De leukste zonvakanties op de Canarische Eilanden

Zon, zon, zon! Strand, strand, strand!

Ieder Canarisch eiland heeft haar eigen karakter. De landschappen variëren per eiland. Fuerteventura en Lanzarote zijn extreem droog en kaal. Op La Palma vind je juist weelderige groene natuur. Wat de Canarische eilanden met elkaar gemeen hebben zijn de vulkanische oorsprong en, bovenal, het gehele jaar een aantrekkelijk klimaat!
Vakantie op het zonovergoten Fuerteventura, het eiland met de meeste en mooiste stranden
Behalve zon en mooie stranden kun je ook heerlijk surfen en kiten tijdens je vakantie op Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura

De mooiste stranden van de Canarische Eilanden

De temperatuur, de prachtige zandstranden in allerlei kleurschakeringen maken Fuerteventura tot de perfecte plek voor een heerlijk zonvakantie. Ook windsurfers komen hier aan hun trekken vanwege de altijd aanwezige wind.
Het binnenland van Fuerteventura is droog en woest. Er is weinig begroeing. Overal op het eiland kom je gedoofde vulkanen en uitgestrekte lavavelden tegen.
Zonvakantie Fuerteventura »

La Palma

Relaxed genieten van de Canarische zon

La Palma is het groenste Canarische eiland en de meer dan 1000 km wandelpaden bieden voor iedere wandelaar wat wils. De belangrijkste badplaatsen, Los Cancajos in het oosten en Puerto Naos in het westen, hebben stranden met vulkanisch zand. Het vliegveld ligt vlak bij hoofdstad Santa Cruz.
Zonvakantie La Palma »

Vakantie op het zonnige Canarische Eiland Lanzarote

Lanzarote

Canarische zon, zee en vulkanen

Lanzarote is vooral bekend vanwege de vele vulkanen. Er zijn er bijna 300. Door uitbarstingen in het verleden is het eiland in zijn geheel bedekt met een donkergekleurde laag lava. Samen met het naastgelegen Fuerteventura is het het meest woeste en dorre eiland van de archipel. Opvallend op het eiland is de wijnbouw. Iedere rank staat in haar eigen 'hoyo', een kuil in de zwarte vulkanische grond met daaromheen een halfrond muurtje van lavastenen die de plant bescherming biedt tegen de wind.
Zonvakantie Lanzarote »

Gran Canaria, een van de populairste bestemmingen op de Canarische Eilanden

Gran Canaria

Het grootste van de Canarische Eilanden

Gran Canaria is wat inwoners en het aantal toeristen betreft (ruim 1,5 miljoen per jaar) het belangrijkste eiland van de Canarische eilanden. In het binnenland vind je een vulkanisch berggebied. Aan de zuidkust vind je prachtige lange zandstranden.
Zonvakantie Gran Canaria »

Tenerife

Het populairste van de Canarische Eilanden

Dankzij de prachtige witte stranden en de vele uitgaansgelegenheden in de badplaatsen, is Tenerife een van de meest populaire Canarische vakantie-bestemmingen. Maar het eiland biedt meer. In het binnenland zijn er vruchtbare valleien die het eiland een groen aanzien geven. De Pico del Teide is met 3718 m de hoogste bergtop van Spanje.
Zonvakantie Tenerife »

Het Canarische Eiland La Gomera

La Gomera

Klein maar karaktervol Canarisch Eiland

La Gomera is een klein cirkelvormig eiland. Vanuit Nederland gaan er geen rechtstreekse vluchten naar toe, maar een overstap op Tenerife (vliegen of veerdienst) is wel mogelijk. Het is een ruig eiland met langs de kust kliffen. Het hoogste punt is de 1487 meter hoge Garajonay. Het eiland leent zich uitstekend voor stevige wandeltochten.
Vakantie La Gomera »

Het Canarische Eiland El Hierro

El Hierro

Het kleinste Canarische eiland biedt vooral rust!

El Hierro 'La Isla Chiquita' is het kleinste bewoonde eiland van de archipel. Als enige eiland van de groep biedt het weinig voor strandgangers en zonaanbidders; de kust bestaat uit hoge kliffen en niet uit zandstranden zoals je die op de andere eilanden hebt. Wat het eiland wél heeft te bieden is rust. Heel veel rust.
Op het eiland wonen slechts zo'n 8500 mensen.
Vakantie El Hierro »

De Canarische Eilanden La Graciosa, Montana Clara en Alegranza

Onbewoonde Canarische Eilanden

De kleine eilandjes

Naat de eerder genoemde eilanden zijn er ook nog een paar kleinere rotsachtige eilandjes die slechts deels bewoond worden: Los Lobos, ten noorden van Fuerteventura en de eilandjes La Graciosa, Montana Clara en Alegranza te noorden van Lanzarote.

Vulkanische oorsprong Canarische Eilanden
De vulkanische oorspronge van de Canarische Eilanden zijn in het landschap duidelijk te zien

Vulkanische oorsprong

Vulkaan uitbarstingen?

De laatste grote vulkaanuitbarsting op de Canarische eilanden vond plaats op Tenerife in 1826. De meest recente uitbarsting, maar dan op veel kleinere schaal, was in 1971 op La Palma.Vakantiehuisjes en appartementen op de Canarische Eilanden