Reisgenieten - de leukste vakanties

Canarische Eilanden zonvakantie

Genieten met de hele familie van zon, zee en strand op de Canarische eilandenGenieten met de hele familie van zon, zee en strand op de Canarische eilanden

Zon, zon, zon! Strand, strand, strand!

Ieder Canarisch eiland heeft haar eigen karakter. De landschappen variëren per eiland. Fuerteventura en Lanzarote zijn extreem droog en kaal. Op La Palma vind je juist weelderige groene natuur. Wat de Canarische eilanden met elkaar gemeen hebben zijn de vulkanische oorsprong en, bovenal, het gehele jaar een aantrekkelijk klimaat!Fuerteventura zonvakantie. De mooiste stranden van de Canarische Eilanden
Fuerteventura

Fuerteventura zonvakantie

De mooiste stranden van de Canarische Eilanden

De temperatuur, de prachtige zandstranden in allerlei kleurschakeringen maken Fuerteventura tot de perfecte plek voor een heerlijk zonvakantie. Ook windsurfers komen hier aan hun trekken vanwege de altijd aanwezige wind. Het binnenland van Fuerteventura is droog en woest. Er is weinig begroeing. Overal op het eiland kom je gedoofde vulkanen en uitgestrekte lavavelden tegen.

Fuerteventura +


La Palma. Vakantie op een vulkaan
La Palma

La Palma

Vakantie op een vulkaan

La Palma is het groenste Canarische eiland en de meer dan 1000 km wandelpaden bieden voor iedere wandelaar wat wils. De belangrijkste badplaatsen, Los Cancajos in het oosten en Puerto Naos in het westen, hebben stranden met vulkanisch zand. Het vliegveld ligt vlak bij hoofdstad Santa Cruz.

La Palma +


Vakantie Lanzarote. Canarische zon, zee en vulkanen
Een lekkere zon- en strandvakantie op de Canarische eilanden

Vakantie Lanzarote

Canarische zon, zee en vulkanen

Lanzarote is vooral bekend vanwege de vele vulkanen. Er zijn er bijna 300. Door uitbarstingen in het verleden is het eiland in zijn geheel bedekt met een donkergekleurde laag lava. Samen met het naastgelegen Fuerteventura is het het meest woeste en dorre eiland van de archipel. Opvallend op het eiland is de wijnbouw. Iedere rank staat in haar eigen 'hoyo', een kuil in de zwarte vulkanische grond met daaromheen een halfrond muurtje van lavastenen die de plant bescherming biedt tegen de wind.

Lanzarote +


Lanzarote vakantie aanbiedingen. Boek nu je reis naar Lanzarote

Lanzarote vakantie aanbiedingen

Boek nu je reis naar Lanzarote

Lanzarote staat bekend om haar heerlijke zonnige weer. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust is het klimaat 's zomers en 's winters aangenaam. Kortom een ideale bestemming om in de zomer &eacite;n in de winter regen en kou in Nederland te ontlopen. Een zonnige vakantie naar Lanzarote op de Canarische Eilanden is snel en eenvoudig geregeld. Een overzicht met de beste aanbiedingen en populairste reizen uit het aanbod van de grote reisorganisaties:

Aanbiedingen Lanzarote +


La Gomera vakantie. Bezienswaardigheden, wandelen, genieten én zon
De toppen in het midden van het Canarische eiland La Gomera hangen soms in de wolken

La Gomera vakantie

Bezienswaardigheden, wandelen, genieten én zon

La Gomera is een bestemming voor het hele jaar, maar niet voor de doorsnee toerist. Nauwelijks zandstranden en geen directe vluchten, wél een aangename temperatuur in zomer én winter. Het eiland is een aangename wandelbestemming. La Gomera biedt spectaculaire natuur. Bergen, diepe barranco's, glooiende velden, woestijn en mooie baaien aan de kust. Maar La Gomera heeft bovenal een geheel eigen karakter!

La Gomera +


El Hierro: De mooiste wandelbestemming Canarische Eilanden. Vakantie El Hierro: Klein maar karaktervol
De ruige kust van de Canarische Eilanden

El Hierro: De mooiste wandelbestemming Canarische Eilanden

Vakantie El Hierro: Klein maar karaktervol

La Isla Chiquita is de vrolijke bijnaam voor El Hierro, het kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland biedt weinig voor strandgangers en zonaanbidders; de kust bestaat voornamelijk uit steile kliffen en niet uit zandstranden zoals de andere Canarische eilanden. Wél heeft El Hierro charme en rust te bieden. Mede daardoor wint het eiland steeds meer aan populariteit, vooral onder wandelaars.

El Hierro +


Tenerife vakantie. Het eiland van de eeuwige lente
Relaxen op het strand van Tenerife op de Canarische Eilanden

Tenerife vakantie

Het eiland van de eeuwige lente

De grootste verrassing van Tenerife is de el Teide, de hoogste berg van Spanje. Terwijl op de top van de imposante vulkaan soms sneeuw ligt (op slechts 300 km afstand van de Sahara!), kun je beneden bij de oceaan heerlijk aan het strand van de zon genieten. Het zuiden van Tenerife is het meest in trek bij de toerist op zoek naar zon en vertier. Het noorden van Tenerife is veel ruiger en veel minder toeristisch.

Tenerife +


Tenerife bezienswaardigheden. Tenerife ontdekken - de leukste tips voor uitstapjes
Walvis spotten Tenerife

Tenerife bezienswaardigheden

Tenerife ontdekken - de leukste tips voor uitstapjes

Wat zijn de highlights van Tenerife naast de bekende stranden en het lekkere weer? Een overzichtje met de mooiste bezienswaardigheden en leukste uitstapjes op Tenerife.

Bezienswaardigheden +


Tenerife sportieve uitstapjes: 8 tips. Actieve vakantie op de Canarische Eilanden
Kustpad

Tenerife sportieve uitstapjes: 8 tips

Actieve vakantie op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden hebben het imago dat ze alleen maar zon, zee en strand bieden. Maar dat beeld klopt niet helemaal. Zo zijn er volop mogelijkheden voor actievelingen en kun je er klimmen, downhillen, duiken, surfen, kiten en nog heel veel meer. En dat alles op en rond een enorme vulkaan in een spectaculair landschap en met een heerlijk klimaat. 8 tips om leuke dingen te doen op Tenerife:

Tenerife actief +


Vakantie aanbiedingen Tenerife, Canarische Eilanden. Boek nu je vakantie naar de Canarische zon

Vakantie aanbiedingen Tenerife, Canarische Eilanden

Boek nu je vakantie naar de Canarische zon

Tenerife staat bekend om haar eindeloze zandstranden. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust heeft het s'zomers én 's winters een heerlijk klimaat. Kortom een ideale zomer- en winterzon bestemming om de regen en kou in Nederland te ontlopen. Een zonnige vakantie naar Tenerife op de Canarische Eilanden is snel geregeld. Een overzicht met de beste aanbiedingen en populairste reizen uit het aanbod van de grote reisorganisaties:

Aanbiedingen Tenerife +


Gran Canaria vakantie.
Strand & zon: vakantie!

Gran Canaria vakantie

Gran Canaria staat bekend om haar heerlijke weer. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust heeft het s'zomers en 's winters een aangenaam klimaat. Kortom een ideale zomer- en winterzon bestemming om de regen en kou in Nederland te ontlopen. Een zonnige vakantie naar Gran Canaria op de Canarische Eilanden is snel geregeld. Een overzicht met de beste aanbiedingen en populairste reizen uit het aanbod van de grote reisorganisaties.

Gran Canaria +


Praktische informatie. Eilandhoppen Canarische Eilanden
Een lekkere zon- en strandvakantie op de Canarische eilanden

Praktische informatie

Eilandhoppen Canarische Eilanden

De term eilandhoppen komt eigenlijk uit Griekenland waar veel mensen tijdens de vakantie van eiland naar eiland trekken. Ook op de Canarische Eilanden wordt het Eilandhoppen steeds populairder. De vakantie op een van de grotere eilanden wordt dan uitgebreid met een bezoek van een of meerdere dagen aan een van de andere eilanden.

Praktische informatie +


Waar liggen de Canarische Eilanden?. El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzaro
Kamelen op Lanzarote

Waar liggen de Canarische Eilanden?

El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzaro

Alle bewoonde eilanden van de Canarische archipel hebben tegenwoordig hun eigen vliegveld, maar ze bieden niet allemaal dezelfde verbindingen met het vasteland en met de andere Canarische eilanden. Een vlucht tussen El Hierro en La Palma duurt ca. 20 minuten. De vlucht van La Palma naar Lanzarote duurt ca. 70 minuten.

Waar ligt het? +


Aanbiedingen. Boek nu je vakantie naar de Canarische zon
Vertrek vanaf de luchthaven. De vakantie kan beginnen

Aanbiedingen

Boek nu je vakantie naar de Canarische zon

De Canarische Eilanden staan bekend om haar heerlijke klimaat en de vele stranden. Dankzij de ligging voor de Afrikaanse kust hebben de eilanden s'zomers en 's winters een aangenaam klimaat. Kortom een ideale zomer- en winterzon bestemming om de regen en kou in Nederland te ontlopen. Een zonnige vakantie naar de Canarische Eilanden is snel geregeld. Een overzicht met de beste aanbiedingen en populairste reizen uit het aanbod van de grote reisorganisaties.

Aanbiedingen +


Vulkanische oorsprong Canarische Eilanden
De vulkanische oorspronge van de Canarische Eilanden zijn in het landschap duidelijk te zien

Vulkanische oorsprong

Kans op vulkaan uitbarstingen?

De laatste grote vulkaanuitbarsting op de Canarische eilanden vond plaats op Tenerife in 1826. De meest recente uitbarsting, maar dan op veel kleinere schaal, was in 1971 op La Palma.

©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!