Mooiste Stedenreizen

Vakantie in Lissabon hoofdstad Portugal
Lissabon, de verrassende hoofdstad van Portugal

Stedentrip Lissabon

Heerlijk genieten van Portugal

Op een paar uur vliegen van Nederland ligt Lissabon, de perfecte stad voor een heerlijke stedentrip. De stad ligt fraai aan rivier de Taag en biedt een goede mix van historie, sfeer en cultuur. Je kunt er lekker en betaalbaar uit eten.
Bezienswaardigheden Lissabon +

Temple Bar, de uitgaansbuurt van Dublin
In de gezellige wijk Temple Bar in Dublin vind je taloze restaurantjes en gezellige pubs

Stedenreis Dublin

Rain or shine, Dublin rocks

Als je van gezelligheid houdt, cultuur, muziek, sport, whiskey of een Guinness én je lievelingskleur is groen, dan is Dublin dé stad voor jou! Dublin is een prettige en gezellige stad die uitermate geschikt is voor een ontspannend weekendje weg of als startpunt voor een heerlijke vakantie in Ierland.
Bezienswaardigheden Dublin +

Stedenreis Berlijn, de hoofdstad van Duitsland
Berlijn is een heerlijke bestemming voor een korte stedentrip. Verrassend en dichtbij!

Lang Weekend Weg: Hoofdstad Berlijn

Smeltkroes van Oost en West

De nieuwe hoofdstad van Duitsland is een bruisende mix van Oud en Nieuw. Het niemandsland dat nog tot 1989 tussen Ossies en Wessies bestond, verdwijnt in hoog tempo en wordt gevuld door architectonische hoogstandjes. Maar Berlijn biedt natuurlijk veel meer!
Bezienswaardigheden Berlijn +

Vakantie in  Barcelona, mooie stedentrip voor een lang weekend
Stedenreis naar Barcelona

Stedenreis Barcelona

Daarom ga je wéér!

Barcelona bruist 24 uur per dag. Overdag kun je genieten van de stad met haar musea, winkels en architectonische hoogstandjes (of gewoon lekker naar het strand). 's Avonds en 's nachts kun je heerlijk uit eten en proeven van het rijke nachtleven. Barcelona verveelt nooit; ieder keer ontdek je wéér nieuwe dingen in deze geweldige stad.
Bezienswaardigheden Barcelona +

Venetie, unieke Italiaanse stad
Venetië moet je gezien hebben

Stedenreis Venetië

Op slag verliefd!

Venetië is met geen andere stad in de wereld te vergelijken. De gebouwen en kanalen zijn uniek en moet je gezien hebben.
Bezienswaardigheden Venetie +

Weekendje Parijs
Van Parijs krijg je nooit genoeg

Paris l'amour

Citytopper naar de hoofdstad van de liefde

Met de Thalys ben je in slechts een paar uurtjes in hartje Parijs. De lichtstad heeft een overweldigend aanbod aan musea, tentoonstellingen, winkels en goede restaurants. Maar bovenal is Parijs een hele mooie stad.
Leuke en voordelige hotels in Parijs +

Weekendje Wenen
Koffie met verse Sachertorte in Wenen

Sachtertorte in Wenen

Nieuwe klassieker

Ben je op zoek naar een heerlijk weekendje voor jullie samen? Dan is het romantische Wenen een mooie stad om naar toe te gaan! Geniet van een mooi concert, ga uitgebreid uit eten of slenter samen door de historische binnenstad en geniet van de cultuur en architectuur die Wenen te bieden heeft.
Bezienswaardigheden Wenen +

Stedentrip Warschau, de hoofdstad van Polen
Stedentrip naar Warschau, de hoofdstad van Polen

Stedenreis Warschau

Voor mensen die wat anders willen

Warschau is een merkwaardige stad. De hoofdstad van Polen biedt een bijzondere mix van oude en nieuwe architectuur waardoor de stad een geheel eigen karakter heeft. In de vorige eew heeft de hoofdstad van Polen veel te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog en het Communisme. Maar nu, geruime tijd na de Koude Oorlog, begint de stad aan de Wisła rivier een geheel nieuw elan te krijgen.
Bezienswaardigheden Warschau +

Weekend Istanboel

Parel aan de Bosporus

Op het kruispunt van Europa en Azië, aan de Bosporus, ligt de miljoenen­metropool Istanboel. In het verleden hebben heersers uit alle mogelijke windstreken de stad ingenomen en geregeerd en dat heeft haar sporen achtergelaten! De stad heeft een rijk verleden. Overigens kreeg Istanboel haar naam pas in 1930. Eerder werd de stad Constantinopel en Byzantium genoemd. Bezienswaardig zijn o.a.: de Aya Sofia, de Blauwe Moskee, het Topkapi paleis, het ondergrondse waterreservoir en de Overdekte Bazaar.
Stedenreis Istanboel +

Lekker dichtbij Stedentrips

Antwerpen, vlak over de Belgische grens
Antwerpen

Uit in Antwerpen

Stedentrip net over de grens

Antwerpen is na Brussel de tweede stad van België. Deze middeleeuwse stad is niet alleen groot geworden door de grote haven aan de Schelde, maar ook door de centrumfunctie voor de internationale diamanthandel. Bij toeristen is de stad vooral populair vanwege het historische centrum, het winkelen en de gezellige uitgaansgelegenheden.
Bezienswaardigheden Antwerpen +

Manneke Pis in Brussel, de tweetalige hoofdstad van Belgie
De Grote Markt van Brussel

Weekendje Brussel

Belgisch grootste

Brussel is een dubbel-hoofdstad. Het is de zowel de hoofdstad van het koninkrijk België als het regeringscentrum van de Europese Unie. Brussel is ook een tweetalige stad. Er wordt zowel Frans als Nederlands gesproken.
Bezienswaardigheden Brussel +

Stedentrip Brugge in Belgie
Terrasje in Brugge

1 dag Brugge

Fraaie bestemming net over de grens

Vanwege de fraaie binnenstad is Brugge een populaire stad onder toeristen. Gezien de drukte soms té populair. Niettemin is Brugge een bezoek meer dan waard, omdat het middeleeuwse stadshart goed behouden is gebleven. Alle bezienswaardigheden liggen binnen de oude stadswallen en zijn lopend goed bereikbaar.
Bezienswaardigheden Brugge +

Bijzondere vakanties

Weekendje Luxemburg stad
Weekendje weg Luxemburg

Luxemburg Stad

Luxemburg-stad is een vestingstad gebouwd op een steile rots. Het is tevens de hoofdstad van het gelijknamige ministaatje Luxemburg. Het is een overzichtelijke, prettige, maar ietwat brave stad met een historisch centrum. Luxemburg is eveneens een prima uitvalsbasis om andere plaatsen in dit groothertogdom te bezoeken zoals Echternach en Vianden of om even de grens over te gaan voor bijvoorbeeld een bezoek aan de oude Duitse stad Trier, met vele restanten uit de Romeinse tijd of de Belgische Ardennen.
Bezienswaardigheden Luxemburg +

Genieten in Gent

Een weekend naar historisch Gent

Gent is een levendige studentenstad met talloze kroegen, eetcafe's en leuke restaurantjes en heeft een mooi historisch centrum. Gent is snel en eenvoudig te bereiken vanuit Nederland en is een mooie bestemming voor een heerlijk lang weekendje weg over de grens.
Bezienswaardigheden Gent +

Weekendje Keulen. Net over de grens!
De Skyline van Keulen. Aan de overkant van de Rijn heb je een mooi uitzicht over de stad

Weekendje Keulen

Stedentrip dichtbij

De grote blikvanger van Keulen is natuurlijk de imposante Dom. De enorme kathedraal torent boven alles uit. Na de Tweede Wereldoorlog moest er in Keulen veel worden opgebouwd, maar ondanks de herbouw heeft de stad haar sfeer behouden. Naast haar monumenten en musea biedt Keulen ook veel uitgaans­gelegenheden en winkel­mogelijkheden. De bekendste winkelstraat is de Schildergasse. Keulen is een leuke bestemming voor een stedentrip dichtbij.
Hotels Keulen +

Exclusieve stedenreizen

New York, New York

Vakantie in the Big Apple

The city that never sleeps is de bijnaam van New York en dat klopt helemaal want hier is 24 uur per dag wel iets te beleven. Bezoek The Big Apple en ervaar deze geweldige stad aan de Amerikaanse Oostkust.
Hoteloverzicht New York +

Viva Las Vegas

Pokervakantie

Las Vegas is nog steeds dé gokstad van Amerika, maar het draait inmiddels al lang niet meer om blackjack en ratelende slotmachines alleen. Veel mensen weten de stad met de bekende Strip nu ook te vinden om haar entertainment, uitgaans- en shopping-mogelijkheden. Tel de luxe hotels met zwembad(en) onder de woestijnzon daar bij op en je hebt een prima plek om een paar dagen te relaxen, te vermaken en vooral ook te verbazen! Want alles in Las Vegas is de overtreffende trap: groot, groter, grootst!
Hoteloverzicht Las Vegas +
Korte vakantie of lang weekend weg - treinsteden

Eenvoudig te bereiken met de trein

Parijs
Keulen
Berlijn
Wenen

Zonnige Stedentrips

Barcelona - maar dan in de winter
Lissabon - mooi weer tot laat in het jaar

De leukste steden van Europa


Ontdek Oost Europa

Praag, de mooie hoofdstad van Tsjechie
Praag

Praag - klassieker aan de Moldau

en hoofdstad van Tsjechië

Als een zilverkleurig lint slingert de Moldau door Praag. Op de linkeroever steken de Praagse burcht en de St. Vitus Kathedraal fraai boven de stad uit. Op de rechteroever bepalen de gezellige pleinen, barokke kerken en talloze andere historische monumenten het straatbeeld. Ook 's avonds is er veel te beleven. Er zijn talloze leuke restaurants en café's. Tsjechië is het land waar het pils is uitgevonden. Na zdraví!
Bezienswaardigheden Praag +

Stedenreis naar St. Petersburg, de voormalige hoofdstad van Rusland
St. Petersburg

Dóbryj djen. Bezoek St. Petersburg

De stad van Peter de Grote

St. Petersburg is na Moskou de tweede stad van Rusland en was lange tijd de hoofdstad van het Russische rijk. De stad werd door tsaar Peter de Grote gesticht als 'venster op Europa' en is vernoemd naar de apostel Petrus (en niet de tsaar). St. Petersburg is gebouwd in de Neva rivierdelta; de stad telt dan ook maar liefst 342 bruggen en kreeg daardoor de bijnaam 'Het Venetië van het noorden'.
Bezienswaardigheden St. Petersburg +

Bezienswaardigheden Boedapest, hoofdstad van Hongarije
Boedapest - Stedentrip Hongarije

Stedenreis Boedapest

Nieuwe topper: De mooie hoofdstad van Hongarije

De stadsdelen Boeda en Pest vormen samen Boedapest, de hoofdstad van Hongarije in Centraal Europa. Beide stadsdelen worden door de slingerende Donau rivier van elkaar gescheiden.
Bezienswaardigheden Boedapest +

Verrassende stedentrips

Lekker dichtbij

Antwerpen
Brugge
Brussel
Gent
Luxemburg

Of juist iets verder weg

Berlijn
Boedapest
Dublin
Praag
Sint Petersburg