Reisgenieten - de leukste vakanties

Corsica vakantie, zon, strand en Middellandse zee

Het oude stadje Bonifacio in het zuiden van Corsica ligt op een steil klif, hoog boven de zeeHet oude stadje Bonifacio in het zuiden van Corsica ligt op een steil klif, hoog boven de zee

Île de Beauté. Het mooiste eiland van de Middelandse Zee

Corsica (Frans: Corse), is een aangenaam eiland in de Middellandse zee met een heerlijk mediterraan klimaat, een wisselend landschap met leuke oude stadjes en prachtige stranden. En dankzij haar bijzondere geschiedenis heeft Corsica een geheel eigen karakter. Een mooie bestemming voor een geslaagde vakantie!Corsica. De mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden. Hoogtepunten, regio's en plaatsen op Corsica
Het stadje Sartène in het zuiden van Corsica

Corsica. De mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden

Hoogtepunten, regio's en plaatsen op Corsica

De meeste plaatsen van Corsica liggen langs de kust. Niet vreemd, want het binnenland is bergachtig. Bastia en Ajaccio zijn de twee grootste en belangrijkste steden. De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner - maar niet minder interessant! Bijzonder zijn onder meer Bonifacio, hoog bovenop een rots aan de kust en het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Ook een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.

Steden, dorpen en bezienswaardigheden +


De Noord- en oostkust van Corsica. Uitstapjes en bezienswaardigheden
De grillige kustlijn van Corsica

De Noord- en oostkust van Corsica

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Het noorden van Corsica bestaat uit 2 regio's: Cap Corse is het topje op de kaart met als belangrijkste stad Bastia, tevens de grootste stad van Corsica. De andere regio in het noorden is de Balagne. Hier liggen Calvi en L'Ile Rouse.

Noord- en oostkust +


Westkust Corsica. Leuke plaatsen en bezienswaardigheden
De haven van Ajaccio

Westkust Corsica

Leuke plaatsen en bezienswaardigheden

De meeste plaatsen van Corsica liggen langs de kust. Niet vreemd, want het binnenland is bergachtig. Bastia en Ajaccio zijn de twee grootste en belangrijkste steden. De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner - maar niet minder interessant! Bijzonder zijn ondermeer Bonifacio, hoog bovenop een rots aan de kust en het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Ook een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.

Westkust Corsica +


Centraal Corsica bezienswaardigheden. Bijzondere en leuke plaatsen
De citadel van Corte

Centraal Corsica bezienswaardigheden

Bijzondere en leuke plaatsen

De binnenlanden van Corsica lenen zich uitstekend voor stoere en avontuurlijke wandeltochten. Temidden van het ruige binnenland van Corsica ligt Corte, de oude hoofdstad van het eiland. De mooiste bezienswaardigheden in het binnenland van Corsica.

Centraal Corsica +


Zuidkust Corsica. Leuke plaatsen en bezienswaardigheden zuidkust Corsica
De zandkorrel, de bijnaam voor de grote rots onderaan het klif bij Bonifacio

Zuidkust Corsica

Leuke plaatsen en bezienswaardigheden zuidkust Corsica

Aan de 1000 kilometer lange kust van Corsica worden mooie en zonovergoten stranden afgewisseld met steile kliffen. De azuurblauwe Middelandse zee is aangenaam en helder. De baaien bieden beschutting tegen de zee. Het binnenland in het zuiden van Corsica bestaat uit ruige bergketens, bossen en de ondoordringbare maquis.

Zuidkust Corsica +


Wat zijn de mooiste stranden van Corsica?. 300 kilometer strand - waar zijn de mooiste?
Een eigen strand met uitzicht op de ondergaande zon aan een mooie baai. Het kan op Corsica

Wat zijn de mooiste stranden van Corsica?

300 kilometer strand - waar zijn de mooiste?

De 1000 kilometer lange kust van Corsica is een aaneenschakeling van kliffen, mooie baaien en zonovergoten stranden. De azuurblauwe Middelandse zee rond Corsica is kristalhelder en dankzij de aangename watertemperatuur en de beschutting in de baaien kun je op heel veel plaatsen heerlijk zwemmen. Bijna een derde van de kustlijn bestaat uit meest zand- en soms kiezelstranden. In het hoogseizoen kan het op sommige stranden druk zijn. Beter is het aan het einde van de zomer wanneer het nog steeds lekker weer is, maar minder druk.

De mooiste stranden +


Corsica. Ontdek het ruige binnenland. Wandelparadijs voor ieder niveau
Vergezicht in het prachtige ruige binnenland van Corsica

Corsica. Ontdek het ruige binnenland

Wandelparadijs voor ieder niveau

Het binnenland van Corsica leent zich prima voor het maken van mooie wandeltochten. Tochtjes van een paar uur voor het gehele gezin tot aan voettochten van 10 tot 12 dagen voor de getrainde loper. Eén route, de beroemde Grande Randonnée 20, doorkruist het hele eiland. Andere wandelroutes verbinden bijvoorbeeld de oost- en westkust met elkaar.

Wandelen Corsica +


Corsica actieve vakantie. Van skiën tot duiken, van paragliden tot raften
Paraglider. Vanuit de lucht heb je een fantastisch uitzicht over Corsica

Corsica actieve vakantie

Van skiën tot duiken, van paragliden tot raften

Corsica biedt volop mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie. Naast het bergwandelen in het ruige binnenland zijn er nog taloze andere sportactiviteiten mogelijk waaronder duiken, wintersport(!) of paragliden.

Actieve vakantie +


Een korte geschiedenis van Corsica. Eiland met een bewogen geschiedenis
Het Pisaanse kerkje De San Michele de Murato in de Neffio regio

Een korte geschiedenis van Corsica

Eiland met een bewogen geschiedenis

De roerige geschiedenis van Corsica gaat terug tot de steentijd (ca. 8000 v. Chr.) toen hier de eerste nederzettingen ontstonden. Sindsdien is het eiland talloze keren onderdrukt door heersers van het vasteland en zijn er even zoveel opstanden van de lokale bevolking geweest.

Korte geschiedenis +


Corsica Museum Gids. Overzicht van de mooiste en beste Corsicaanse musea
Het geboorthehuis van Napoleon in Ajaccio op Corsica

Corsica Museum Gids

Overzicht van de mooiste en beste Corsicaanse musea

Even een dagje geen strand? Regen? Of ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de fascinerende en veelbewogen geschiedenis van Corsica? Hieronder een overzicht met de mooiste en belangrijkste musea van Corsica.

Museum gids +


Corsica Top 5 beroemde inwoners . Een overzicht van de meest bekende Corsicanen
Pasquale Paoli

Corsica Top 5 beroemde inwoners

Een overzicht van de meest bekende Corsicanen

Corsica heeft tal van beroemdheden voortgebracht waaronder Napoleon Bonaparte en Laetitia Casta, hét gezicht van de Franse Republiek. Een overzicht van de vijf bekendste Corsicanen.

Bekende Corsicanen +


Vakantie Corsica: zon, zee, cultuur & plezier. Algemene informatie en nuttige tips
Het gewone dagelijkse leven op Corsica

Vakantie Corsica: zon, zee, cultuur & plezier

Algemene informatie en nuttige tips

Corsica is een autonome regio van Frankrijk en heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Het eiland is verdeeld in 2 departmenten, Haute-Corse in het noorden en Corse-du-Sud in het zuiden. Het binnenland is bergachtig. De hoogste top is de Mt. Cinto (2710 mtr). De economie is voornamelijk gebasseerd op het toerisme.

Praktische informatie +


Waar ligt Corsica?. Corsica algemene informatie
Geschilde kurkeiken in de omgeving van Porto-Vecchio aan de oostkust van Corsica. De bast wordt gebruikt om wijnkurken te maken

Waar ligt Corsica?

Corsica algemene informatie

Corsica is zo'n 8700 km² groot en is daarmee bijna 52 keer groter dan Texel. Het eiland is verdeeld in 2 departmenten: Haute-Corse in het noorden en Corse-du-Sud in het zuiden. Corsica heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Het binnenland van het eiland is bergachtig. De hoogste berg is de Mt. Cinto met een top op 2710 meter.

Routekaart +


De overtocht. Met de boot naar Corsica. De reis naar Corsica
Met de boot van Livorno naar Corsica passeer je enkele piepkleine eilandjes zoals Capraia

De overtocht. Met de boot naar Corsica

De reis naar Corsica

Corsica. Hoe kom je er? De snelste verbinding is uiteraard met het vliegtuig. Maar als je de auto (en caravan) wilt meenemen of wilt profiteren van een voordelig vliegticket naar bijvoorbeeld Nice; dan ben je aangewezen op een van de vele veerdiensten die vanuit Frankrijk en Italië naar verschillende plaatsen op Corsica varen.

De Overtocht +


Corsica aanbiedingen en last minutes. Vliegtickets en leuke aanbiedingen
Genieten van de ondergaande zon boven de Middelandse zee, aan de Corsicaanse kust

Corsica aanbiedingen en last minutes

Vliegtickets en leuke aanbiedingen

Een selectie van de grote reisaanbieders met vakanties naar Corsica, van vakantiehuisje tot georganiseerde rondreis. Op zoek naar iets anders? Kijk dan eens in het overzicht met last minute vakantiehuisjes op Corsica.

Aanbiedingen +


Corsica vakantiehuisjes - vakantie aan de Middelandse Zee. De mooiste huisjes en appartementen
Op de camping in Corsica

Corsica vakantiehuisjes - vakantie aan de Middelandse Zee

De mooiste huisjes en appartementen

Corsica biedt alles voor een heerlijke mediterrane vakantie naar de zon: een helderblauwe Middellandse Zee, prachtige stranden, bergen, oude stadjes, interessante bezienswaardigheden, een eigen cultuur en een zeer afwisselend landschap. Reserveer nu en de vakantie kan beginnen!

Vakantiehuisjes +


©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!