Reisgenieten - de leukste vakanties

Stedentrip Praag, de hoofdstad van Tsjechië

De Moldau met de Prager burcht en de St. VituskathedraalDe Moldau met de Prager burcht en de St. Vituskathedraal

Romantische bestemming aan de Moldau

Als een zilverkleurig lint slingert de Moldau door Praag. De vele bruggen, waaronder de beroemde Karelsbrug, verbinden beide oevers. Op de linker rivieroever steken de Praagse burcht en de St. Vitus Kathedraal fraai boven de stad uit. Op de rechteroever van de Moldau bepalen de vele gezellige pleinen, barokke kerken en talloze andere historische gebouwen het stadsbeeld. Verder kun je in de stad heerlijk uit eten én Tsjechië is het land waar het pils is uitgevonden. Na zdraví!Top 10 Bezienswaardigheden Praag. De leukste plekken van Praag
Bij de Karelsbrug in Praag

Top 10 Bezienswaardigheden Praag

De leukste plekken van Praag

Het oude centrum van Praag ligt verspreid over beide oevers van de Moldau. Op de linkeroever vind je de burchtwijk Hradčany en Malá Strana (kleine zijde); een groene en ruim opgezette wijk met paleizen en bijbehorende grote tuinen. Vroeger woonde hier de Praagse adel. Op de rechter oever vind je de oude stad Staré Město, de Joodse wijk Josefov en de 'nieuwe' stad Nove Mesto. 'Nieuw' klinkt wat verwarrend, want dit historische stadsdeel werd al in de 14e eeuw gesticht.

Bezienswaardigheden +


Bezienswaardigheden Kleine Zijde - Omgeving burcht Praag. Stadsdelen Hradčany en Malá Strana
Oude Bibliotheek in het Strahov klooster

Bezienswaardigheden Kleine Zijde - Omgeving burcht Praag

Stadsdelen Hradčany en Malá Strana

De Prager burcht, op de linker oever van de Moldau, steekt fraai boven de stad uit. Hradčany en Malá Strana (De kleine zijde); zijn groen en ruim opgezet. Je kunt hier urenlang heerlijk ronddwalen tussen de paleizen en de weidse parken waar vroeger de Praagse adel leefde.

Omgeving Burcht +


Josevof en de Oude- en Nieuwe stad. Bezienswaardigheden Oude- en Nieuwe stad
Het Wenceslasplein. Het centrum van de fluwelen revolutie

Josevof en de Oude- en Nieuwe stad

Bezienswaardigheden Oude- en Nieuwe stad

De Oude- en Nieuwe stad op de rechter rivieroever zijn veel stedelijker van opzet dan de buurten rond de Praagse burcht aan de linkerkant de Moldau rivier. De Oude- en Nieuwe stad hebben dan ook een geheel eigen karakter.

Oude- en nieuwe stad +
Waar ligt Praag en andere nuttige tips voor je stedenvakantie. Vervoer, overnachten, reis, Tsjechische woordjes
Eén van de vele gezellige restaurants in Praag

Waar ligt Praag en andere nuttige tips voor je stedenvakantie

Vervoer, overnachten, reis, Tsjechische woordjes

Praag is een stad van alle seizoenen. Ieder jaargetijde geeft de stad weer een andere aanblik. In het voor- en najaar en in de zomer leeft de stad volop. In de winter kan het door het landklimaat koud zijn, maar de sneeuw geeft de stad een sfeervol en romantische aanblik.

Praag Praktisch +


Vakantiehuisjes en appartementen. Voor een heerlijke ontspannen vakantie in Praag en Tsjechië
Praag heeft een ruim aanbod aan mooie hotels en appartementen

Vakantiehuisjes en appartementen

Voor een heerlijke ontspannen vakantie in Praag en Tsjechië

Tsjechië is een mooi en afwisselend land met oude steden, interessante bezienswaardigheden, een eigen cultuur en een zeer afwisselend landschap. Tsjechië is prima te bereiken per vliegtuig of per auto. Uw reservering wordt afgehandeld door vakantiehuisjesspecialist Belvilla. Hierdoor ben u verzekerd van een veilige en snelle boeking. Reserveer nu en de vakantie kan beginnen!

Vakantiehuisjes +


Tsjechie vakantie special. Ontdek Tsjechië
Tsjechie

Tsjechie vakantie special

Ontdek Tsjechië

Praag is de bekendste bestemming binnen Tsjechië. Maar behalve de hoofdstad valt er nog zoveel meer te ontdekken want Tsjechië is een afwisselend vakantieland: Leuke historische stadjes. Een afwisselend landschap variërend van glooiend tot bergachtig. Uitgestrekte bossen. Een aangenaam klimaat. Lekker eten en drinken. En je denkt misschien dat het ver weg is, maar het is dichterbij dan Frankrijk. Daarnaast is vakantie in Tsjechië ook nog eens verrassend betaalbaar!

Tsjechie vakantie special +De astronomische klok aan het oude stadsplein in Praag
De 500 jaar oude astronomische klok aan het oude stadsplein trekt altijd veel bekijks

Mooiste pleinen van Praag

en andere leuke plekken

In Praag vind je verschillende mooie en gezellige pleinen waar je lekker kunt flaneren of op één van de vele terrasjes kunt zitten. Ook kun je in de omliggende straten winkelen en uitgaan. De opvallendste pleinen van de stad zijn het Staroměstské náměstí (Oude Stadsplein), Betlémské náměstí (Betlehem plein), Náměstí Republiky (Plein van de republiek) en het beroemde Wenceslasplein dat meer op een brede boulevard lijkt dan op een plein.


Het Oudestadsplein in Praag
Staroměstské náměstí

Het Oude Stadsplein

Het mooiste plein van de stad

Het oude stadsplein van Praag wordt gemarkeerd door de gotische Týnkerk en het raadhuis. De 500 jaar oude astronomische klok aan het oude stadsplein trekt altijd veel bekijks. Op het hele uur komen uit de klok bewegende figuren tevoorschijn.


Het Wenceslasplein in Praag
Het Wenceslasplein

Wenceslasplein

Het plein van de revolutie

Een grote koepel van het Nationale museum van Praag markeert het Wenceslasplein. Dit langgerekte plein is welliswaar niet het mooiste van Praag, maar is vanuit historisch oogpunt wel interessant en een bezoek zeker waard. Het plein is hét symbool van het Tsjechische verzet tegen het communisme. De roerige gebeurtenissen uit het verleden worden hier nog ieder jaar herdacht.


Praagse Loreta kerk
De Praagse Loreta kerk

Kerken Praag

Vooral veel barok!

Als je bijvoorbeeld vanaf de Burchtheuvel uitkijkt over de daken van Praag, is het opvallend hoeveel kerktorens er te zien zijn - zeker voor een land dat lange tijd communistisch is geweest. Vooral de fraaie barokkerken in Praag zijn zeker een bezoek waard. Vaak worden er ook klassieke concerten gegeven.

De prachtige 17e eeuwse Loreta kerk -met bijbehorende kapellen- is eigenlijk een copie van de Santa Casa kerk in het Italiaanse plaatsje Loreto.

Praag Top 10 bezienswaardigheden +

©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!