Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie in Hamburg, vanaf de Elbe
De Elbphilharmonie in Hamburg, vanaf de Elbe

De nieuwe trots van Hamburg

De Elbphilharmonie is de nieuwe trots van Hamburg. De spectaculaire concertzaal ligt op de oever van de Elbe. Vanaf het water lijkt het gebouw op een reusachtig schip. Maar ook vanaf de Elbphilharmonie zelf is het uitzicht prachtig. Aan de ene kant kijk je uit over de stad en vanaf de andere kant heb je een prachtig uitzicht over het water van de Elbe en de uitgestrekte havens. Een bezoekje aan de Elbphilharmonie is dan ook een aanrader, ook als je niet voor de muziek komt.

Bouw van de Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie ligt op de kop van het stadsdeel Hafencity. De bouw was jarenlang omstreden vanwege de vele kostoverschrijdingen. De bouw begon in 2007 en werd pas eind 2016 afgerond. Maar inmiddels wordt het prachtige gebouw omarmd door de stad. Meer informatie: www.elbphilharmonie.de

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!