Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Arizona bezienswaardigheden

De Grand Canyon
De Grand Canyon

The Grand Canyon State welcomes you

The Grand Canyon State welcomes you staat er met grote letters op het bord bij het binnenrijden van de 48e staat van de VS. De Arizonans, de inwoners van Arizona (AZ), zijn -terecht- trots op hun grootste natuurwonder. Een andere bijnaam voor Arizona is de Copper State. De staat is namelijk de grootste koperproducent van Amerika. Al zul je daar als toerist weinig van meekrijgen.


(Advertentie)

(Advertentie)
Amerika/Arizona vakantie
Arizona bezienswaardigheden
Phoenix en central Arizona
Sedona, Arizona
Montezuma Castle
Flagstaff en Route 66
Grand Canyon National Park
Monument Valley
Tucson en omgeving
Californië
Nevada
Utah
(Advertentie)

Meet the locals

Arizona Wildlife spotten

Met een beetje geluk kun je tijdens je trip door Arizona ook de nodige dieren spotten. Hieronder een kort overzicht met bijzondere dieren in Arizona, van Gila monsters tot Hummingbirds:
 • Arizonaschorpioen - De Hadrurus arizonensis wordt door liefhebbers in terraria gehouden, maar komt in Arizona in het echt voor. Een beet is onaangenaam (wij hebben een slechte ervaring met een beet in de hotelkamer) en behandeling door de dokter is nodig.
 • Bald Eagle - De Haliaeetus leucocephalus is de nationale vogel van de Verenigde Staten. Deze grote jager komt in heel Nood-Amerika voor, inclusief de Sonora woestijn in Arizona.
 • Bobcat - De Lynx rufus komt voor in heel Noord-Amerika. Het dier jaagt op konijn en hazen, maar eet ook insecten, kippen en vogels.
 • Cactus wren - De Campylorhynchus brunneicapillus is de vogel van de staat Arizona. Het vogeltje eet insecten en heeft haar nest in een cactus waarbij ze beschermd wordt door de stekels.
 • Coati - De Nasua narica met zijn witte snuit komt voor in zuidwest Arizona en New Mexico. Deze raccoon is ongeveer 2,5 kilo zwaar en is 110 cm lang (waarvan de helft de staart).
 • Desert Big Horn Sheep - De Ovis canadensis nelsoni weegt tussen de 50 en 120 kilo en heeft zich helemaal aangepast aan het leven in de dorre woestijn. De Big Horn Sheep heeft grote opvallende hoorns en kan lange tijd zonder water.
 • Gila monster - De Heloderma suspectum is een reptiel en kan tot 60 centimeter groot worden. Het is het enige reptiel in de VS dat giftig is. Gelukkig beweegt het dier van nature niet erg snel en probeert het mensen over het algemeen te ontwijken.
 • Hummingbird - De hummingbird is een piepklein vogeltje van nog geen 5 cm. Ze zijn vernoemd naar het geluid van hun vleugels.
 • Javelina - De Tayassu tajacu is een wild zwijn dat voorkomt in de woestijn van Arizona. Het dier is een herbivoor. maar is ook niet vies van insecten, lizards of een dode vogel.
 • Mule Deer - De Odocoileus hemionus is een hert vernoemd naar zijn grote oren die net zo groot zijn als een muilezel. Vandaar de naam.
 • Rocky Mountain Elk - De Cervus canadensis nelsoni is een eland dat voorkomt in het gebied rond de Grand Canyon.
 • Western Banded Gecko - De Coleonyx variegatus is een mooi gekleurde lizard en is ongeveer 10 - 15 cm lang. Het diertje komt voor in het zuiden van Arizona.
 • Western Diamondback Rattlesnake - De Diamondbacks, de grootste honkbalclub van Phoenix, is vernoemd naar deze 120 cm lange en zeer giftige Crotalus atrox slang.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!