Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hafencity & Speicherstadt

  • De historische pakhuizenbuurt Speicherstadt in het Noord-Duitse Hamburg

    De historische pakhuizenbuurt Speicherstadt in het Noord-Duitse Hamburg

    Hafencity & Speicherstadt

Hamburg aan de Elbe

Speicherstadt is de historische pakhuizenwijk van Hamburg dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. De oude gebouwen staan in schril contrast met de moderne nieuwbouw van Hafencity, maar vormen samen toch een mooi geheel. De wijk ligt aan het de Elbe en is dankzij het water een geliefde buurt om lekker rond te dwalen.

Speicherstadt

De oude bakstenen pakhuizen van Speicherstadt werden tussen 1883 en 1927 gebouwd. Het is het grootste aaneengrenzende pakhuizencomplex ter wereld. De wijk, gebouwd op eilandjes in de Elbe, staat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst.

Hafencity

Hafencity ligt in het verlengde van Speicherstadt en is een mix van wonen, bedrijvigheid en cultuur. Opvallende gebouwen zijn ondermeer het Unilileverhaus en de luxe woontoren Marco Polo Tower. Maar het meest in het oog springende gebouw is de in 2018 geopende Elbphilharmonie.

Havenrondvaart

Een rondvaart door de haven is een leuk uitstapje. Een leuk en voordelig alternatief is het openbaar vervoer pontje waarbij je langs de havens over de Elbe vaart.
Hamburg Maritimes Museum
Maritimes Museum Hamburg

Hafencity & Speicherstadt op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Hamburg vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!