Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Stedentrip Praag, de hoofdstad van Tsjechië

De Moldau met de Prager burcht en de St. Vituskathedraal
De Moldau met de Prager burcht en de St. Vituskathedraal

Romantische bestemming aan de Moldau

Als een zilverkleurig lint slingert de Moldau door Praag. De vele bruggen, waaronder de beroemde Karelsbrug, verbinden beide oevers. Op de linker rivieroever steken de Praagse burcht en de St. Vitus Kathedraal fraai boven de stad uit. Op de rechteroever van de Moldau bepalen de vele gezellige pleinen, barokke kerken en talloze andere historische gebouwen het stadsbeeld. Verder kun je in de stad heerlijk uit eten én Tsjechië is het land waar het pils is uitgevonden. Na zdraví!Mooiste pleinen van Praag

en andere leuke plekken

De astronomische klok aan het oude stadsplein in Praag
De 500 jaar oude astronomische klok aan het oude stadsplein trekt altijd veel bekijks
In Praag vind je verschillende mooie en gezellige pleinen waar je lekker kunt flaneren of op één van de vele terrasjes kunt zitten. Ook kun je in de omliggende straten winkelen en uitgaan. De opvallendste pleinen van de stad zijn het Staroměstské náměstí (Oude Stadsplein), Betlémské náměstí (Betlehem plein), Náměstí Republiky (Plein van de republiek) en het beroemde Wenceslasplein dat meer op een brede boulevard lijkt dan op een plein.

Het Oude Stadsplein

Het mooiste plein van de stad

Het Oudestadsplein in Praag
Staroměstské náměstí
Het oude stadsplein van Praag wordt gemarkeerd door de gotische Týnkerk en het raadhuis. De 500 jaar oude astronomische klok aan het oude stadsplein trekt altijd veel bekijks. Op het hele uur komen uit de klok bewegende figuren tevoorschijn.

Wenceslasplein

Het plein van de revolutie

Het Wenceslasplein in Praag
Het Wenceslasplein
Een grote koepel van het Nationale museum van Praag markeert het Wenceslasplein. Dit langgerekte plein is weliswaar niet het mooiste van Praag, maar is vanuit historisch oogpunt wel interessant en een bezoek zeker waard. Het plein is hét symbool van het Tsjechische verzet tegen het communisme. De roerige gebeurtenissen uit het verleden worden hier nog ieder jaar herdacht.

Kerken Praag

Vooral veel barok!

Praagse Loreta kerk
De Praagse Loreta kerk
Als je bijvoorbeeld vanaf de Burchtheuvel uitkijkt over de daken van Praag, is het opvallend hoeveel kerktorens er te zien zijn - zeker voor een land dat lange tijd communistisch is geweest. Vooral de fraaie barokkerken in Praag zijn zeker een bezoek waard. Vaak worden er ook klassieke concerten gegeven.

De prachtige 17e eeuwse Loreta kerk -met bijbehorende kapellen- is eigenlijk een copie van de Santa Casa kerk in het Italiaanse plaatsje Loreto.
Praag Top 10 bezienswaardigheden +
(Advertentie)

(Advertentie)
Praag vakantie
Stedentrip Praag, de hoofdstad van Tsjechië
Praag Top 10 bezienswaardigheden
Praag. Omgeving van de burcht
Josevof en de Oude- en Nieuwe stad
Cultureel Praag: Uitgaan, concerten en museumoverzicht
Waar ligt Praag en andere nuttige tips voor je stedenvakantie
Reisgidsen en boeken over Praag
Hotels Praag
Tsjechië vakantie special
(Advertentie)


(Advertentie)

Leuke hotels Praag

Leuke hotels Praag

Stel je eigen stedentrip samen

Sommige mensen boeken het liefst een complete stedentrip, maar je kunt natuurlijk ook profiteren van één van de vele voordelige vliegaanbiedingen en zelf een leuk hotel uitzoeken. Er is keus genoeg in Praag. Kijk hier voor een uitgebreid en actueel aanbod.
Overzicht hotels Praag +


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!