Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Australie Vliegtickets Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth

De skyline van Sydney vanaf het vliegveld: Welkom in Australie!
De skyline van Sydney vanaf het vliegveld: Welkom in Australie!

Tickets en vakantiereizen Australie

Een originele vakantie naar Down under is met een paar klikken geregeld. Een selectie van populaire en voordelige vakanties.(Advertentie)(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië

Vakantie in Australie

Maar waarheen?

Tenzij je een jaar de tijd hebt, kun je vanwege de grote afstanden slechts een deel van Australie bezoeken. Een keuze maken kan lastig zijn. Daarom het volgende overzicht:

Het Oosten van Australie

Veel reizigers die voor het eerst Australie bezoeken kiezen voor de oostkant van Australie. In dit deel van het land liggen de staten Queensland en New South Wales. Dit deel van Australie biedt niet alleen mooie natuur en heerlijke stranden, maar er zijn ook grote steden als Sydney, Brisbane en Cairns. Deze steden zijn een prima startpunt voor je vakantie. Een ander voordeel is dat deze staten door de temperatuur en regen het hele jaar door goed te bereizen zijn. Tussen Bribane en Cairns liggen leuke kustplaatsjes en zijn de mooiste stranden. Voor de kust ligt hier het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrierreef. Je kunt hier prachtig duiken en snorkelen en genieten van de adembenemende onderwaterwereld. Meer landinwaarts ligt de Outback met met ruige natuur.
Vakantie oostkust Australie +

Het Zuiden van Australie

In het Zuiden van Australie liggen de staten Victoria, South Australia en het eiland Tasmanie. De mooiste en belangrijkste steden zijn hier Melbourne en Adelaide en hebben goede vliegverbindingen met Europa.
Beide steden zijn gesticht in de koloniale tijd. Niet alleen beide steden zijn een bezoek waard, ook in de omgeving is er volop te zien en te doen. Rond Adelaide liggen belangrijke wijngebieden als de Barossa valley en Clare Valley.

Natuurliefhebbers kunnen overwegen om een bezoek te brengen aan Tasmanie. Bijna de helft van het eiland is een nationaal park en op het dunbevolkte eiland leven verschillende bijzondere diersoorten.
Het Zuiden van Australie +

Het Noorden en de Outback/centrale deel van Australie

Een mooie reisroute om het midden van Australie te ontdekken is om van Darwin in het noorden, via Alice Springs in het midden van het land, naar Adelaide in het zuiden te rijden. In de 'Top End' bezoek je de spectaculaire parken Kakadu, Katherine Gorge en Litchfield NP. In het Red Centre bezoek je de Olga's en het indrukwekkende Ayers Rock terwijl je onderweg kunt verbazen over de oneindige Outback. Wil of kun je niet autorijden? Deze tocht kun je ook comfortabel per trein maken. The Ghan trein rijdt in 47 uur van de ene naar de andere kant van het land. Onderweg kun je uitstappen voor het maken van verschillende uitstapjes.Darwin en de Top End +
De Outback en het Red Centre +

Het Westen van Australie

Een spectaculaire (maar lange) reis is om van Perth in het westen naar Darwin in het noorden te rijden. De afstand tussen beide steden is ca. 4200 km, maar wanneer je alle spectaculaire natuurparken wilt zien, kun je er zo 3000 km bij optellen! Omdat de afstanden zo groot zijn, is voldoende tijd een absolute voorwaarde om deze reis te maken!
Zowel Perth als Darwin hebben een internationale luchthaven. Tijdens de reis tussen het plaatsje Broome en Perth worden stranden (waar vaak ook dolfijnen en walvissen te zien zijn) afgewisseld met mooie nationale parken als The Pinnacles en Kalbarri NP.
Meer noordelijk, tussen Broome en Darwin, liggen de spectaculaire Kimberleys. Heb je een 4x4 auto en kom je in het droge seizoen, dan kun je hier de beroemde Gibb River Road ontdekken.
Wanneer je minder tijd hebt, kun je ook een rondreis door het Zuid-Westen van Western Australia maken. Dit deel ligt onder Perth. Landinwaarts bezoek je de Outback terwijl langs de kust leuke en vriendelijke havenplaatsjes te vinden zijn. Welkom in Western Australia!
De westkust van Australie +

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!