Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Duitsland Top 10 vakantie

Keulen. Een leuke stedentrip bestemming net over de grens
Keulen. Een leuke stedentrip bestemming net over de grens

De mooiste steden en regio's

De 10 mooiste steden en plekken van Duitsland die je gezien moet hebben. Ideaal voor een leuke stedentrip, weekendje weg of romantisch uitstapje!Korte vakantie in de Harz in Duitsland

Bijzondere gebieden Duitsland

De Harz

Even helemaal anders

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en is een mooi gebied voor een korte vakantie.

Sauerland

Vakantie net over de grens

Het Sauerland is een aantrekkelijke streek in midden Duitsland en ligt op comfortabele rijafstand van Nederland en België. Het bos- en heuvelrijke landschap leent zich prima voor lekkere wandelingen of fietstochten in de natuur. Het Sauerland ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Duitse Waddenkust

In het verlengde van onze Wadden liggen in Duitsland nog veel meer Waddeneilanden. Ook vind je er de Halligen. Bewoonde terpen die in zee zijn opgeworpen.

Duitse Oostzeekust

Het eiland Rügen is dankzij haar schitterende krijtrotsen een van de parels van de Duitse Oostzeekust. Ook bijzonder is het deel aan de Oostzee wat vroeger bij Oost-Duitsland hoorde. Op sommige plaatsen is het hier alsof de tijd heeft stilgestaan.

Teutoburger Wald

Over de grens, achter het Ruhrgebied ligt het Teutoburger Wald. Prachtige bossen worden hier afgewisseld met mooie vakwerkdorpen.

Langs de Moezel

Langs de rivier de Moezel ligt het bekendste wijngebied van Duitsland. Naast de mooie natuur vind je hier talloze leuke kleine plaatsjes alsook grotere steden als Trier, met haar vele Romeinse monumenten.

(Advertentie)

(Advertentie)
Duitsland vakantie
Duitsland Top 10 vakantie
Hoofdstad Berlijn
Dresden citytrip
Leipzig stedentrip
Keulen
Winterberg
Hamburg beziens­waardigheden
München. Populairste reistijd: oktober
Düsseldorf
Zwarte Woud. Een korte vakantie
Frankfurt am Main
Stuttgart stedentrip
(Advertentie)

Er op uit Neurenberg

Weekendje Nurnberg
Het centrum van Neurenberg bij avond
TIP
Neurenberg heeft een fraai middeleeuws stadscentrum en dankzij de vele studenten een gezellig nachtleven. De binnenstad wordt omringd door dikke stadsmuren met 80 torens. Binnen de muren vind je talrijke oude gebouwen waaronder de keizerburcht.
In het Germanische Nationalmuseum vind je van alles over de Duitse kunst en cultuur, waaronder de allereerste globe. Een ander leuk museum is het Speelgoedmuseum; Neurenberg is een van de belangrijkste steden op het gebied van speelgoed in de wereld.

Weekendje Hanzestad Bremen

TIP
Bremen is van oudsher een hanzestad. De rivier de Weser doorsnijdt de stad. Maar waar vroeger handel werd gedreven ligt nu een promenade langs het water.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!