Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Transnistrië praktische informatie

  • Transnistrisch geld

    Transnistrisch geld

    Transnistrië praktische informatie

De Pridnestrovische Moldavische Republiek

Transnistrië ligt ingeklemd tussen Moldavië en Oekraïne. Het is een curieus landje. Het is een provincie van Moldavië, maar tevens een onafhankelijk dwergstaatje. Het is maar wie je gelooft.

International hoort Transnistrië bij Moldavië, maar de inwoners van de in 1990 uitgeroepen Pridnestrovische Moldavische Republiek voelen zich meer verbonden met Rusland. Het is een langgerekt land. De oppervlakte is circa 4,163 km².

Transnistrische roebel

De geldeenheid in Transnistrië is de Transnistrische roebel. De munt is alleen in het land zelf te gebruiken omdat Transnistrië niet officieel erkend wordt. Ook lokale postzegels kun je niet gebruiken voor een kaartje naar huis.

De grens tussen Moldavië en Transnistrië
De grens tussen Moldavië en Transnistrië

De grens

Op het moment van schrijven is er geen visum of iets dergelijks nodig om naar Transnistrië te reizen. Een paspoort is voldoende. Er is ook geen grenscontrole aan de Moldavische kant met Transnistrië. Het is namelijk geen internationaal erkende grens. Wel is er een registratieplicht.
Let op: raadpleeg het reisadvies van Buitenlandse zaken voordat je afreist naar Transnistrië en stel je op de hoogte van de grensprocedure.

Inwoners van Transnistrië die een Transnistrisch paspoort bezitten, hebben wel een probleem. Omdat het land niet erkend wordt, is het paspoort nergens geldig.

Transnistrie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!