Reisgenieten - de leukste vakanties

La Palma vakantie. De verrassende Canarische eilanden

Een surfer in de branding aan de oostkust van La PalmaEen surfer in de branding aan de oostkust van La Palma

Bezienswaardigheden La Palma - La Isla Bonita

La Palma is eigenlijk één grote vulkaan, met de 2426 meter hoge Roque de los Muchachos als top. Dankzij het gematigde klimaat, het water en de vruchtbare vulkaanbodem is La Palma overwegend groen en heeft het de plezierige bijnamen la isla bonita en eiland van de eeuwige lente. De kustlijn bestaat uit steile kliffen afgewisseld met kleine strandjes. Een paar uurtjes zonnen op een van de lavastrandjes kun je prima combineren met een uitstapje naar hoofdstad Santa Cruz de La Palma of een wandeling in de bergen.Vakantie La Palma: De westkust. Plaatsen en bezienswaardigheden
Poris de Candelaria kan zo dienen als decor in een piratenfilm

Vakantie La Palma: De westkust

Plaatsen en bezienswaardigheden

Het middelpunt van La Palma is de Caldera de Taburiente, een enorme vulkaankrater met een doorsnede van 10 km. Langs de vulkaan loopt de Cumbre, een steile bergketen die tot het zuiden van het eiland doorloopt. De Cumbre deelt La Palma in twee helften met verschillende weersomstandigheden. Vochtige bewolking blijft in het oosten tegen de Cumbre hangen. In het westen is het warmer en droger. In de winter is het in het westen veel natter. Veel toeristen zoeken dan juist de oostkant van La Palma op.

Westkust +


Bezienswaardigheden noord- en oostkust La Palma. Zonvakantie op de Canarische Eilanden
Een surfer profiteert van de woeste golven aan de oostkust van La Palma

Bezienswaardigheden noord- en oostkust La Palma

Zonvakantie op de Canarische Eilanden

Rondweg LP 1 omcirkelt La Palma. Door de vele bochten gaat het rijden welliswaar niet zo snel, maar de beloning is groot. De plaatsjes langs de weg, de bezienswaardigheden en de vele vergezichten na iedere bocht, maken het een leuke rit.

Noord- en Oostkust +


Santa Cruz de La Palma. De hoofdstad van La Palma. Bezienswaardigheden Santa Cruz de La Palma
Santa Cruz de La Palma is de gemoedelijke hoofdstad van het Canarische eiland La Palma

Santa Cruz de La Palma. De hoofdstad van La Palma

Bezienswaardigheden Santa Cruz de La Palma

De hoofdstad van La Palma is met ca. 20.000 inwoners de grootste plaats van het eiland. Santa Cruz ligt direct aan de Atlantische oceaan en was rond 1500 de springplank voor schepen die naar Amerika vertrokken. Nu wordt de haven slechts gebruikt voor wat vrachtvervoer (bananenexport) en de veerboot naar Tenerife en La Gomera. Je kunt Santa Cruz het beste in de ochtend bezoeken wanneer het nog rustig en koel is.

Santa Cruz +


Vakantie La Palma: Bezienswaardigheden aan de zuidkant van het eiland. Bananen en vulkanen
Uitzicht vanaf de San Antonio vulkaan. Aan de ene kant een blik in de spectaculaire 355 meter brede krater en aan de andere kant uitzicht over de Teneguía vulkaan en de oceaan

Vakantie La Palma: Bezienswaardigheden aan de zuidkant van het eiland

Bananen en vulkanen

Vulcan de San Antonio en de de Teneguía zijn twee jonge vulkanen op de zuidkaap van La Palma, waarvan de laatste recentelijk, nog in 1971, uitbarstte. Het verhaal gaat dat je er in de grond eieren zou kunnen koken op vulkaanwarmte, maar een picknick met gekookte eieren op zonnewarmte is waarschijnlijker.

Het zuiden +


La Palma vakantie. Alle praktische informatie. Welkom op de zonnige Canarische Eilanden
Welkom op La Palma - Het vliegveld van La Palma

La Palma vakantie. Alle praktische informatie

Welkom op de zonnige Canarische Eilanden

La Palma is één van de minder bekende Canarische eilanden. Jammer, want het eiland van de eeuwige lente is een leuke bestemming voor een korte zon vakantie en ligt op slechts 4,5 uur vliegen. La Palma trekt vooral wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers die van mooi weer houden. Er zijn welliswaar enkele aardige stranden, maar ga je echt voor voor een strandvakantie, dan kun je beter naar buureiland Fuerteventura gaan. La Palma is bergachtig en op een paar kilometer snelweg na, kronkelen alle wegen langs vulkanen en mooie vergezichten over de Atlantische oceaan.

Praktische informatie +


Aanbiedingen La Palma. Vakantie aanbiedingen  Canarische Eilanden
Vertrek vanaf de luchthaven. De vakantie kan beginnen

Aanbiedingen La Palma

Vakantie aanbiedingen Canarische Eilanden

La Palma staat bekend als ontspannen vakantiebestemming. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust hebben de eilanden s'zomers en 's winters een aangenaam klimaat en is het een ideale zomer- en winterzon bestemming om de regen en kou in Nederland te ontlopen. De vakantie naar de Canarische Eilanden is snel geregeld. Een overzicht met de beste aanbiedingen en populairste reizen uit het aanbod van de grote reisorganisaties. Boek nu je reis!

Aanbiedingen +Het strand van Puerto Naos op La Palma op de Canarische Eilanden
Het strand van Puerto Naos op La Palma

Tip 1 Zon & strand La Palma

Zon in overvloed, maar waar zijn de stranden?

Het heerlijke klimaat en het mooie landschap zijn de belangrijkste pluspunten voor een heerlijke zon vakantie naar La Palma. Er zijn enkele verrassende stranden, maar de meeste bestaan uit vulkaan zand met stenen. De badplaatsen Las Cancajos in het oosten en Puerto Naos in het westen van La Palma zijn ontstaan rond twee van zulke lavastranden. Ook in het zuiden zijn enkele piepkleine strandjes maar deze stellen weinig voor. Deze zijn leuk als verkoelende zwemstop tijdens een dagje uit. Het mooiste strand van La Palma is het Playa de Nogales aan de oostkust.


Santa Cruz op het Canarische Eiland La Palma
Santa Cruz de La Palma

Tip 2 Bezoek Santa Cruz de La Palma

De hoofdstad van La Palma

De hoofdstad van La Palma is met ca. 20.000 inwoners de grootste plaats van het eiland. Het ligt direct aan de Atlantische oceaan en was rond 1500 de springplank voor schepen die naar Amerika vertrokken. Nu wordt de haven slechts gebruikt voor wat vrachtvervoer (bananen­export) en de veerboot naar Tenerife en La Gomera. Het centrum van Santa Cruz bestaat uit nauwe straatjes en gezellige pleintjes met terrasjes. Ook aan de boulevard langs de oceaan vind je restaurantjes en café's. Verwacht hier geen grote disco's en andere uitgaansgelegenheden.

Santa Cruz hoofdstad La Palma +

Tip 3 Vakantie op een vulkaan

Caldera de Taburiente: de enorme vulkaankrater in het hart van La Palma

La Palma is net als de andere Canarische Eilanden van vulkanische oorsprong. De grootste krater op La Palma is de Caldera de Taburiente en ligt midden op het eiland. De caldera ontstond zo'n 2 miljoen jaar geleden en heeft een doorsnede van 10 km. In en rond de vulkaankrater ligt een natuurgebied met mooie wandelroutes. De wanden zijn 2000 meter hoog. Een wandeling in of rond de krater is dan ook letterlijk een van de hoogtepunten van La Palma.

Caldera de Taburiente +

Tip 4 Teneguía vulkaan

Op de zuidkaap kun je een blik werpen in de krater van de Teneguía vulkaan. De laatste uitbarsting was in 1971. De bodem is nog steeds heet of komt dat door de zon? Ook kun je enkele andere vulkanen bezoeken en door de woeste lavavelden wandelen.

Teneguía vulkaan +
Wijnbouw op La Palma: Op kleine terrasjes tegen de rotsen worden de druiven verbouwd

Tip 5 Probeer eens de lokale produkten

Wijn en andere produkten van La Palma

Zo ongeveer alles op La Palma gebeurt kleinschalig. Zo ook de akkerbouw. Probeer eens produkten van Palmese bodem zoals bananen, tomaten en andere groenten, kaas, zeezout, sigaren en wijn. De druiven voor de wijn worden op kleine terrasjes tegen de rotsen verbouwd. Wijn van La Palma heeft een aangename volle en krachtige smaak waar je de zon en de vulkanen in terug proeft.

Mooiste lavastranden

Voor het strand hoef je niet speciaal naar La Palma te gaan. Echte strandliefhebbers kunnen beter uitwijken naar Fuerteventura of een van de andere Canarische Eilanden. La Palma heeft uiteraard wel mooi weer, maar alleen lavastranden met stenen en/of zwart zand. De mooiste stranden:
  • Het brede strand met boulevard bij Puerto Naos
  • Het strand bij Puerto de Tazacorte, ook met boulevard
  • Zwemmen in een rotsbad van Charco Azul
  • Het mooie Playa Nogales aan de oostkust
  • Playas de la Zamora aan een rustige baai in het zuidwesten

Leuke plaatsjes La Palma

Er zijn verschillende leuke plaatsjes op La Palma. De meeste liggen langs de kust. Aardige plaatsjes op La Palma om te bezoeken zijn ondermeer San Andres met haar rotsbaden, in het noordoosten, het dorpje Garafia in het noordwesten, El Puerto aan de westkust en natuurlijk de hoofdstad Santa Cruz.


Santa Cruz de La Palma is de gemoedelijke hoofdstad van het Canarische eiland La Palma


Een mooi strandje aan de westkust van La Palma
Auto huren op La Palma op de Canarische Eilanden
Een huurauto is perfect om het eiland te verkennen. Op de foto het lava landschap in het zuiden van La Palma. Fout rijden kan bijna niet. Daarvoor is La Palma te klein.

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Tips voor rondreis La Palma

La Palma is een van de kleinere Canarische Eilanden maar heeft desondanks veel te bieden. Heb je de beschikking over een huurauto, rijd dan eens een stukje naar het noorden over de slingerende LP1 die rond het eiland loopt. Neem onderweg een verfrissende duik in Charco Azul of aan een van de kleine strandjes. In het binnenland kun je de Caldera de Taburiente bezoeken en de sterrenwacht op de hoogste top van La Palma. Ook kun je verkoeling zoeken in de laurierbossen van Los Tiles. Ben je toe aan wat ontspanning in de stad, bezoek dan hoofdstad Santa Cruz.

Een terrasje in het plaatsje Tazacorte
Een oud mannetje in de schaduw van een terrasje in Puerto de Tazacorte

Reisgidsen La Palma

La Palma heeft niets te maken met het bijna gelijknamige Las Palmas (op Gran Canaria) of Palma de Mallorca. La Palma is een heerlijk zon vakantie bestemming op de Canarische Eilanden. Hieronder een overzicht met handige reis- en wandelgidsen voor je vakantie naar La Palma op de Canarische Eilanden. Reisgidsen La Palma +
La Palma drakenbloedboom
Een oude drakenbloedboom

La Palma in 't kort

La Palma is het groenste Canarische eiland en de meer dan 1000 km wandelpaden bieden voor iedere wandelaar wat wils. Los Cancajos in het oosten en Puerto Naos in het westen hebben stranden met vulkanisch zand en zijn de belangrijkste badplaatsen van La Palma. Het vliegveld ligt vlakbij hoofdstad Santa Cruz.

©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!