Wij gebruiken cookies. Als je verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat je dit goed vindt. Meer weten?

Reisgenieten - de leukste vakanties

De beste Wintersport bestemmingen 2017

Wintersport - de gezelligste en sportiefste vakantie van het jaarWintersport - de gezelligste en sportiefste vakantie van het jaar

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

De grootste wintersportgebieden van Europa vind je in Frankrijk en Oostenrijk. Wordt Oostenrijk vaak als het meest gezellig ervaren, Frankrijk heeft haar hooggelegen en uitgestrekte ski-gebieden (sneeuwzekerheid) als groot pluspunt. Vanwege het aantrekkelijke prijspeil zijn de laatste jaren Oost-Europa en ook Turkije in opkomst, maar de kwaliteit is nog niet vergelijkbaar met de toppers Oostenrijk en Frankrijk.Wintersport vakantie Frankrijk 2017. Frankrijk: Grote en sneeuwzekere gebieden
Wintersporten in Frankrijk. Skien op het dak van de Alpen. C'est cool!

Wintersport vakantie Frankrijk 2017

Frankrijk: Grote en sneeuwzekere gebieden

Groot, sneeuwzeker én veel dorpen direct aan de skipiste. Dat is wintersport in Frankrijk. Daarnaast is er altijd een ruime keuze uit pistes in alle moeilijkheids categorieën en de mogelijkheid om tochtjes te maken. Niet voor niets is Frankrijk een enorm populaire wintersport bestemming. De belangrijkste wintersport regio's in de Franse Alpen zijn Haute-Savoie, Savoie en Isère.

Frankrijk +


Wintersport vakantie Oostenrijk 2017. De gemütlichste wintersport
Hallo Anton. Hier kommt Holland!

Wintersport vakantie Oostenrijk 2017

De gemütlichste wintersport

Oostenrijk biedt alles wat een wintersporter zich maar kan wensen. Prachtige bergen met fantastische blauwe, rode en zwarte pistes, goede voorzieningen, sfeervolle dorpjes met vaak prima appartementen én natuurlijk heel veel gezelligheid. De populairste bestemmingen vind je in Tirol en Voralberg.

Oostenrijk +


Wintersport vakantie Zwitserland 2017. De mooiste skigebieden Zwitserland
Zwitserland biedt skiërs, snowboarders en sneeuwwandelaars naast prachtige pistes ook veel landschappelijk schoon

Wintersport vakantie Zwitserland 2017

De mooiste skigebieden Zwitserland

Zwitserland is een wintersportland bij uitstek. Hoewel sommige mondaine wintersportdorpen de hele winter door bevolkt worden door de internationale jetset, is Zwitserland niet alleen voor miljonairs weggelegd. Enkele populaire skigebieden zijn Les 4 Vallees, Gstaad, Disentis en het spectaculaire gebied rond de Aletsch gletsjer. Een overzicht.

Zwitserland +


Wintersport vakantie Italië 2017: het beste onder de zon. Skien en snowboarden Italië. Véél zon en een mondaine après ski
Wintersport in Italie is genieten van de zonnige zuidkant van de Alpen

Wintersport vakantie Italië 2017: het beste onder de zon

Skien en snowboarden Italië. Véél zon en een mondaine après ski

In Italië zijn de Dolomieten de belangrijkste wintersportbestemming. Het leuke van Italië is dat de sfeer rond de piste anders is dan in veel andere landen. Hier geen selfservice, maar ongedwongen restaurantjes waar, zoals vaak in Italië, de betere culinaire versnaperingen de boventoon voeren.

Italië +


Wintersport Winterberg. Skien en snowboarden op 3 uurtjes rijden in Duitsland. Lang weekend Winterberg: Skien en snowboarden!
Naast skien en snowboarden kun je ook schansspringen en bobsleeën in Winterberg

Wintersport Winterberg. Skien en snowboarden op 3 uurtjes rijden in Duitsland

Lang weekend Winterberg: Skien en snowboarden!

Voor de wintersportvakantie hoef je minder ver te rijden dan je denkt. Skien, snowboarden en langlaufen kan ook net over de grens in Winterberg, in het Sauerland in Duitsland. Er zijn in Winterberg 30 pistes die van december tot maart geopend zijn. De de Kahler Asten, de hoogste top, ligt op 841 meter. Bij Winterberg is ook een bobsleebaan, Nederlandse teams oefenen hier regelmatig, en een skischans.

Duitsland (Winterberg) +


Willingen (Wintersport Arena Sauerland). Sankt Anton? Nein: Willingen!
Wintersport Arena Sauerland

Willingen (Wintersport Arena Sauerland)

Sankt Anton? Nein: Willingen!

Geen zwart en geen rood, maar wel leuke afdalingen voor een weekendje weg naar de sneeuw dicht bij huis. Op slechts een paar uurtjes rijden vind je onder de noemer 'Wintersport Arena Sauerland' een aantal aangename en kleinschalige wintersport dorpjes waaronder Willingen.

Willingen +


Wintersport vakantie in Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Polen. Skien in Tsjechië, Slowakije, Polen, Bulgarije of Slovenië
Wintersport in Oost Europa is een voordelig alternatief voor de Alpen

Wintersport vakantie in Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Polen

Skien in Tsjechië, Slowakije, Polen, Bulgarije of Slovenië

Sinds de toetreding tot de Europese Unie in 2004 wint het (wintersport)toerisme naar Tsjechië en Slowakije snel aan populariteit. Ook Bulgarije is een nieuwe bestemming. Groot voordeel is vooral de prijs, maar ook de mogelijkheid om nieuwe gebieden te ontdekken speelt mee. Nadeel is wel weer de oostblok uitstraling van sommige plaatsjes en de bergen die minder hoog zijn dan bijvoorbeeld in de Alpen. De reisafstand vanuit Nederland en België naar Tsjechië is vergelijkbaar met de afstand naar Oostenrijk en Frankrijk.

Oost-Europa +


Wintersport Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Finland. Skien in Noorwegen, Zweden en Finland
Rond de Kerst en aan het begin van het jaar zijn de dagen in Scandinavië nog erg kort

Wintersport Scandinavië: Noorwegen, Zweden en Finland

Skien in Noorwegen, Zweden en Finland

De berghellingen in Scandinavië zijn dan wel niet zo steil als in de Alpen, maar wintersport in Scandinavië is dan ook veel meer dan alleen maar skiën en snowboarden. Langlaufen door eindeloze sparrenbossen, een stoere tocht door de ruige natuur met een snowscooter, crossen op het ijs in een rallywagen, ijsklimmen, Nordic Walking of op pad met een hondenslee en overnachten in een iglo. In Scandinavië heb je alle ruimte om eindeloos van de overweldigende natuur te genieten.

Scandinavie +


Wintersport Spanje en Andorra 2017. Tapas op de piste! De zuidelijkste wintersportgebieden van Europa
De sneeuw bedekt alles onder een dikke witte deken

Wintersport Spanje en Andorra 2017

Tapas op de piste! De zuidelijkste wintersportgebieden van Europa

Het voordeel van een wintersportvakantie in Spanje en Andorra is dat er veel kans is op zon. Een nadeel is er echter ook. Ten opzichte van bijvoorbeeld Frankrijk zijn er in Spanje veel minder skigebieden. Daardoor kan het al snel erg druk worden op de pistes.

Spanje en Andorra +


Summerski: Wintersport in de zomer. Summerski op de gletsjer - skien en snowboarden in de zomer
Skien en snowboarden op de gletsjer in de zomer

Summerski: Wintersport in de zomer

Summerski op de gletsjer - skien en snowboarden in de zomer

Ook in de zomer kun je van de sneeuw genieten! Daarvoor kun je naar Australië, Nieuw Zeeland, of Zuid-Amerika of iets dichter bij huis. Want enkele hoog gelegen gletsjers in Europa zijn het hele jaar door wit. Regent het in het dal, dan sneeuwt het meestal op de berg. Wel is het zo dat door de zonkracht de sneeuw in de zomer overdag papperig kan zijn. Daarom kun je het beste al 's ochtends vroeg op pad gaan.

Summerski +


Wintersportvakantie reistips. Wintersport tips en verhalen van medereizigers

Wintersportvakantie reistips

Wintersport tips en verhalen van medereizigers

Een bijzonder plekje ontdekt? Goede of minder goede ervaringen opgedaan met de wintersport? In een leuk hotel overnacht onderweg? Mooie sprong gemaakt? Deel je tips, verhalen en je zelfgemaakte foto's met je medereizigers!

Reistips +


Wintersport kwis: ijskoude ski vragen. Wat weet jij van wintersport?
Het Nederlandse bobsleeteam in het Duiste Winterberg

Wintersport kwis: ijskoude ski vragen

Wat weet jij van wintersport?

Onderweg naar de wintersport is er volop tijd voor een leuke kwis. Want wat weten jij en je medereizigers eigenlijk over koude sporten? Test hieronder je wintersportkennis in de grote kwis!

Kwis +


©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!