Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hoover Dam en Lake Mead

De Hooverdam van boven
De Hooverdam van boven

Aan de Colorado rivier

Met de grote droogtes waarme het zuidwesten van de VS tegenwoordig te maken heeft, is het moeilijk voor te stellen dat een enorme overstroming van de Colorado rivier in 1905 de basis vormde voor de bouw van de beroemde Hoover Dam. Bij het begin van de bouw, in 1931, was Las Vegas nog een onbeduidend plaatsje. Maar later kwam de elektriciteit en het water van de stuwdam goed van pas voor het snelgroeiende Las Vegas.

Op de grens van Arizona en Nevada

De Hoover dam ligt op de grens van de staten Arizona en Nevada. De boogvormige dam in Art Deco stijl werd tijdens de Grote Depressie gebouwd in slechts een paar jaar tijd. Maar wel tegen een enorme prijs. Ruim 100 bouwvakkers kwamen om het leven bij de bouw van de tunnels en de dam. Speciale Ice Box Man werden ingezet om oververhitte werknemers af te koelen, maar vaak was dit niet voldoende. Ook waren de hygiënische omstandigheden slecht.

Lake Mead

Lake Mead ligt achter de dam en is vernoemd naar Elwood Mead, de toezichthouder op de aanleg van de dam. Het meer is 185 km lang en op sommige punten 170 m diep.


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Amerika/Nevada vakantie
Nevada & Las Vegas
Viva Las Vegas
Las Vegas hotels
Hoover Dam en Lake Mead
Arizona
Utah
Californië
(Advertentie)


(Advertentie)

Hoover dam in cijfers

De stuwdam is 221 m hoog en 380 m lang en bestaat uit 3 miljoen m3 beton.
De dam is onderaan 200 meter dik. Aan de top is deze 'slechts' 15 meter dik.
De turbines leveren 2074 megawat aan energie.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!