Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Moskou

  • Moskou. Ontdek de trotse hoofdstad van Rusland

    Moskou

    Ontdek de trotse hoofdstad van Rusland

Ontdek de trotse hoofdstad van Rusland

Het Kremlin is de bekendste bezienswaardigheid van Moskou. Het is al eeuwenlang het centrum van de Russische macht. Naast het Kremlin staat de indrukwekkende Basiliuskathedraal. Maar behalve het Rode Plein is er in de hoofdstad van Rusland veel meer te zien en te ontdekken. In Moskou wonen meer dan 14 miljoen mensen. Het is een van de grootste steden van Europa. De stad herbergt talloze monumenten en musea. Een overzicht met alle hoogtepunten voor je stedentrip naar Moskou.

De mooiste plaatsen in Rusland/Moskou


Het
Het Rode Plein in Moskou

Rode Plein

1.
Moskou is het hart van Rusland. En het hart van Moskou is het Kremlin met het Rode Plein. Moskou is een van de grootste steden van Europa. Hoop je tijdens je bezoek op oude communistische gebouwen, dan kom je bedrogen uit. Moskou is een verrassend moderne stad.

Moskou"
Moskou

Bolshoi
Bolshoi Theater Moskou

Bolshoi Theater

3.
Voor een onvergetelijk avond vol ballet of opera uit kun je een voorstelling bijwonen in het beroemde Bolshoi Theater. De voorstellingen zijn van absolute wereldklasse.

De Metro van Moskou
De Metro van Moskou

Московское метро

De mooiste metro ter wereld

10.
De efficiënte Московское метро vervoert meer dan 9 miljoen reizigers per dag. De metrostations in het centrum stammen uit de tijd van Stalin en zijn in Socialistisch-Realistische stijl gebouwd. Deze 'paleizen voor het volk' zijn uitbundig versiert en behoren tot de mooiste van de wereld. De stations hebben kroonluchters, mozaïeken en marmeren vloeren.
Tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog n de vorige eeuw werd de Koltsevela lijn, de Cirkellijn, aangelegd. Het station Komsomolskaja heeft een prachtig barok plafond terwijl het Taganskaja station indrukwekkende tegelmozaïeken heeft, met taferelen over het Rode Leger.

Rusland/Moskou vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!