Allgäu: vakantie in de Duitse Alpen

 • Allgäu: vakantie in de Duitse Alpen. Mooie wandelgebied in Zuid-Duitsland

  Allgäu: vakantie in de Duitse Alpen

  Mooie wandelgebied in Zuid-Duitsland

 • Bad Hindelang. Volop wandelplezier in de Zuid-Duitse Allgäu

  Bad Hindelang

  Volop wandelplezier in de Zuid-Duitse Allgäu

 • Oberstdorf. In de bergen van de Allgäuer Alpen

  Oberstdorf

  In de bergen van de Allgäuer Alpen

 • Füssen. Fraai stadje op de grens van Duitsland en Oostenrijk

  Füssen

  Fraai stadje op de grens van Duitsland en Oostenrijk

Mooie wandelgebied in Zuid-Duitsland

"Zünftige Hüttengaudi" lezen we bij het restaurant. Nieuwsgierig geworden stappen we naar binnen. Al snel wordt de betekenis van deze woorden duidelijk: grote potten bier & calorierijke maaltijden met traditionele Zuid-Duitse jodel & hoempa muziek inclusief lederhosen und dirndl jurken! Ach wat maakt het ons uit. Na een dagje pittig wandelen in de bergen van het Zuid-Duitse Allgäu zijn wij ook wel toe aan een flinke maaltijd met "traditioneel huttenplezier"!

De mooiste plaatsen in Duitsland/Allgau

Bad Hindelang

Bad Hindelang
Bad Hindelang

Bad Hindelang is een leuk dorpje, mooi gelegen in de zonnige Allgäu streek in het zuiden van Duitsland. De Allgäu is een prachtig wandelgebied. De besneeuwde bergen, uitgestrekte bossen en groene dalen laten je keer op keer weer verrassen. Door haar ligging is Bad Hindelang een mooi startpunt voor uiteenlopende bergwandelingen

Bad Hindelang

Oberstdorf

Oberstdorf
Oberstdorf

In de winter is Oberstdorf in het zuidelijkste stukje van Duitsland een populair wintersportplaatsje. Door de hoogte van het skigebied is er goede kans op sneeuw, ook later in het seizoen. In het voorjaar en de zomer is de omgeving een mooie plek om te (berg)wandelen. Als je de kabelbaan maar boven neemt, kun je op en rond de Nebelhorn wandelen.

Oberstdorf

Füssen

Füssen
Füssen

Füssen is een historisch stadje aan de voet van de Alpen. Het plaatsje ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk aan de rivier de Lech. Maar hoewel Füssen een mooi oud stadje is, komen de meeste bezoekers hier voor een attractie een paar kilometer verder op: het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein. (maar heb je tijd over; bezoek dan zeker ook het stadje Füssen)

Füssen

Sprookjeskasteel Neuschwanstein

Sprookjeskasteel Neuschwanstein
Kasteel Neuschwanstein in Zuid-Duitsland

Neuschwanstein is het bekendste kasteel van Duitsland en misschien wel van de wereld. Het sprookjeskasteel van koning Ludwig II von Bayern stond namelijk model voor Disney.

Neuschwanstein


Zuidelijkste deel van Duitsland

De Allgäu liggen in het zuidelijkste puntje van Duitsland, tegen de grens met Oostenrijk. De streek strekt zich uit van de Bodensee tot aan de stad Ulm en Garmisch-Partenkirchen (bekend van het schansspringen op Nieuwjaarsdag).

Bergwandelen in de Zuid-Duitse Allgäu
Bergwandelen in de Zuid-Duitse Allgäu

Allgäuer Alpen

Tot eind april kan er in de Allgäuer Alpen volop geskied worden. In het voor- en najaar en in de zomer kun je mooi wandelen: van groene alpenweiden tot ruige bergtoppen.

Duitsland/Allgau vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners