Vakantie Curaçao

Zonvakantie op de Nederlandse Cariben

Curaçao biedt alles wat je van een tropisch eiland mag verwachten: Parelwitte stranden, palmbomen, helder blauw water waar je fantastisch kunt duiken, vriendelijke mensen, een ontspannen levensstijl. En met een aangename gemiddelde temperatuur van rond de 27°C heb je nooit zorgen over het weer.

De mooiste plaatsen in Curacao

Curaçao bezienswaardigheden

Curaçao bezienswaardigheden
Het water rond Curaçao is bezaaid met mooie snorkel- en duikspots

Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en het hele jaar door zon. Maar ook een prachtige locatie om te gaan duiken, uitgaan en te genieten van de ontspannen Caribische levensstijl en het lekkere eten. Geniet en relax. Bon bini!

Bezienswaardigheden

Attracties en uitstapjes Curaçao

Attracties en uitstapjes Curaçao
Uitgaan op Curaçao in een van de vele trendy clubs

Behalve het strand, het duiken, de hippe uitgaansgelegenheden en het goede leven is er nog meer te doen op Curaçao. Een overzicht met musea, attracties en uitstapjes.

Uitstapjes Curaçao

Willemstad bezienswaardigheden

Willemstad bezienswaardigheden
Willemstad, de hoofdstad van Curaçao

Willemstad met haar beroemde pontjesbrug is de kleurrijke hoofdstad van Curaçao. De sporen van het koloniale verleden zijn mindeze unieke stad nog duidelijk te zien. De vele monumentale gebouwen laten zien dat Willemstad altijd een belangrijke handelsstad is geweest. Sinds 1997 staat de historische binnenstad op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Hoofdstad Willemstad

Klein Curaçao

Klein Curaçao
Heerlijk! Alle tijd om een boekje te lezen op het strand op Curaçao

Klein Curaçao is een klein eilandje en ligt een paar kilometers ten zuidoosten van het hoofdeiland Curaçao. Het is ongeveer 22 km lang en slechts 750 meter breed. Nadat er op Klein Curaçao fosfaten werden gevonden, is tussen 1871 en 1913 een groot deel van het eiland afgegraven. Op het eilandje zelf is er op enkele hutjes en een vuurtoren na nauwelijks iets te zien.

Klein Curaçao

Praktische reisinformatie

Praktische reisinformatie
Genieten van de avondzon bij het water in Willemstad

Curaçao is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao wordt samen met Aruba en Bonaire ook wel de "Onderwindse eilanden" of "ABC eilanden" genoemd. De "Bovenwindse eilanden" of "SSS eilanden" bestaan uit Saba, Sint-Maarten en Sint-Eustatius.

Praktische Informatie

Hotels Curaçao

Hotels Curaçao
Curaçao hotels en resorts

Curacao heeft een breed aanbod van mooie en comfortabele hotels. Heerlijk voor een relax-vakantie en een weekje bij te kleuren in de tropische zon.

Hotels Curaçao

Curacao vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners