Vakantie British Columbia: Welkom in het Wilde Westen van Canada!

Vakantie in Canada - een reis om nooit meer te vergeten!
Vakantie in Canada!

De Rockies, uitgestrekte bossen, bergen en wilde dieren

De Canadese westkust is een van de populairste vakantiebestemmingen binnen Canada. Dit gebied heeft dan ook heel veel te bieden: De uitgestrekte ruige en ongerepte natuurgebieden van de Rocky Mountains, Vancouver Island en de kuststreek verder naar het noorden maar ook steden als Vancouver (Olympische winterspelen 2010) en Calgary (Winterspelen '88). Vakantie in Canada: een onvergetelijke reis vol avontuur!
De Rocky Mountains in Canada
De Rocky Mountains, een van de populairste vakantie gebieden in Canada

De Rockies

De mooiste Nationale Parken van Canada vind je in de Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een bergketen aan de Canadese westkust die doorloopt tot ver in de Verenigde Staten. In de Canadese Rockies liggen vier grote nationale parken: Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. Deze parken met hun ruige natuur bieden veel natuurschoon: veel wilde dieren zoals herten, wolven en beren en wilde rivieren, watervallen, canyons, hoge bergtoppen met gletsjers en uitgestrekte meren met vaak een typische blauwe kleur.
De Rocky Mountains »

Wells Grey Provincial Park in British Columbia aan de Canadse Westkust
Wells Gray, een van de vele mooie parken van Canada

British Columbia

De Canadese westkust

De provincie British Columbia aan de Canadese westkust beslaat een gebied groter dan verschillende Europese landen bij elkaar. Zo is Vancouver Island alleen al 2x zo groot dan Nederland. In British Columbia vind je de mooiste en meest spectaculaire natuurgebieden van Canada, waaronder de Rocky Mountains. Vanwege de enorme afstanden is het onmogelijk om alles te ontdekken, beter is het om een aantal interessante delen te verkennen.
British Columbia

Het gezellige Gastown in Vancouver met links de beroemde stoomklok

Vancouver

De populairste stad van Canada

Vancouver is een prettige stad. De metropool wordt omsloten door de Coast Mountains en de Grote Oceaan. In de stad heb je zelfs een strand, kun je vissen, zeilen, duiken en zonnebaden en heb je een natuurpark waar je 's nachts wilde beren kunt tegenkomen. Buiten de stad heb je bergen en kun je skiën. Om de stad op je gemak te kunnen bekijken zul je enkele dagen nodig hebben.
Alles over Vancouver »

Vancouver Island aan de stille oceaan in Canada

Vancouver Island

Het grootste eiland van Canada

Voor de Canadese westkust ligt Vancouver Island. Het eiland wordt door de Straat van Georgia gescheiden van het vaste land. Het eiland is zo'n 460 km lang en 90 km breed. Op het eiland wonen een kleine 800.000 mensen waarvan de helft in de erg Brits aandoende hoofdstad Victoria. Het eiland heeft veel te bieden. Hoogtepunten zijn o.a. Victoria, de verschillende natuurparken en de mogelijkheden om walvissen en orca's te zien.
Vancouver Island »

Canadese Totempaal

Steden & regio's

De belangrijkste Canadese plaatsen

Canada is een van de grootste landen van de wereld. De variatie aan landschappen in dit enorme landschap is dan ook overweldigend: spectaculaire oceaankusten, prairies, ijsvlaktes, berggebieden, meren en oneindige bossen. Er is echter één overeenkomst. Alles is groot en uitgestrekt.
Plaatsen en provincies »

Camperhuur Canada
De Camper is een populaire manier om Canada te ontdekken

Verblijf in Canada

Aangename hotels

Een rondreis met een camper is een populaire manier om Canada te ontdekken. Niet voor niets want een camper biedt je veel vrijheid. Nadelen zijn echter wel de prijs (zowel camper als campings) en de ruimte (voor lange mensen). Een andere manier om te reizen is per huurauto en dan te overnachten in hotels. Het vinden van een hotel is niet echt moeilijk, maar er zijn niet zoveel motels langs de weg als in bijvoorbeeld de VS.
Hotels Canada »


Bultrug of Humpback walvis voor de kust van Vancouver Island
Bultrug of Humpback walvis voor de kust van Vancouver Island

The Big Five Canada

De grootste en wildste dieren

De uitgestrekte en ongerepte wilde natuur is natuurlijk een van de belangrijkste redenen om naar Canada op vakantie te gaan. Grote dieren die je hier in het wild tegen kunt komen zijn ondermeer grizzly's en zwarte beren, walvissen en orca's, elanden, wolven, arenden en andere grote roofvogels.
De Big 5 grote dieren Canada »


Canadese Mountie
Canadese Mountie, de typische Canadese politieagent