Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg

 • Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg. Barcelona, stad van Barça en Gaudí

  Barcelona stedentrip: lekker lang weekend weg

  Barcelona, stad van Barça en Gaudí

 • Barcelona Top 10. 10 tips voor uitstapjes en bezienswaardigheden in Barcelona

  Barcelona Top 10

  10 tips voor uitstapjes en bezienswaardigheden in Barcelona

 • Barri Gòtic. De gotische wijk. Oudste wijk Barcelona

  Barri Gòtic

  De gotische wijk. Oudste wijk Barcelona

 • Barceloneta. Barceloneta en het strand van Barcelona

  Barceloneta

  Barceloneta en het strand van Barcelona

Barcelona, stad van Barça en Gaudí

Barcelona bruist. 24 uur per dag. Overdag kun je genieten van de musea, winkels en architectonische hoogstandjes. 's Avonds heeft Barcelona een bruisend nachtleven. Even uitrusten? Geniet van een koel drankje met tapas op een terrasje of in een van de vele barretjes. Of ga uitwaaien aan de Middelandse zee en geniet van de warme Spaanse zon op het aangename stadstrand. Hoe vaak je er ook komt, in ieder jaargetijde, Barcelona is en blijft een prachtige stad en heeft alles in huis voor de perfecte stedentrip!

De mooiste plaatsen in Barcelona

Barcelona Top 10

Barcelona Top 10
Het Plaça Reial

Net als in andere wereldsteden wordt ook in Barcelona de fiets steeds populairder. Huur eens een fiets, bijvoorbeeld bij een van de verhuurwinkeltjes bij de haven, en peddel op je gemak langs alle mooie gebouwen en buurten van de stad. Een geweldige manier om Barcelona te ontdekken! En of je nu voor de eerste of de tiende keer in Barcelona komt; de stad verveelt nooit. Er is altijd weer iets nieuws te beleven en te ontdekken.

Top 10 Bezienswaardigheden

Barri Gòtic

Barri Gòtic
Straatmuzikanten in de Barri Gòtic

Barri Gòtic is de oudste wijk van Barcelona. Je kunt er dwalen door nauwe straatjes. De smalste zijn afgesloten voor auto's zodat je op je gemak langs de winkeltjes en barretjes kunt dwalen. Verstopt in de Barri Gòtic staat de kathedraal. Het mooiste is de kloostergang met de fontein. In de wijk zijn ook resten uit de Romeinse tijd te zien, zoals oude muren en de zuilen van Keizer Augustus' tempel.

Barri Gòtic

Barceloneta

Barceloneta
Barceloneta

Barcelona is typisch zo'n stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Zo zit je ergens op een bankje mensen te kijken, ga je in een baretje wat drinken of wat tapas eten en zo lig je op het strand te genieten van de zon en de Middellandse zee. Barceloneta ligt in een punt tussen de oude haven en het strand.

Barceloneta

Gaudí Top 10

Gaudí Top 10
Mozaiek hagedis. Ingang Parc Guell

Barcelona en Gaudí zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen stad in de wereld waar één architect zijn stempel zo duidelijk op heeft gedrukt. Overal in Barcelona kom je de sierlijke, organische Jugendstil ontwerpen van Antoni Gaudí tegen. Zelfs na zijn dood, in 1926, beheerst de Meester nog steeds het straatbeeld van de stad. Aan zijn laatste grote klus, de Sagrada Familia basiliek, wordt nog steeds volop gebouwd. De tien mooiste bouwwerken van Gaudí in Barcelona op een rijtje:

Antoni Gaudí Top 10

Sagrada Familia

Sagrada Familia
Zonlicht door de gebrandschilderde ramen

Als er één gebouw in Barcelona tot de verbeelding spreekt, dan is het de Sagrada Familia. Al decennia lang wordt er aan dit meesterwerk van Gaudi gewerkt. Hoewel er afgelopen jaren grote vooruitgang is geboekt en de kerk al ingewijd is, zal het nog jaren duren voordat de basiliek echt af is.

Sagrada Familia

Parc Güell

Parc Güell
Parc Güell

Het hooggelegen Parc Güell is begin 1900 gebouwd op een landgoed op de berg Muntanya Peladade in de Barcelonese wijk La Salut. Vanaf de mozaieken banken in het park heb je een fantastisch uitzicht over Barcelona en de Middelandse zee. In het weekend - en dan met name op de zondagochtend - kan het nogal druk zijn. Door de week bij zonsondergang is vaak een betere keuze. Dankzij de roltrappen hoef je tegenwoordig niet helemaal meer naar boven te klimmen (maar een taxi of de bus is nog steeds sneller). Vergeet niet Gaudi's voormalige woning in Parc Guell te bezoeken. Het is tegenwoordig een museum.

Parc Güell

Casa Milà

Casa Milà
Casa Milà

Casa Milà werd in 1910 gebouwd. Een bezoek aan het sprookjesachtige ontwerp met de golvende vloeren, merkwaardig gevormde schoorstenen en schitterende mozaieken vol verwijzingen naar dieren en planten is een ware belevenis. Ook voor kinderen en niet-architectuur liefhebbers. Geniet ook van het uizicht over de bergen en de zee. Hoewel er gewoon mensen in het huis wonen, met een huurcontract voor het leven, is "de Steengroeve" zoals het huis ook wel wordt genoemd, deels geopend voor publiek.

Casa Milà

Casa Batlló

Casa Batlló
Casa Batlló aan de Passeig de Gràcia

Casa Batlló ligt even verderop aan dezelfde straat als de Casa Milà. Begin 1900 verbouwde Gaudi dit huis aan de Passeig de Gracia en gaf het een modernistisch uiterlijk. Barcelona was verbaasd over het resultaat en gaf Casa Batlló (genoemd naar de opdrachtgever) de bijnaam 'huis der botten' en 'huis der geeuwen'. Het chique huis is geheel geopend voor bezoekers.

Casa Batlló

Casa Vicens

Casa Vicens
Casa Vicens

Na jarenlange restauratie is Casa Vicens in de wijk Gràcia sinds eind 2017 weer open voor publiek. Casa Vicens was het eerste belangrijke bouwwerk van Gaudí. Het huis werd tussen 1883 en 1888 in opdracht van een tegelfabrikant gebouwd. De mudejarstijl werd in die tijd veel toegepast, maar Gaudí deed er nog een schepje bovenop en combineerde op fraaie wijze bakstenen met tegeltjes

Casa Vicens

Palau Güell

Palau Güell
Palau Güell

Aan de Carrer Nou de la Rambla, een zijstraat van de bekende Rambla in Barcelona, staat het enige gebouw van Gaudí in de oude stad. De architect bouwde het Palau Güell tussen 1886 en 1890. Opdrachtgever Eusebi Güell koos voor Gaudí als architect, omdat hij een uniek paleis wilde (en geen huis) om te kunnen pronken bij zijn vrienden.

Palau Güell

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard
Torre Bellesguard. Het dak met de drakenkop

Bellesguard werd tussen 1900 en 1909 door Gaudí gebouwd. Het landhuis is opvallend vanwege de bijzondere mix van Art Nouveau met Gotiek. Het gebouw is vierkant, in tegenstelling tot al zijn andere werk. Gaudí liet zich bij het ontwerp inspireren op het Middeleeuwse kasteel van Martin I, de laatste vorst uit een Catalaanse dynastie die tot 1410 in Bellesguard woonde.

Torre Bellesguard

Finca Güell

Finca Güell
Finca Güell

Tussen 1884 en 1887 bouwde Gaudí een portierswoning met paardenstallen voor het terrein van de familie Güell in Les Corts de Sarrià. Inmiddels is Les Corts opgeslokt door de stad, maar destijds was het nog een heuvelachtig gebied met akkers aan de rand van Barcelona.

Pavellons de la Finca Güell

Casa Calvet

Casa Calvet
Casa Calvet

Casa Calvet is vernoemd naar Pere Mártir Calvet, de opdrachtgever van Gaudí. Het pand aan de Carrer de Casp, in het centrum van Barcelona, werd door Antoni Gaudí in Catalaans Barok opgetrokken. Het is tussen 1898 en 1900 gebouwd. Bij oplevering kreeg Casa Calvet van de gemeente een onderscheiding voor het beste gebouw. In vergelijking met andere bekende ontwerpen van Gaudí is Casa Calvet de minst uitgesprokene.

Casa Calvet

Colegio Teresiano

Colegio Teresiano
Colegio Teresiano in Barcelona

In tegenstelling tot de meeste andere ontwerpen van Gaudí, is die van het Colegio Teresiano uiterst somber. Gaudí moest zich namelijk van de opdrachtgever, pater Enric d'Ossó, aan strenge voorwaarden voldoen. Het stijlvolle maar sobere gebouw is ontworpen voor een college van nonnen.

Colegio Teresiano

Tibidabo

Tibidabo
De top van de Tibidabo boven Barcelona

Vanaf de Tibidabo heb je een prachtig uitzicht over Barcelona. Het omgekeerde is ook waar. Vanuit een groot deel van de stad zie je de 512 meter hoge berg liggen. Op de berg staat de Sagrat Cor kerk en er is een klassiek pretpark, het Parque de Atracciones del Tibidabo, een van de oudste van Spanje.

Tibidabo

Bezienswaardigheden omgeving Barcelona

Bezienswaardigheden omgeving Barcelona
Het Teatre Museu Dali in Figueras

De regio Catalonië bestaat naast Barcelona uit de provincies Tarragona, Lleida en Girona. Naast het Spaans wordt in deze regio ook de eigen taal, het Catalaans, gesproken. Ook in de bergstaat Andorra (populair als skigebied bij de Barcelonezen) wordt Catalaans gesproken.
In de omgeving van Barcelona zijn een aantal bijzondere plaatsen te bezoeken zoals bijvoorbeeld het klooster van Montserrat of het stadje Figueras met het wereldberoemde Salvador Dali­ museum. Strandliefhebbers komen aan hun trekken aan de Costa Brava met haar zonnige stranden.

Omgeving Barcelona

Barcelona wintersport

Barcelona wintersport
Vandaag op de skipiste, morgen zonnen op het strand

De inwoners van Barcelona treffen het maar. Aan de ene kant hebben ze het strand aan de Middelandse zee. Aan de andere kant hebben ze bergen. Op nog geen twee uur rijden sta je in de winter op de ski's in de Pyreneeën. Bijvoorbeeld in het onder wintersporters populaire bergstaatje Andorra.

Wintersport

Barcelona aanbiedingen

Een vliegticket, een leuk hotel of een compleet weekendje weg naar Barcelona is snel geregeld. Een greep uit het aanbod met de populairste reizen van de grote reisorganisaties.

Aanbiedingen

Praktische informatie Barcelona stedentrip

Praktische informatie Barcelona stedentrip
Metro Barcelona

Diada de la Rosa, op 23 april, is de meest romantische dag voor een bezoek aan Barcelona. Het is de dag van Sant Jordi, de dag van de liefde. Op deze dag geven alle mannen hun geliefde een rode roos en krijgen er een boek voor terug. Maar ook op andere dagen van het jaar is Barcelona een bezoek meer dan waard.

Praktische informatie

Barcelona vakantie


  Reisgenieten.nl

  Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!