Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hamburg Top 10

Broodje Curryworst
Broodje Curryworst

De leukste plekken van Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland, een ongepolijste, levendige en afwisselende stad waar voor iedereen wel wat leuks te beleven is. Aan de Elbe vind je de havens, Speicherstadt en Hafencity. Deze laatste twee vormen een populaire wijk met oude pakhuizen vermengd met hippe nieuwbouw, waaronder de spectaculaire Elbphilharmonie. Rond de Alster vind je luxe terwijl je in Sankt Pauli het rauwe randje van de stad kunt ontdekken. Wat is de top 10 van leukste bezienswaardigheden van Hamburg?

Altstadt – Neustadt en rond de Alster

1.
Bezienswaardigheden zijn ondermeer het Chilehaus, St. Nikolai Kirche, Sint Petrikathedraal en het Sint Michaeliskirche. Ook zijn hier de twee Alstermeren, in de 13e eeuw aangelegd als drinkwatervoorziening. Tegenwoordig kun je hier ontspannen, een drankje drinken op een terras of een bootje huren.
Rathaus Hamburg
Rathaus Hamburg

Rathaus

2.
Het Rathaus ligt in de Altstadt, het centrum van Hamburg. Het is gebouwd tussen 1886 en 1897 nadat het vorige stadhuis in 1842 was afgebrand. Het Rathaus heeft meer dan 600 kamers. In de lobby worden regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd.

Speicherstadt & Hafencity

3.
Hamburg is een havenstad. Speicherstadt is het grootste historische pakhuiscomplex ter wereld.

Miniatur Wunderland

4.
Miniatur Wunderland in Hamburg is de wereld in miniatuur. Naast de zeven Highlights van Hamburg vind je hier 10 thema werelden in het klein, verbonden door 20 km aan spoorrails. Als je als vrouw uitgebreid een dagje wilt shoppen in Hamburg, dan laat man en kinderen hier rustig een dagje alleen.

Sankt Pauli

5.
Stadswijk Sankt Pauli is het uitgaansgebied van Hamburg. Vooral de Reeperbahn, de hoerenbuurt, is bekend. In de zijstraten van de Reeperbahn vind je kroegen en clubs.

Vismarkt

6.
Iedere zondag wordt er in de haven de grote vismarkt gehouden. Vroege vogels kunnen hier in de zomermaanden al om een uurtje of vijf terecht. Naast de vis kun je hier ook bloemen, fruit en andere producten kopen.

St. George

7.
In de wijk St. George vind je een aantal interessante museum waaronder het Museum für Kunst und Gewerbe, een museum voor toegepaste kunst; de Hamburger Kunsthalle en de Galerie der Gegenwart, een museum voor hedendaagse kunst.

Haven van Hamburg

8.
Hamburg is de grootste zeehaven van Duitsland. In de haven kun je een leuke rondvaart maken. Je ziet ondermeer de Köhlbrandbrücke, de kabelbrug die in de haven beide oevers van de Elbe verbindt.

Hamburg Musea

9.
Hamburg claimt meer dan 50 musea te hebben. Hoe dan ook. Het zijn er veel. Variërend van de Kunsthalle Hamburg tot aan het Internationales Maritimes Museum Hamburg.

Elbphilharmonie

10.
De Elbphilharmonie is de nieuwe moderne en prestigieuze concertzaal van Hamburg. Het Concertgebouw is gebouwd op een oude graansilo. De bouw ging gebukt onder schandalen en budgetoverschrijdingen, maar wordt nu volop gebruikt voor (met name) klassieke concerten.

Shoppen in Hamburg

Wat winkelen betreft kun je alle kanten op in Hamburg. Van boetiek tot internationale modeketen. Van tweedehands tot designer. In de binnenstad, vooral in de autovrije Spitalerstrasse en de Mönckebergstrasse, vind je de bekende winkelketens en grote warenhuizen. In de Neuer Wall vind je de dure en exclusieve winkels van Armani, Dior en Gucci. Heb je minder geld te besteden, ga dan eens winkelen in St. Pauli, bijvoorbeeld in de Markstrasse. Hier vind je allerlei hippe boetiekjes waar je ook voor weinig geld leuke dingen kunt kopen.


(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!