Het Atomium, het symbool van Brussel
Het Atomium, hét symbool van Brussel

Korte vakantie of lang weekend weg?

Je wilt graag een lang weekend weg. Niet te lang rijden -ongeveer een halve dag- maar wél lekker naar het buitenland om er eens helemaal tussen uit te zijn. Reisgenieten selecteerde een aantal leuke dichtbij bestemmingen.

Vakantie Luxemburg

Weekendje Weg Luxemburg Stad
Lang Weekend Weg Luxemburg

Er op uit in Luxemburg

Kleine vakantie in een Groot-Hertogdom

Luxemburg-stad is een vestingstad gebouwd op een steile rots. Het is tevens de hoofdstad van het gelijknamige ministaatje Luxemburg. Het is een overzichtelijke, prettige, maar ietwat brave stad met een historisch centrum. Luxemburg is eveneens een prima uitvalsbasis om andere plaatsen in dit groothertogdom te bezoeken zoals Echternach en Vianden of om even de grens over te gaan voor bijvoorbeeld een bezoek aan de oude Duitse stad Trier, met vele restanten uit de Romeinse tijd of de Belgische Ardennen.
Lang Weekend Weg Luxemburg »

Vakantie België

De Ardennen in Belgie
De Belgische Ardennen, een mooi vakantiegebied dicht bij huis

Vakantie in de Ardennen

Lekker dichtbij

De Ardennen liggen in het oostelijk deel van België. Het gebied strekt zich uit van Nederland tot aan de Luxemburgse en Franse grens. Je vindt er heuvels, uitgestrekte bossen, veengebieden, maar ook steile rotsen. Niet voor niets zijn de Ardennen een populaire dicht-bij-huis bestemming om te genieten van de natuur en voor outdoor sporten als fietsen, mountainbiken, kajakken, klimmen en paragliding.
lees verder »

Straatartiest in Brussel - Weekendje weg Belgie
Straatartiest in de straten van Brussel

Weekendje België

Leuk voor een stedentrip

België is één van de populairste bestemmingen voor een korte vakantie of dagje uit. België is eenvoudig te bereiken met auto of trein en biedt gezelligheid, prima shopping mogelijkheden en fraaie historische steden. Wil je liever de natuur in en/of een actief uitstapje, dan zijn de Ardennen een mooie bestemming.
Lang weekend weg België »

Belgie Quiz

C'est du Belge

Doe de België quiz!

Nederlanders denken alles beter te weten. Vooral als het over België gaat. Hoogste tijd om eens te kijken of we echt zoveel weten over onze zuiderburen. Doe de quiz en test je zelf in de grote België Quiz! lees verder »
Mooie vakantiehuisjes Weekendje weg of korte vakantie
Genieten in een mooi vakantiehuisje in de Belgische Ardennen

De mooiste vakantiehuisjes

Met een mooi vakantiehuisje op een leuke plek wordt je vakantie een gegarandeert succes. Belvilla heeft een uitgebreid aanbod met de mooiste vakantiewoningen.
Actueel vakantiehuisjes overzicht »

Vakantie Duitsland

Duitsland Top 10

10x lang weekend weg Duitsland

Een overzicht met de 10 mooiste steden van Duitsland én de top 10 met de mooiste gebieden voor een vakantie in Duitsland.
Duitsland Vakantie Top 10

Het Zwarte Woud ligt in Zuid Duitsland
Het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland

Ontdek het Zwarte Woud

Mooie natuur in Zuid-Duitsland

Het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland leent zich prima voor een lang weekend of als tussenstop op weg naar Zuid Europa. De talrijke kleine gezellige dorpjes bieden een gemoedelijke sfeer in een mooie omgeving. Het gebied is heuvelachtig, is erg groen en bosrijk en heeft een aangenaam klimaat.
lees verder »

Korte vakantie in de Harz in Duitsland
De Harz in Duitsland

De Harz

Even helemaal anders

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en is een mooi gebied voor een korte vakantie.
Overnachten in De Harz »


Het Sauerland

Vakantie net over de grens

Het Sauerland is een aantrekkelijke streek in midden Duitsland. Het bos- en heuvelrijke landschap leent zich prima voor lekkere wandelingen of fietstochten in de natuur. Het Sauerland ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Utrecht.
Overnachten in het Sauerland »

Korte vakantie dichtbij

Ardennen België Luxemburg Duitsland Zwarte Woud
Vakantiehuisjes reserveren

Vakantiehuisjes

Op de mooiste plekken

Met een mooi vakantiehuisje op een leuke plek wordt je vakantie een gegarandeert succes. Belvilla heeft een uitgebreid aanbod met de mooiste vakantiewoningen in Duitsland, België en Europa.
Actueel vakantiehuisjes overzicht »

Vakantie aanbieders

Voordelige VakantiehuisjesLeuke hotels boeken


Winterberg

Wintersport nét over de grens

Voor de wintersportvakantie hoef je minder ver te rijden dan je denkt. Skien, snowboarden en langlaufen kan ook net over de grens in Winterberg, in het Sauerland in Duitsland. Het skigebied ligt op 800 meter hoogte en is het dichtsbijzijnde wintersport gebied vanuit Nederland.
Er zijn ruim 80 pistes en het gebied is open van december tot maart. Ook is er een bobsleebaan en een skischans.

Zomers Winterberg

Ook in de zomer kun je terecht in Winterberg. In de mooie natuur is er volop gelegenheid tot wandelen, mountainbiken, klimmen en golfen.