nasua narica met zijn witte snuit komt voor in zuidwest Arizona en New Mexico. Deze raccoon is ongeveer 2,5 kilo zwaar en is 110 cm lang (waarvan de helft de staart).
 • Desert Big Horn Sheep - De Ovis canadensis nelsoni weegt tussen de 50 en 120 kilo en heeft zich helemaal aangepast aan het leven in de dorre woestijn. De Big Horn Sheep heeft grote opvallende hoorns en kan lange tijd zonder water.
 • Gila monster - De Heloderma suspectum is een reptiel en kan tot 60 centimeter groot worden. Het is het enige reptiel in de VS dat giftig is. Gelukkig beweegt het dier van nature niet erg snel en probeert het mensen over het algemeen te ontwijken.
 • Hummingbird - De hummingbird is een piepklein vogeltje van nog geen 5 cm. Ze zijn vernoemd naar het geluid van hun vleugels.
 • Javelina - De Tayassu tajacu is een wild zwijn dat voorkomt in de woestijn van Arizona. Het dier is een herbivoor. maar is ook niet vies van insecten, lizards of een dode vogel.
 • Mule Deer - De Odocoileus hemionus is een hert vernoemd naar zijn grote oren die net zo groot zijn als een muilezel. Vandaar de naam.
 • Rocky Mountain Elk - De Cervus canadensis nelsoni is een eland dat voorkomt in het gebied rond de Grand Canyon.
 • Western Banded Gecko - De Coleonyx variegatus is een mooi gekleurde lizard en is ongeveer 10 - 15 cm lang. Het diertje komt voor in het zuiden van Arizona.
 • Western Diamondback Rattlesnake - De Diamondbacks, de grootste honkbalclub van Phoenix, is vernoemd naar deze 120 cm lange en zeer giftige Crotalus atrox slang.

Mooie hotels

Amerika/Arizona vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners