Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Monument Valley

Monument Valley
Monument Valley

Once upon a time in the West

Monument Valley is één van de grote symbolen van Amerika. Wie kent niet de steil uit de grond oprijzende rotsen, in een zinderende woestijn. Het landschap stond decor voor vele westerns, de strips van Lucky Luke en een eindeloze rij aan commercials. Monument Valley ligt deels in Utah en (groten)deels in Arizona. Het beroemde beeld van de lange rechte weg met het silhhouet van de rotsen aan de horizon zie je als je over Highway 163 van Utah naar Arizona rijdt.

Tse 'Bii'Ndzisgaii

Voor de Navajo indianen is Hollywood al vele jaren een belangrijke bron van inkomsten. Maar ook toeristen zijn van harte welkom in Tse 'Bii'Ndzisgaii zoals de indianen het Monument Valley Navajo Tribal Park nomen.

Decor van vele films en reclames

Regisseur John West draaide in Monument Valley tientallen westernfilms. Ook de beroemde cultwestern van Sergio Leone 'Once upon a time in the West' is hier opgenomen.

Ontstaan van Monument Valley

De enorme rotsen van Monument Valley zijn niet door het schuren van rivierwater ontstaan, maar door de eroderende werking van regen en wind.

(Advertentie)(Advertentie)
Amerika/Arizona vakantie
Arizona bezienswaardigheden
Phoenix en central Arizona
Sedona, Arizona
Montezuma Castle
Flagstaff en Route 66
Grand Canyon National Park
Monument Valley
Tucson en omgeving
Californië
Nevada
Utah
(Advertentie)


(Advertentie)

Ingang park

De afslag naar Monument Valley ligt ongeveer 17 mijl ten zuiden van het dorpje Mexican Hat. Vanaf de afslag tot aan de ingang van het park is het ongeveer 4 mijl rijden.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!