Vakantie Barcelona: lang weekend weg in de stad die alles heeft

De Ramblas, de beroemdste straat van BarcelonaDe Ramblas, de beroemdste straat van Barcelona

Stedenreis Barcelona, de stad van Antoni Gaudí

Barcelona bruist. 24 uur per dag. Overdag kun je genieten van de musea, winkels en architectonische hoogstandjes. 's Avonds heeft Barcelona een bruisend nachtleven. Even uitrusten? Geniet dan van een koel drankje met tapas in een van de vele barretjes of terrasjes of ga uitwaaien op het stadstrand aan de Middelandse zee en geniet van de warme Spaanse zon.


De Rambla in Barcelona
De Rambla in Barcelona

Top 10 bezienswaardigheden Barcelona

De mooiste en leukste bezienswaardigheden en uitstapjes

Of je nu voor het eerst of voor de tiende keer in Barcelona komt, de stad verveelt nooit en er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Naast alle bezienswaardigheden kun je in Barcelona ook volop genieten van het mooie weer en het goede leven dat dag en nacht doorgaat.


Straatmuzikanten in de gezellige Barri Gotic buurt van Barcelona
De gezellige Barri Gotic buurt

De mooiste wijken van Barcelona

Barri Gòtic - De gotische wijk van Barcelona

Barri Gòtic is de oudste wijk van Barcelona. De meest nauwe straatjes zijn afgesloten voor auto's zodat je op je gemak langs de winkeltjes en barretjes kunt dwalen. Verstopt in de Barri Gòtic staat de kathedraal. Het mooiste is de kloostergang met de fontein. I de wijk zijn ook resten uit de Romeinse tijd te zien, zoals oude muren en de zuilen van Keizer Augustus' tempel.
Op het Placa Nova, voor de neogotische facade van de kathedraal, wordt regelmatig een antiekmarkt gehouden met allerlei snuisterijen.

De wijk Eixample in Barcelona
De wijk Eixample in Barcelona

Placa Sant Jaume

Op de plaats van Placa Sant Jaume was tot 1823 helemaal geen plein. Er stond een kerk met begraafplaats. Omdat alle kerkhoven naar een nieuwe locatie buiten de stad moesten verhuizen, onstonden er in Barcelona verschillende nieuwe pleinen, waaronder het Placa Sant Jaume. Het is nu een gezellig en levendig plein. In de oude straatjes rond het Placa Sant Jaume zijn volop kleine tentjes te vinden waar je prima tapas kunt eten en kan genieten van een lekker wijntje of sangria.

Eixample - Fraaie Jugendstil wijk

Eixample is een relatief jonge stadsuitbreiding uit 1851. Het is een mooie ruime en levendige wijk. In het 'gouden kwadrant', het gebied dat wordt ingesloten door de Paseig de Sant Joan en de Carrer Muntaner aan de ene kant en de Avinguda de la Diagonal en de Rondes aan de andere kant, vind je meer dan 150 prachtige jugendstil gebouwen van de hand van Gaudí, Cadafalch en Montaner.


De Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona
De Sagrada Familia in Barcelona

De Gaudi Top 10

De beroemdste ontwerpen

Gaudí is onlosmakelijk met Barcelona verbonden. Overal in de stad kom je zijn verbazingwekkende Jugendstil ontwerpen tegen. In 1926 overleed Gaudi nadat hij onder een tram kwam. Nu, bijna 100 jaar na zijn dood, drukt de meester nog steeds zijn stempel op Barcelona: aan de wereldberoemde Sagrada Familia kathedraal, wordt nog steeds volop gebouwd en is na ruim 120 jaar nog lang niet klaar. Ondanks de werkzaamheden kun je de Sagrada Familia bezoeken. Het surrealistische bouwwerken is een echte aanrader om te bezoeken en mag je niet overslaan bij je bezoek aan Barcelona.

Gaudi in Barcelona »

Het strand van Barcelona
Vandaag op de skipiste in Andorra, morgen uitwaaien op het strand van Barcelona

Wintersport Barcelona

Op rij-afstand van de stad

De inwoners van Barcelona treffen het maar. Aan de ene kant hebben ze het strand aan de Middelandse zee. Aan de andere kant hebben ze bergen. Op nog geen twee uur rijden sta je in de winter op de ski's in de Pyreneeën. Bijvoorbeeld in het onder wintersporters populaire bergstaatje Andorra.

Wintersport omgeving Barcelona »