Reisgenieten - de leukste vakanties

Australie vakantie

Skyline Sydney. Links het Operahouse, rechts de Harbor BridgeSkyline Sydney. Links het Operahouse, rechts de Harbor Bridge

Van Sydney naar Darwin, van Perth tot Brisbane

G'Day. Welkom in Australie, het ultieme vakantieland vol avontuur. Geniet van het stadsleven in de metropolen Sydney of Melbourne of ontdek de onmetelijke outback. Highlights van Australie zijn ondermeer het Great Barrier Reef (duiken of snorkelen verplicht!), Ayers Rock, de Great Ocean Road, Sydney, de Top-End, de eindeloze en zinderende Outback en natuurlijk nog veel en veel meer!New South Wales bezienswaardigheden. Uitstapjes in de oudste staat van Australie
Met Crocodile Dundee op stap in de Blue Mountains, omgeving Sydney

New South Wales bezienswaardigheden

Uitstapjes in de oudste staat van Australie

De staat New South Wales (NSW) ligt aan de Australische zuid-oostkust. Het is de oudste en meest dichtbevolkte staat van Australie. Bijna eenderde van de bevolking woont hier in en rond Sydney. Sydney is niet alleen zeer de moeite waard om te bezoeken, ook in de omgeving is volop te doen. Sydney is tevens de ideale stad om je reis door Australie te beginnen of af te sluiten.

New South Wales +


Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie. Hotspots en bezienswaardigheden
Het Sydney Opera House in Sydney

Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie

Hotspots en bezienswaardigheden

Sydney is een geweldige stad. Het is de oudste en tevens een van de grootste en populairste steden van Australie. De haven met de beroemde Harbour bridge en het Sydney Opera House bepalen het aangezicht van de stad. De ferry's vanaf Circular Quay brengen je naar populaire plekken aan de rand van de stad als Bondi en Manly Beach. Landinwaarts liggen de populaire Blue Mountains.

Sydney +


Vakantie in deelstaat Victoria. Bezienswaardigheden zuidoost Australie
The Twelve Apostles aan de Great Ocean Road

Vakantie in deelstaat Victoria

Bezienswaardigheden zuidoost Australie

Deelstaat Victoria is een van de belangrijkste en meest dichtbevolkte staten van Australië. Hoofdstad Melbourne is de grootste en belangrijkste stad van Victoria. Naast Melbourne zijn The Great Ocean Road en de Grampians de grootste attracties. In Victoria zijn mogelijkheden voor wintersport.

Victoria +


Melbourne bezienswaardigheden, hoofdstad Victoria. De tweede stad van Australie
Het Victoriaanse treinstation in Melbourne

Melbourne bezienswaardigheden, hoofdstad Victoria

De tweede stad van Australie

Melbourne ligt aan de zuidoost kust van Australie. Het is de hoofdstad van deelstaat Victoria. In de sfeervolle stad vind je nog volop oude gebouwen in Victoriaanse stijl waardoor de stad soms enigszins Europees aanvoelt.

Melbourne +


South Australia bezienswaardigheden. Goede uitvalsbasis voor je Australie vakantie
Flinders Ranges in South Australia

South Australia bezienswaardigheden

Goede uitvalsbasis voor je Australie vakantie

De staat South Australia ligt aan de zuidkust van Australie. De meeste inwoners wonen in de steden en landbouwgebieden langs de kust ten zuiden van Port Augusta. Slechts 1 procent woont in de rest van de staat, de dorre en uitgestrekte outback.

South Australia +


Adelaide. Bezienswaardigheden hoofdstad South Australia. Wijnhoofdstad van Australie
Downtown Adelaide

Adelaide. Bezienswaardigheden hoofdstad South Australia

Wijnhoofdstad van Australie

De meeste inwoners van Zuid-Australie wonen in hoofdstad Adelaide. Het noordelijke deel van de staat ligt in de Outback en is droog en dor. Het zuidelijke gedeelte langs de kust is echter groen en vruchtbaar en is wereldberoemd om haar goede wijnen.

Adelaide +


Coober Pedy. Wonen onder de grond
Ondergrondse kerk in Coober Pedy

Coober Pedy

Wonen onder de grond

Langs de Stuart Highway, in de zinderende Outback van South Australia, ligt Coober Pedy. In en rond het mijnstadje wordt in de bodem opaal gewonnen. Bij binnenkomst komt het mijnstadje een beetje vreemd over. Niet vreemd dat juist hier de avonturenfilm Mad Max is opgenomen. Overal zie je hopen met resten puin uit de mijnen liggen en waarschuwen bordjes voor de diepe putten. Maar in plaats van putten bouwen sommige miners hun schacht ook om tot woning. Vanwege de hitte in de zomer is het boven de grond veel te heet, maar onder de grond heerlijk koel. Alleen de ventilatieschachten en een boom op een gedempte put van het afvalwater verraadt dat hier mensen wonen.

Coober Pedy +


Queensland: de oostkust van Australie. The Sunshine State
De oceaan ten zuiden van Cairns

Queensland: de oostkust van Australie

The Sunshine State

Queensland ligt aan de Australische oostkust. Ook binnen Australie is de deelstaat met haar Gold Coast een populaire vakantiebestemming. Van de 3 miljoen Queenlanders wonen de meesten in de smalle kuststrook ten oosten van de Great Dividing Range. Aan de vele zonneschijn, de stranden en het alom aanwezige vakantiegevoel dankt Queensland haar bijnaam Sunshine State.

Queensland +


Western Australia. De spectaculaire Australische westkust
Bij Monkey Mia aan de Australische westkust komen de dolfijnen naar het strand

Western Australia

De spectaculaire Australische westkust

Het westelijke deel van Australie wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Met recht, want dit uitgestrekte "wilde westen" iedt volop avontuur en vrijheid. Het gebied tussen Perth en het 4200 km verder gelegen Darwin herbergt een aantal geweldige natuurparken zoals de Kimberley en kun je genieten van prachtige stranden, duiken, snorkelen en met een beetje geluk vaak ook walvissen en dolfijnen zien.

Western Australia +


Perth bezienswaardigheden. Uitstapjes en leuke dingen doen in Perth en omgeving
Perth, hoofdstad Western Australia

Perth bezienswaardigheden

Uitstapjes en leuke dingen doen in Perth en omgeving

Hoofdstad Perth is de grootste en belangrijkste stad van Western Australia. Door haar afgelegen ligging aan de Swan River is Perth misschien wel de meest afgelegen metropool ter wereld. Maar dankzij de goede verbindingen en facaliteiten is de stad een goed startpunt om West-Australie te ontdekken of als beginpunt voor een enkele reis richting Broome en Darwin.

Perth +


De Kimberley. En de Gibb River road
De Kimberley: Het avontuur wacht!

De Kimberley

En de Gibb River road

De Kimberley ligt in het noord-oosten van West-Australie, tegen de grens met the Northern Territory. De regio herbergt een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden waaronder de Bungle Bungles. Avonturiers kunnen in de droge tijd de Kimberly met hun 4x4 ontdekken via de Gibb River road. Reizigers met een gewone auto/camper kunnen de geasfalteerde weg nemen. In het regenseizoen zijn sommige wegen volkomen onbegaanbaar en worden dan afgesloten voor alle verkeer.

De Kimberley +


Broome - op de rand van de tropen. Van parelvissersdorp tot strandparel
Cable Beach, Broome

Broome - op de rand van de tropen

Van parelvissersdorp tot strandparel

Het aangename Broome is een snelgroeiend stadje in het noordwesten, halverwege Perth en Darwin. Broome ligt op de rand van de tropen en is vooral bekend geworden door haar parelindustrie. Na je reis door de outback is Broome een aangename stop en geeft je de kans om weer eens van het goede stadsleven te genieten; uit eten, shoppen en uitgaan. Broome heeft heerlijke stranden (op sommige mag je ook met de auto komen) aan de Indische Oceaan, waaronder het beroemde Cable Beach. Het mooie witte zandstrand is maar liefst 22km lang.

Broome +


De Northern Territory (NT). Vakantie in Top-End Australië
Genieten van de zonsondergang bij Ubirr in Kakadu National Park

De Northern Territory (NT)

Vakantie in Top-End Australië

De Aboriginals onderscheiden in het tropische noorden van Australie maar liefst 6 verschillende seizoenen, variërend van een droge tot extreem natte periode (The wet). De Northern Territory (NT) is misschien wel het meest ongerepte stuk Australie. De staat strekt zich uit van Darwin in de Top End tot aan Ayers Rock in centraal Australie. Hoogtepunten in het noorden zijn o.a de nationale parken Kakadu (half zo groot als Nederland, met verschillende landschappen en Aboriginal Rock Art sites), Litchfield en Katherine Gorge, het uitgestrekte Arnhemland en Darwin.

Northern Territory +


Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT). De grootste stad van het noorden
De gezellige Mindil Beach Market

Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)

De grootste stad van het noorden

Darwin is vanuit Europa de dichtsbijzijnde vliegbestemming in Australie. Daarom kiezen sommige reizigers juist deze stad als eind- of startpunt van hun reis. Darwin is een broeierige, maar moderne stad en is hoofdstad van de Northern Territory. Vanuit Darwin bereik je eenvoudig de belangrijkste en meest populaire Nationale Parken in het noorden. Maar wil je naar de grote steden in het zuiden, dan heb je nog een flinke reis voor de boeg!

Darwin +


De Outback: het onmetelijke binnenland van Australie. The Red Centre: het hart van Australie
Wachten op de zonsondergang Uluru (Ayers Rock)

De Outback: het onmetelijke binnenland van Australie

The Red Centre: het hart van Australie

De outback is het uitgestrekte gebied in het centrale deel van Australie en ligt ver weg van de bewoonde wereld. De outback beslaat zo'n driekwart van Australie en ligt grotendeels in de deelstaten Northern Territories en Western Australia. De hoofdroute door centraal Australie loopt van Adelaide in het zuiden naar Darwin in het uiterste noorden. Halverwege je reis kom je langs Alice Spings, de 'hoofdstad' van het Red Centre, waar je Uluru (Ayers Rock), The Olgas en Kings Canyon kunt bezoeken.

De Outback +


Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie. Nuttige tips en praktische reisinformatie
Take care!

Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie

Nuttige tips en praktische reisinformatie

Onderschat nooit de afstanden in Australie. Het continent is enorm groot en heeft verschillende tijd- en klimaatzones. Om rond te reizen moet je dan ook genoeg tijd uittrekken. Het beste kun je van te voren een bewuste keuze maken van de plekken die jij wilt bezoeken. Een verre reis naar Australie vraagt om een goed voorbereiding. Hieronder praktische informatie over verkeer, tijdzones, geld, taal en andere praktische zaken.

Praktische informatie +


Australie met de trein. Ontspannen Australie ontdekken per trein
Met de trein door de Outback

Australie met de trein

Ontspannen Australie ontdekken per trein

Bij Australie denk je waarschijnlijk niet meteen aan de trein. Toch kan het een comfortable optie zijn om bijvoorbeeld van de oost- naar westkust te reizen of om van Darwin naar Adelaide en door naar Melbourne en Sydney te rijden. Wil je tussendoor uitstapppen voor een tripje, regel dat dan van te voren. Ook rond de grote steden en langs de Oostkust zijn er enkele opties om te reizen per trein.

Treinen +


Hotels Australië. Sydney, Melbourne, Perth, Adelade, Brisbane, Darwin
Australie Hotels

Hotels Australië

Sydney, Melbourne, Perth, Adelade, Brisbane, Darwin

Voor de eerste en laatste nachten van je vakantie is het handig om van te voren een relaxed hotel te regelen. Ook in de Nationale Parken en andere toeristische gebieden kan het hotelaanbod beperkt zijn. No worries, want de beste aanbiedingen en beschikbaarheid vindt je snel en eenvoudig hier. De reservering wordt afgehandeld door het Nederlandse Booking.com. Deze internationale reisorganisatie staat garant voor een snelle en betrouwbare boeking. Je reis naar Down Under kan beginnen!

Hotels +


The Big Six Down Under. De meest bijzondere dieren van Australie
De koala slaapt zo'n 22 uur per dag

The Big Six Down Under

De meest bijzondere dieren van Australie

Omdat Australie eigenlijk een groot eiland is, heeft de evolutie hier haar eigen gang kunnen gaan. Je ziet hier dan ook dieren die je nergens anders zult tegen komen. De Top 6 van typisch Australische dieren.

The Big Six +


Australie kwis: leuke vragen over Down Under. Wat weet jij over het kleinste continent op aarde?
Australische verkeersborden

Australie kwis: leuke vragen over Down Under

Wat weet jij over het kleinste continent op aarde?

Australie is een land dat tot de verbeelding spreekt: De enorme afstanden, de Outback, het Great Barrier Reef, haar (oorspronkelijke) bewoners, het grappige taaltje, de bijzondere planten en dieren die je nergens anders ziet... Wat weet jij eigenlijk over dit bijzondere land dat zo groot is dat het ook meteen een continent is? Test je kennis in de grote Australie Quiz!

Australie Kwis +


Aboriginal Art. Ontdek de cultuur van de oorspronkelijke bewoners
Aboriginal rotstekeningen in Kakadu National Park

Aboriginal Art

Ontdek de cultuur van de oorspronkelijke bewoners

De cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Australie is al vele duizenden jaren oud. De Aboriginals kennen veel wetten en tradities en hun levensstijl is nauw verbonden met het land waar ze wonen. Van origine zijn Aboriginals jagers en verzamelaars. Ze trokken vroeger in kleine groepen rond. Er zijn dan ook veel onderlinge verschillen in taal en cultuur en daarmee ook verschillen in kunstuitingen.

Aboriginal Art +


Australie bezienswaardigheden

©Reisgenieten 2003-2017

Reisgenieten. Ieder vakantie een wereldreis!