Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sankt Pauli

  • De Reeperbahn in Hamburg

    De Reeperbahn in Hamburg

    Sankt Pauli

Op en rond de Reeperbahn

Stadswijk Sankt Pauli is het uitgaansgebied van Hamburg. Vooral de Reeperbahn, de hoerenbuurt, is bekend. Op en rond de Reeperbahn vind je clubs, restaurantjes en kroegen. Sommigen vinden Sankt Pauli gezellig en komen voor de entertainment. Anderen vinden de buurt groezelig en lopen er liever met een grote boog omheen. Hoe het ook is, Sankt Pauli en de Reeperbahn horen bij Hambug en levendig is de buurt zeker.

Beatles-Platz aan de Reeperbahn in Sankt Pauli, Hamburg
Beatles-Platz aan de Reeperbahn in Sankt Pauli, Hamburg

Beatles-Platz

Op de hoek van de Reeperbahn met de Große Freiheit ligt het Beatles Platz. Het kunstwerk herinnert aan de tijd dat de band in Hamburg speelde. De Beatles sculpturen zijn: John Lennon, Paul McCartney, Stuart Sutcliffe, George Harrison en een combinatie van de drummers Pete Best en Ringo Starr.

St. Pauli-Elbtunnel

De skyline van Hamburg vanaf de overkant van de Elbe bekijken? De 450 meter lange en 24 meter diepe St. Pauli-Elbtunnel verbindt beide oevers van de rivier. De tunnel, die ook wel Alter Elbtunnel wordt genoemd, is toegankelijke voor voetgangers en fietsers. Door middel van een lift wordt je naar de ingang van de tunnel gebracht.

Sankt Pauli op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Hamburg vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!