Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Praktische informatie reis en verblijf Singapore

  • Het Marina Bay Sands hotel. Zwemmen op het dak van Singapore

    Het Marina Bay Sands hotel. Zwemmen op het dak van Singapore

    Praktische informatie reis en verblijf Singapore

De ideale stopover in Zuidoost Azië

Singapore is de thuisbasis van vliehtuigmaatschappij Singapore Airlines. Singapore is door haar ligging, verbindingen en goede voorzieningen de ideale hub om verder te reizen naar andere Aziatische landen in het verre oosten, zoals Indonesië en Japan of naar verre bestemmingen als Australië en Nieuw Zeeland.

Shoppen op Changi Airport in Singapore
Shoppen op Changi Airport in Singapore

Changi Airport

Grootste vliegtuig hub in de regio

Changi Airport is hét vliegveld van Singapore en is tevens een belangrijke 'hub' in de regio. Niet vreemd, want het vliegveld is een van de beste ter wereld. Je vindt er honderden winkels, hotels en andere faciliteiten (zelfs een zwembad) om het wachten zo comfortabel mogelijk te maken.

Changi Airport is een belangrijke stop-over voor ver weg bestemmingen als Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en Japan. Een directe vlucht vanuit Europa naar Singapore duurt zo'n 13 uur. De reis van Singapore naar Sydney duurt vervolgens nog ca. 8 uur. Veel mensen maken van de overstap gebruik om enkele dagen in Singapore te verblijven en wat uit te rusten.

Orchard Road in Singapore
Orchard Road, de bekendste straat van Singapore

Singapore

Vervoer in Singapore

Het bezitten van een auto is vrij duur in Singapore. Oude auto's bestaan er niet. Na 10 jaar worden ze van de weg gehaald en aan het buitenland verkocht. Gelukkig is het openbaar vervoer een goed alternatief. Het is schoon, heeft airco en is erg efficient.

Bus en Metro (MRT) Singapore

De Mass Rapid Transport (MRT) in Singapore is een modern en efficiënt metronet met ondermeer een lijn naar Changi Airport. Metro's en bussen zijn schoon en rijden zeer frequent.

Singapore per auto

Een overblijfsel van het Britse bestuur is dat het verkeer in Singapore aan de linkerkant van de weg rijdt. Ook de verkeersborden zijn in het Engels gesteld. Om de verkeersdrukte te reguleren staan er op diverse plaatsen in de stad ERP, Electronic Road Pricing, poorten. Op het dashboard van iedere auto hoort een speciaal kastje waardoor er bij het passeren van de ERP poort automatisch een bedrag aan tol wordt betaald.

Trein Singapore

De internationale treinen van en naar Bankok in Thailand of Kuala Lumpur in Maleisië vertrekken altijd vanaf het Tanjong Pagar station. De treindienst wordt verzorgd door Malayan Railways.

Tempel in Singapore
Een van de vele tempels van Singapore

Klimaat Singapore

Warm, vochtig, zweten

Door de ligging bij de evenaar kent Singapore geen echte seizoenen. Het is het hele jaar door warm - tussen de 25 en 32 graden. De luchtvochtigheid is hoog waardoor het klam aanvoeld. De natste maanden zijn november tot en met januari, maar het regent zelden echt lang. Gelukkig zijn er talloze malls waar je even kunt schuilen...


Singapore River
Maak met een traditionele bumboat een tochtje op de Singapore River

Singapore in cijfers

Taal:Engels en Chinees (Mandarijn) zijn de belangrijkste talen in Singapore, andere officiële talen zijn het Maleis en het Tamil.
Tijd: +6 uur in de zomer en + 7 uur in de winter.
Inwoners: 4 miljoen
Oppervlakte: Singapore is ongeveer 42 bij 23 km groot. Door landaanwinning is het eiland in de laatste decenia met zo'n 10% gegroeid tot 646 km²
Elektriciteit: De netspanning is identiek aan Nederland, alleen de stekkers zijn anders. Deze zijn 3-polig (Amerikaanse stekker met platte pinnen).
Geld: Singapore Dollar (SGD of S$)

De Hollandse Club in SingaporeDe Hollandse Club in Singapore

De Hollandse Club

De Hollandse Club in Singapore. Lekker zwembad, goed eten én uiteraard Heineken bier... home sweet home.

Tips voor Singapore


Attracties Singapore


Offerandes tempel Singapore
Offerandes voor een tempel in Singapore

Politiek en economie

De economie van Singapore groeit jaar op jaar. De stadsstaat is een rijk land, maar wordt streng geregeerd. Kauwgom op straat gooien of fietsen waar het niet mag wordt ogenblikkelijk beboet. Sinds de onafhankelijkheid van Singapore, in 1965, wordt de stad geregeerd door ééen partij: de People's Action Party.

Kuala Lumpur

'KL" concurrentie voor Singapore?

Kuala Lumpur, in het naastgelegen Maleisië, wil ook groeien als knooppunt. Veel vliegtuigmaatschappijen doen de stad aan en vliegen door naar bv. Australië, Indonesië en Japan. Vanuit Singapore ook Kuala Lumpur bezoeken is niet echt logisch, maar bij een rondreis door Maleisië wel mogelijk. Je kan bij Johor Bahru de grens over. Het is ca. een halve dag rijden.

Singapore vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!