Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Polen vakantie

Genieten van de voorjaarszon op een bankje ergens in PolenGenieten van de voorjaarszon op een bankje ergens in Polen

Warschau, Krakau en meer

Polen is sinds de toetreding in 2010 een van de grootste landen van de Europese Unie. Desondanks is het nog steeds een relatief onbekend land, vooral als het om vakantie gaat. Hoewel het land een nogal roerige geschiedenis heeft gehad, is er volop moois te zien en te beleven. In 2012 was Polen samen met de Oekraïne gastland voor het Europees kampioenschap voetbal. Hoogste tijd dus voor een bezoek!

(Advertentie)


Tip Krakau

Krakau is zondermeer de mooiste stad van Polen. De middeleeuwse binnenstad is de oorlog vrijwel ongeschonden doorgekomen en is uniek in Europa. Huidige vijand: de toerist.


De oude Burcht van Warschau
De oude Burcht van Warschau

Tip Warschau

Hoofdstad van Polen

Warschau heeft zwaar te leiden gehad van de Tweede Wereldoorlog en het daarop volgende Communisme. De hoofdstad van Polen biedt daardoor een bijzondere mix van oude en nieuwe architectuur waardoor de stad een geheel eigen karakter heeft gekregen. Nu, geruime tijd na de Koude Oorlog, begint de stad aan de Wisla rivier een geheel nieuw elan te krijgen.


Tip Bialowieza Nationaal Park

Een van de laatste oerbossen van Europa met een ongekende natuur. De stokoude bomen rijken hier tot in de hemel en in de bossen wonen ondermeer lynxen en wisenten.


Tip Mazurische meren

Tegen de Litouwse grens in het oosten van Polen ligt een uitgestrekt merengebied. De meren worden afgewisseld met dichte bossen.


Tip Baltische kust

Langs de Baltische kust liggen duinen met zandstranden en kleine plaatsjes.


Tip Tatra gebergte

Tegen de Tsjechische grens in het zuiden van Polen ligt het Tatra gebergte. In de zomer is het een populair wandelgebied. In de winter zijn er enkele wintersport mogelijkheden. De hoogste top is de Rysy op 2499 meter.(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!