Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Arches NP

  • Arches NP, Utah

    Arches NP, Utah

    Arches NP

Rotsbogen en andere bizarre rotsformaties

De bizarre rotsformaties maken van Arches National Park een bijzondere plek om te bezoeken; maar de echte verrassing zijn de vele natuurlijke rotsbogen. Nergens ter wereld zie je er zoveel. Er zijn er meer dan 200!

Het ontstaan van de rotsbogen

De geschiedenis van het gebied gaat 300 miljoen jaar terug in de tijd toen het hier nog een zee was. Toen de zee verdween, bleef het zout over dat langzaam verdween onder het zand. De onderste lagen van het zand versteende, maar doordat het zout de druk niet meer aan kon, perste het zich een weg naar boven.
Onder invloed van water, ijs, wind en hitte ontstonden er uithollingen in het steeds dunner wordende zandsteen. In totaal ontstonden zo meer dan 200 bogen in allerlei soorten en maten. De spectaculaire Landscape Arch heeft een overspanning van meer dan 90 meter!

Andere fraaie bogen zijn bijvoorbeeld Delicate Arch, Double O Arch, Skyline Arch, Tower Arch en de Double Arch. Veel van de rotsbogen zijn eenvoudig te bereiken via de weg door het park, bijvoorbeeld tussen Fiery Furnace en Devils Garden waar tevens een kampeerterrein is. In andere gevallen moet je een stuk wandelen. In Arches NP zijn diverse wandelingen uitgezet, van eenvoudig tot uitdagend.

Fotograferen in Arches

Fotografen zullen in Arches National Park volop aan hun trekken komen. De magnifieke rode rotsen en rotsbogen lenen zich bij uitstek voor mooie composities. Het beste moment om foto's te maken is in de vroege ochtend of in de namiddag. De parkbeheerders van Arches NP hebben het volgende handige lijstje samengesteld voor het ideale fotomoment.
Vroege ochtend Einde van de dag
Moab Fault Data Park Avenue
The Three Gossips Courthouse Towers
Sheep Rock Petrified Dunes
The Great Wall Balanced Rock
Turret Arch The Garden of Eden
The Spectacles The Windows
Double Arch Delicate Arch
Cache Valley Fiery Furnace
Wolfe Ranch Skyline Arch
Landscape Arch Fins in Devils Garden
Double O Arch Tower Arch
Double Arch Viewpoint

Bezienswaardigheden

Meer informatie


Devils Garden, Arches NP, Utah

Bezoekersinformatie

Arches National Park is een relatief klein nationaal park bij Moab, in het oosten van de staat Utah.
Vanaf het visitors centre loopt er een 28 kilometer lange weg het park in. Onderweg zijn er 2 vertakkingen naar verschillende bijzondere bogen en rotsformaties. De weg eindigt bij een kampeerterrein, midden in de Devils Garden. Via dezelfde weg rijd je ook weer terug.
Arches NP is het hele jaar rond geopend, maar het beste kun je het park in het voor- of najaar bezoeken. In de zomer moet je rekening houden met hoge temperaturen.

Mooie hotels

Arches NP op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Amerika/Utah vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!