Reisgenieten - de leukste vakanties

British Columbia

Vakantie in British Columbia aan de spectaculaire westkust van Canada!Vakantie in British Columbia aan de spectaculaire westkust van Canada!

Het Wilde Westen van Canada

De Canadese westkust is een van de populairste vakantiebestemmingen binnen Canada. Dit gebied heeft dan ook heel veel te bieden: De uitgestrekte ruige en ongerepte natuurgebieden van de Rocky Mountains, Vancouver Island en de kuststreek verder naar het noorden maar ook steden als Vancouver (Olympische winterspelen 2010) en Calgary (Winterspelen '88). Vakantie in Canada: een onvergetelijke reis vol avontuur!British Columbia: Het Wilde Westen van Canada. De Canadese westkust
Peyto Lake

British Columbia: Het Wilde Westen van Canada

De Canadese westkust

British Columbia aan de Canadese westkust beslaat een gebied groter dan verschillende Europese landen bij elkaar. Zo past Nederland 2x in Vancouver Island. In British Columbia vind je de Rocky Mountains en de mooiste en meest spectaculaire natuurgebieden van Canada. Vanwege de enorme afstanden is het onmogelijk om alles te ontdekken. Beter is het om een aantal interessante delen te verkennen.

British Columbia +


Vancouver bezienswaardigheden. Hoofdstad British Columbia, Canadese Westkust
De skyline van Vancouver aan de Canadese westkust

Vancouver bezienswaardigheden

Hoofdstad British Columbia, Canadese Westkust

Vancouver is de grootste stad aan de Canadese westkust. De metropool wordt omsloten door de Coast Mountains en de Grote Oceaan. Vancouver wordt samen met Sydney gezien als een van de beste wereldsteden om te wonen. Het is een aangename kosmopolitische stad met een strand, volop water om te varen, vissen, zeilen en surfen, een natuurpark waar je kunt hiken en 's nachts wilde beren kunt tegenkomen en een Olympisch skigebied. Om Vancouver op je gemak te ontdekken, zul je enkele dagen nodig hebben.

Vancouver +


Vancouver Island. Het grootste eiland in de Stille Oceaan
Vancouver Island

Vancouver Island

Het grootste eiland in de Stille Oceaan

Voor de Canadese westkust bij Vancouver ligt Vancouver Island, een eiland zo groot als Nederland. Het wordt door de Straat van Georgia gescheiden van het vaste land. Op het eiland wonen een slechts 800.000 mensen, waarvan de helft in hoofdstad Victoria. Het eiland heeft veel te bieden. Hoogtepunten zijn o.a. Victoria, de verschillende natuurparken en de mogelijkheden om grizley beren, walvissen en orca's te zien.

Vancouver Island +


 Vakantie Rocky Mountains - hoogtepunt van je Canada reis. De Rockies - Het mooiste stukje Canada
Maligne lake, een van de mooiste meren van de Canadese Rockies. Het is misschien wel het meest gefotografeerde meer van Canada!

Vakantie Rocky Mountains - hoogtepunt van je Canada reis

De Rockies - Het mooiste stukje Canada

De Rocky Mountains is een bergketen aan de Canadese westkust die doorloopt tot ver in de Verenigde Staten. In de Canadese Rockies liggen vier grote nationale parken: Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. De parken zijn gezamenlijk zo'n 23.000 km² groot en bieden bijzonder veel natuurschoon: je ziet er o.a. herten, wolven en beren in hun natuurlijke omgeving, wilde rivieren, watervallen, canyons, hoge bergtoppen met gletsjers en uitgestrekte meren met vaak een typische blauwe kleur.

Rocky Mountains +


Wells Gray. British Columbia
Wells Gray in British Columbia

Wells Gray

British Columbia

Wells Gray Provincial Park is een ruig natuurgebied en is een goede plek om enkele dagen te verblijven, bijvoorbeeld als je onderweg bent van Vancouver naar Jasper of Mount Robson. Grote delen van het park zijn moeilijk te bereiken, maar vanaf Clearwater loopt er een 63 km lange toegangsweg het park in. Een aantal spectaculaire bezienswaardigheden zijn vanaf deze weg eenvoudig te bereiken.

Wells Gray +


The Kootenays. Het zuidoosten van British Columbia
Spotted Lake in de omgeving van Osoyoos

The Kootenays

Het zuidoosten van British Columbia

The Kootenays in het zuidoosten van British Columbia is een van de mooiste gebieden van Canada met uitgestrekte meren, wilde rivieren en besneeuwde bergtoppen. Het gebied is vernoemd naar de Kootenay rivier.

Kootenays +


Alberta. Rondreis Alberta
Op weg naar de Rockies. Alberta in het westen van Canada

Alberta

Rondreis Alberta

Alberta ligt aan de oostkant van de Rocky Mountains. Calgary is de grootste stad van de staat en is een goede uitvalsbasis om de nationale parken Jasper en Banff in de Rocky Mountains te bezoeken. Aan de zuidkant grenst Alberta aan de Amerikaanse staat Idaho. Bijzonder in Alberta is ook het Dinosaur National Park waar meer dan 300 skeletten van dino's zijn gevonden.

Alberta en Calgary +


Yukon: Goudzoeken in de Klondike. De voortdurende Goldrush

Yukon: Goudzoeken in de Klondike

De voortdurende Goldrush

Was het de illustere Skookum Jim (bij het afwassen in de rivier), George Carmack of zijn zuster Kate Karmack (bij het theezetten) die op 17 augustus 1896 als eerste goud vond in de Rabbit Creek? Wie het ook was, hun vondst veroorzaakte de laatste grote goldrush van Noord-Amerika.

Yukon +


Wilde dieren spotten Canada: The Big 5. De grootste en gevaarlijkste dieren van Canada
Bultrug Walvis (Humpback whale) voor de Canadese kust bij Vancouver Island

Wilde dieren spotten Canada: The Big 5

De grootste en gevaarlijkste dieren van Canada

De uitgestrekte en ongerepte wilde natuur is natuurlijk een van dé belangrijkste redenen om naar Canada op vakantie te gaan. Er is een grote kans dat je allerlei grotere en kleinere dieren in het wild tegen zult komen variërend van beren, herten en wolven tot bijzondere vogels zoals arenden en zeedieren als zeehonden, walvissen en orca's. The 'Big Five' en andere dieren van Canada.

Wilde dieren +


Canada: steden, provincies en territories. Canada van Oost naar West
Eén van de vele meren van Canada

Canada: steden, provincies en territories

Canada van Oost naar West

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. De variatie aan landschappen in dit enorme land is dan ook enorm: spectaculaire oceaankusten, prairies, ijsvlaktes, berggebieden, meren en oneindige bossen. Er is echter één overeenkomst: Alles is groot en uitgestrekt. Een dwarsdoorsnede van Canada van 6000 km van Oost naar West langs alle provincies, territoria en belangrijkste steden.

Provincies & Territories +


Praktische informatie vakantie Canada. Nuttige tips voor je reis
Met de trein door Canada: The Rocky Mountaineer

Praktische informatie vakantie Canada

Nuttige tips voor je reis

Praktische reisinformatie over vakantieland Canada. Het klimaat, taal, elektriciteit, geld en andere informatie voor je vakantie naar Canada. In onze Canadian Bookstore vind je de beste reisgidsen en leukste boeken voor je vakantie.

Praktische informatie +


©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!