Reisgenieten - de leukste vakanties
Lissabon Stedentrip
Lissabon. Genieten in de hoofdstad van Portugal

Lissabon

Genieten in Portugal

Op een paar uur vliegen van Nederland ligt Lissabon, de perfecte stad voor een heerlijke stedentrip. De stad ligt fraai aan rivier de Taag en biedt een goede mix van historie, sfeer en cultuur. Je kunt er lekker en betaalbaar uit eten.

Lissabon +
Alaska stedentrip
Barcelona stedentrip. Je blijft ontdekken!
Barcelona. Je blijft ontdekken!

Barcelona

Daarom ga je wéér!

Barcelona bruist 24/7. Overdag kun je genieten van de stad, haar musea, winkels en architectonische hoogstandjes (of gewoon lekker naar het strand). 's Avonds kun je heerlijk uit eten en proeven van het rijke nachtleven. Barcelona verveelt nooit; ieder keer ontdek je wéér nieuwe dingen in deze geweldige stad.

Barcelona +
Berlijn Stedentrip
Hoofdstad Berlijn stedentrip
Hoofdstad Berlijn

Berlijn. Hoofdstad van Oost en West

Lekker lang Weekend Weg

De nieuwe hoofdstad van Duitsland is een bruisende mix van Oud en Nieuw. Het niemandsland dat nog tot 1989 tussen Ossies en Wessies bestond, verdwijnt in hoog tempo en wordt gevuld door architectonische hoogstandjes. Maar Berlijn biedt natuurlijk veel meer!

Berlijn +

Praag. De fraaie hoofdstad van Tsjechië
Praag

Praag

Romantiek aan de Moldau

Als een zilverkleurig lint slingert de Moldau door Praag. De vele bruggen, waaronder de beroemde Karelsbrug, verbinden beide oevers. Op de linker rivieroever steken de Praagse burcht en de St. Vitus Kathedraal fraai boven de stad uit. Op de rechteroever van de Moldau bepalen de vele gezellige pleinen, barokke kerken en talloze andere historische gebouwen het stadsbeeld. Verder kun je in de stad heerlijk uit eten én Tsjechië is het land waar het pils is uitgevonden. Na zdraví!

Praag +
Boedapest stedentrip
Bruisend Boedapest

Bruisend Boedapest

Lang Weekend Weg Hongarije

Boedapest, de bruisende hoofdstad van Hongarije, heeft voor elk wat wils, of je nu van winkelen, cultuur of uitgaan houdt. Boedapest heeft veel bezienswaardigheden waarvan het uitzicht op de beroemde kettingbrug en de achterliggende stad misschien wel de bekendste is. Niet voor niets staat dit stadsgezicht op de Unesco werelderfgoedlijst. En Hongarije klinkt misschien ver weg, maar de Hongaarse grens ligt maar 50 km van Wenen.

Boedapest +
Kopenhagen stedentrip Denemarken
Kopenhagen stedentrip Denemarken

Kopenhagen

Verrassend dichtbij

Den lille Havfrue kent iedereen. Gelukkig heeft de hoofdstad van Denemarken veel meer te bieden dan het beeldje van de zeemeermin: een mooi stadscentrum met talloze bezienswaardigheden en musea, de kermisattracties van Tivoli, leuke terrasjes, Nyhavn en nog veel meer.

Kopenhagen +

Dublin

De gezellige stedentrip

Als je van gezelligheid houdt, cultuur, muziek, sport, whiskey of een Guinness én je lievelingskleur is groen, dan is Dublin dé stad voor jou! Dublin is een prettige en gezellige stad die uitermate geschikt is voor een ontspannend weekendje weg of als startpunt voor een heerlijke vakantie in Ierland.

Dublin +

Brussel. De dubbelhoofdstad

Van België en Europa

Brussel is een dubbel-hoofdstad. Het is de zowel de hoofdstad van het koninkrijk België als het regeringscentrum van de Europese Unie. Brussel is ook een tweetalige stad. Er wordt zowel Frans als Nederlands gesproken.

Brussel +
Brussel stedentrip

Boek een lekker hotel Regel je eigen trip. Snel en eenvoudig Boek nu

Luxemburg Stad
Luxemburg stedentrip

Groothertogdom

Verrassend dichtbij

Luxemburg-stad is de hoofdstad van het gelijknamige ministaatje. Het is een overzichtelijke, prettige, maar ietwat brave vestingstad met een historisch centrum. Luxemburg is eveneens een prima uitvalsbasis Echternach en Vianden te bezoeken - of om even de grens over te gaan naar de oude Romeinse stad Trier of de Belgische Ardennen.

Luxemburg +
St. Petersburg
St. Petersburg

St. Petersburg

Russische trots met een Nederlands tintje

St. Petersburg was lange tijd de hoofdstad van het grote Russische rijk. In 1703 werd Petersburg door tsaar Peter de Grote gesticht als 'venster op Europa'. Naar zeggen vernoemde hij zijn stad naar apostel Petrus (en niet zichzelf). St. Petersburg is gebouwd in de Neva rivierdelta aan de Oostzee; de stad telt dan ook maar liefst 342 bruggen en kreeg daardoor de bijnaam 'Het Venetië van het noorden'. Interessanter het grote historische centrum. Samen met de Russische cultuur is een stedenreis naar deze ongeëvenaarde stad een geweldige belevenis.

St. Petersburg +
Warschau stedentrip
Warschau

Warschau

Eens wat anders?

Warschau is een merkwaardige stad. De hoofdstad van Polen heeft in de vorige eew veel te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog en het communisme. Maar nu, geruime tijd na de Koude Oorlog, begint de stad van Chopin aan de Wisła rivier een geheel eigen uitstraling te krijgen.

Warschau +

Ook populair

Brugge
Brugge
Antwerpen
Antwerpen
Oslo
Oslo
Wenen
Wenen
Stedentrips in Duitsland
Stedentrips Duitsland
Londen citytrip
Londen

©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!